Moţa se dã la Cãlinoiu - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Moţa se dã la Cãlinoiu

Moţa se dã la Cãlinoiu

Silviu Păşoiu
silviu.pasoiu@scandaldegorj.ro

Moţa se dă la CălinoiuMaria Moţa, preşedintele organizaţiei de femei a PD-L Gorj, a făcut în cadrul conferinţei de presă a partidului, câteva dezvăluri legate de firmele la care şeful Consiliului Judeţean Gorj , Ion Călinoiu, este asociat şi care au „prins” mai multe contracte de prestări servicii cu instituţia pe care acesta o conduce. Moţa a vorbit, în primul rând, de firma SC Consorţiu SA, înfiinţată în 2001 avându-i ca asociaţi pe: Gheorghe Rodeanu, Ion Călinoiou, Marius Bănică, Mihai Popescu şi Marian Ion Ungureanu, ultimii doi angajaţi ai consiliului judeţean.Maria Moţa a declarat că Ion Călinoiu, întrebat fiind, nu a recunoscut niciodată că este asociat în firma de construcţii Consorţiu.

Moţa se dă la Călinoiu„Cineva din consiliul judeţean m-a sunat şi mi-a pus la dispoziţie nişte documente despre firma Consorţiu, după ce am participat la o emisiune împreună cu Ion Călinoiu. Acesta nu a recunoscut că este asociat în firmă. Negarea dumnealui din acea emisiune mă face să cred că este un om lipsit de moralitate atâta timp cât ştia că aceste probe există şi pot fi aduse ca dovadă. Dumnealui se retrage din acestă firmă în 2002 pentru că, bănuiesc, că i-a fost teamă să facă lucrări, fiind preşedinte de licitaţie şi recepţie lucrări. În locul său în firmă a venit Ilie Preoteasa. Fac apel la instituţiile care urmăresc activităţiile financiare să afle dacă în perioada 2001-2002 firma Consorţiu SA a executat lucrări pentru Consiliul Judeţean Gorj şi dacă în perioada 2002- 2008 acestă firmă a avut lucrări cu acelaşi consiliu. Aceiaşi persoană mi-a spus că în 2002 în oraşul Turceni s-au făcut lucrări de 10 miliarde de lei vechi. Neputând lua SC Consorţiu SA întreaga lucrarea odată fără licitaţie, aceasta a fost împărţită pe trei bucăţele, astfel încât a fost luată pe etape, tot de aceiaşi firmă. Am convingerea că lucrările la drumurile din judeţul Gorj s-au făcut de către primarii PSD împreună cu aceşti directori: Bănică, Rodeanu, Ungureanu şi în niciun caz cu primarii de altă coloratură politică, de exemplu Constantin Vlăduţu de la Stoina care nu a beneficiat de o sumă de la consiliu pentru că nu se putea negocia cu SC Consorţiu SA”, a declarat Maria Moţa.

Acesta a făcut referiri şi la declaraţia de avere a lui Ion Călioniu, despre care spune că este completată greşit pentru că nu spune clar de la cine şi prin ce metode şi-a construit casa. Maria Moţa a spus că având un salariu de bugetar nu poţi să-ţi faci vilă şi să ai şi un trai decent.

Într-o altă odine de idei, preşedintele executiv al PD-L Gorj, Liviu Andrei apărut în faţa presei după o lungă perioadă de concediu medical, a comentat şi el un pic evenimentele ce au avut loc pe plan local, referindu-se la revenirea în politică a lui Nicolae Mischie.

„Mischie l-a făcut om pe Călinoiu, ştia oare ce viperă creşte la sânul lui? Nu! Mischie va dezvălui date deosebit de importante vizavi de cei care l-au trădat. Ca să fiu sincer Mischie a făcut destule, nu ştiu dacă alţii au făcut pentru Gorj cât a făcut el”, a spus Liviu Andrei.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  15.03.2008. 21:53

Comentarii

cetateanu turmentat
17.03.2008. 22:53

Aoleu Maricico, acum ne spui de firma Consortiu si de afacerile Psd-iste.Pai de ce nu ne-ai spus in 2004 ca sa nu mai votam PSD-ul.Afacerile astea sunt " fumate". Ce mai stii de judetul Gorj si de traiul greu al oamenilor de pe aceste meleaguri cand tu lucrezi , Pardon, la capitala ,si vii la noi doar in vizita .
Lasa-ne ca nu mai votam nici PDL-istii, nici PSD-istii.Nu mai vrem nici Mantogii, nici Calinoii,nici Videnii ca tare mi-e sila cand vin la capitala si vad mizeria si jaful primarului general.Lasa-ne, lasa-ne!!!.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: