”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos! - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · ”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Primarul municipiului Tg-Jiu, Marcel Romanescu, nu s-a lecuit, după ce Instituția Prefectului – Județul Gorj i-a argumentat, într-un raport, că dispoziția prin care și-a delegat mare parte din atribuții consilierului superior Ramona Nodea, nu respectă prevederile legale, așa că, la începutul acestui an a numit-o pe aceasta ”asistent manager juridic 2” în organismele de implementare a unor proiecte la nivelul orașului.
Practic, prin nouă dispoziții, primarul Romanescu a conectat-o pe Ramona Nodea la banii europeni din tot atâtea proiecte, pentru a-i completa veniturile celei căreia i-a delegat o parte din atribuțiile care-i reveneau ca primar.

Pe 7 ianuarie a.c, adică în primele zile de la reluarea activității, după sărbătorile de Crăciun și Anul Nou, primarul Marcel Romanescu a emis nouă dispoziții consecutive, de la nr.16 la nr.24, prin care a completat așa zisele unități de implementarea a proiectului (UIP) în nouă proiecte care se derulează la nivelul municipiului Tg-Jiu cu bani europeni sau de la bugetul local.


Astfel, în cele nouă UIP au apărut două poziții noi: Alina Elena Pițu – asistent manager juridic 1, numire argumentată de faptul că aceasta este șefa Serviciului Juridic din primărie și Ramona Nodea – asistent manager juridic 2 (?!).

În acest context, trebuie precizat faptul că, pe 1 octombrie anul trecut, primarul Romanescu și-a delegat mare parte din atribuțiuni Ramonei Nodea, însă un raport analiză al Instituției Prefectului – Județul Gorj, realizat în urmă cu o lună, a relevat faptul că dispoziția edilului nu a respectat prevederile legale. Mai exact, Ramonea Nodea activa ca și consilier superior în Compartimentul de Control Intern, adică pe singurul post din cadrul acestei structuri ce face parte din Aparatul de specialitate al primarului, iar domeniul de competență în care își desfășura activitatea este INCOMPATIBIL cu atribuțiile delegate de primar, așa că, Instituția Prefectului a recomandat ”reanalizarea dispozițiilor de delegare”.

Potrivit unor surse, numirea ca și asistent manager juridic 2, în cadrul UIP, are ca scop acordarea unor compensații financiare pentru Ramona Nodea, pentru a-i completa veniturile salariale, în contextul delegării unor atribuții suplimentare, numai că, și de această dată, există riscul ca, în unele situații, să intervină starea de incompatibilitate.

Concret, dacă Nodea vizează, din calitatea de asistent manager juridic, documente în cadrul unui proiect, iar potrivit Regulamentului de Organizare și Funcționare al Compartimentului de Control Intern trebuie să verifice, spre exemplu, dacă fondurile publice au fost administrate economic și eficient, fiind singurul angajat al acestei structuri, atunci, în mod evident, se naște o stare de incompatibilitate.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  22.01.2020. 10:50

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: