Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă” - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Revocarea lui Sorin Boza din funcția de președinte al Directoratului CE Oltenia de către Consiliul de Supraveghere compus din oamenii PNL și înlocuirea acestuia cu Daniel Burlan a generat reacții extrem de contondente în spațiul public local, în contextul în care noul șef al companiei energetice a fost, ani de zile, exponentul grupului de interese Condescu-Manțog.

De această dată, resortul propulsării lui Burlan se numește Dan Vîlceanu, liderul liberal care, în urmă cu câțiva ani, chiar îl propusese pe actualul șef al CEO să facă parte din comisia de specialişti ai partidului, ce urma să elaboreze o strategie pentru salvarea companiei energetice.

Cât de specialist e Burlan o dovedesc cifrele: 85,6 milioane de lei pierderi a avut SNLO, compania minieră condusă de acesta, la momentul integrării în CEO și datorii la furnizori de peste 100 de milioane de lei; în 2009 și 2010, cât timp s-a aflat la conducerea SNLO, aceasta a înregistrat pierderi care totalizau 134 de milioane de lei.

Dincolo de cifrele seci din situațiile financiare ale fostei companii miniere, Burlan a rămas în memoria minerilor cu promisiunile fantasmagorice din perioada în care a candidat, din partea PDL, la Primăria Motru și a promis construirea unei termocentrale în orașul minier și o alta la Sărdănești.

Paradoxul este că supraveghetorii CEO n-au știut când l-au instalat în funcție pe Burlan că acesta este cercetat penal, pentru delapidare, în dosarul ”Masa caldă”, în care compania energetică s-a constituit parte civilă pentru suma de 2,6 milioane de lei.

Daniel Burlan a fost desemnat, pentru două luni, președinte al Directoratului CEO de către Consiliul de Supraveghere al companiei, format din șapte membri, din care cinci susținut de PNL.

De altfel, în octombrie 2015, PNL Gorj şi-a propus să facă o comisie din specialişti ai partidului, care să elaboreze o strategie pentru salvarea Complexului Energetic Oltenia. Liberalii stabiliseră ca din comisie, să facă parte șase persoane, iar printre specialiştii enumerați de Dan Vîlceanu, la acea vreme, se număra și Daniel Burlan, propulsat acum la conducerea CEO.

Dosarul Edenred – Condescu

Marin Condescu, fost lider de sindicat şi ex-preşedinte al clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu, a fost condamnat definitiv, în aprilie 2018, de Curtea de Apel Craiova, la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Condescu a fost reţinut, în toamna anului 2013 şi, ulterior, trimis în judecată pentru că a falsificat trei contracte de cesiune de creanţe cu firma Edenred, cea care asigura tichete de masă pentru mineri.

În acest dosar, Daniel Burlan a fost pus sub urmărire penală pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu, însă, ulterior, a scăpat de acuzaţii, întrucât anchetatorii au considerat că în calitate de director al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) a semnat actele de cesiune, fără să fi ştiut că documentele ar fi putut să fie falsificate.

Inculpat, în dosarul ”Masa Caldă”


În septembrie 2014, ex-directorul fostei SNLO, Daniel Burlan, a fost reținut, sub acuzația de delapidare, într-un dosar penal, alături de patronul unei firme care asigura masa caldă pentru minerii din zona Motru, prejudiciul estimat de anchetatori fiind de aproximativ 2,6 milioane lei.
Conform anchetatorilor, din ianuarie 2009 și până în aprilie 2013, la exploatările miniere din subordinea fostei EMC Motru au fost decontate în plus circa 300.000 de porții de mâncare. Cei doi au dispus folosirea de fonduri ale SNLO destinate personalului propriu pentru achitarea meselor servite de fotbalistii de la "Minerul Motru", iar plata meselor sportivilor nu s-a facut în baza vreunui contract, ci a înțelegerilor directe aceștia.

Trebuie aminit că în dosar sunt vizaţi 21 de actuali şi foşti şefi din minerit, care au fost trimiși în judecată, iar dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Dolj, în iunie 2016, prejudiciul rezultat din decontări ilegale de mese fiind de peste o jumătate de million de euro. Dosarul a fost returnat, însă, în octombrie 2017, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu pentru refacerea anchetei, Daniel Burlan având calitatea de inculpat.

Manager de ”succes”

În ianuarie 2015, Burlan a declarat presei locale că la integrarea în CEO, fosta SNLO, compania minieră la cârma căreia s-a aflat, în două rânduri, timp de aproape 4 ani și jumătate, era pe profit. În realitate, 85,6 milioane de lei pierderi a avut SNLO, la 31 mai 2012, în momentul constituirii CEO și cu datorii la furnizori de peste 100 de milioane de lei. La acel moment, CEO a remis presei un comunicat în care a ținut să facă unele clarificări cu privire la ”profiturile” declarate de Burlan. ” Despre profiturile obținute de dl. Burlan la SNLO, facem precizarea că, în perioada 2004 – 2012, această societate a beneficiat de ștergerea datoriilor, prin scutiri la plata pentru obligații la bugetul statului, în valoare de 325.838.946 de lei, iar anii 2009 si 2010 au fost încheiați cu o pierdere de cca 134.000.000 de lei, conform contului de profit și pierdere semnat de Burlan Daniel”, se arăta în comunicatul companiei.

Termocentralele fantomă, promisiuni electorale marca Burlan

Aflat tot timpul în siajul grupului de interese Marin Condescu & Ionel Manțog, Daniel Burlan a fost împins să candideze la Primăria Motru, în iunie 2008. La acea vreme Manțog conducea PDL și avea sprijinul total al sindicatelor conduse de Condescu.

Într-o declarație de presă Burlan mințea electoratul cu privire la edificarea unei termocentrale la Motru, de către firma Riviera Group, a cetățeanului portughez Emidio Mendez, aflat în spatele lui Condescu.

”Am transmis Primăriei Motru solicitarea celor de la Riviera Group, prin care doreau un parteneriat Consiliul local – Riviera, pentru construirea termocentralei. Momentan ei sunt într-o vacanţă şi au promis că în luna septembrie vor reveni în România. Am avut o vizită în Motru împreună cu preşedintele acelui grup, în luna iunie, ne-am întânit cu viceprimarul din Motru, cu care am stat de vorbă. Am luat primele contacte, am trimis informări către primărie prin care Riviera doreşte să dezvolte această termocentrală în Motru. Am primit de la primărie acordul lor şi aşteptăm luna septembrie când vor veni cei de la Riviera pentru a dezvolta în alţi parametrii acest proiect”, susținea, la acea vreme Burlan.

Minciunile lui Burlan nu s-au oprit doar la termocentrala invizibilă de la Motru, ci au escaladat în momentul în care a anunțat construirea altor două centrale pe cărbune în Gorj, iar în cazul celei din zona Plopșoru – Sărdănești susținea chiar că a văzut proiectul.

”Există interese, pe lângă acel grup Riviera, mai există şi RWE din Germania care mai doreşte să construiască o termocentrală, Energy Holding vrea să construiască o termocentrală la Sărdăneşti. S-a făcut un studiu de fezabilitate, l-am văzut şi eu, probabil acel proiect a fost oprit datorită acestei crize economice mondiale”, afirma Burlan.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  29.01.2020. 13:38

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: