Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

Grupul de interese economico-financiare coordonat de Mihai Paraschiv, directorul general al Transloc SA, a fost conectat la bugetul societății de transport public a municipalității.
În câteva săptămâni, pe străzile din municipiul Tg-Jiu vor circula autobuze vechi de 20 de ani, pe care firma unui partener de afaceri al lui Paraschiv le va închiria societății Transloc. Opt astfel de fiare vechi au fost achiziționate și pregătite pentru a fi puse în circulație, după ce Paraschiv, din calitatea de director al Transloc, va prepara licitația în favoarea firmei Paritech Systems SRL. Asta în cazul în care organele judiciare nu vor intra pe firul afacerii.

Primele declarații...

... publice ale lui Mihai Paraschiv, în perioada în care i se pregătea fotoliul de director general al Transloc SA, făceau referire la închirierea unor autobuze care să deservească populația municipiului Tg-Jiu pe perioada în care rețeaua de transport public a orașului se va afla într-un amplu proces de modernizare, în urma implementării unui proiect cu fonduri europene. Inițial, Paraschiv avansase ideea că va aduce autobuze, scoase din uz în marile orașe, gratuit. După ce a fost înscăunat la conducerea societății de transport public a municipalității și după ce Consiliul Local Tg-Jiu a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli al orașului pe anul în curs, și implicit subvenția de 7,5 milioane de lei acordată Transloc, Paraschiv a simțit mirosul banilor și a schimbat planul.

Opt autobuze...

... au fost achiziționate, relativ recent, de firma Paritech Systems SRL Tg-Jiu, controlată de omul de afaceri Ciprian Badea Miss, în vederea închirierii către Transloc. În timp ce marile orașe scot din circulație autobuzele vechi și nu mai acceptă în aglomerările urbane decât pe cele electrice sau cu norma de poluare Euro6, cele care vor circula pe străzile din Tg-Jiu sunt fabricate în anii 2000 și 2001, adică au o vechime de 20 de ani, și norma de poluare Euro2.

O parte dintre acestea au fost aduse la Registrul Auto Român, săptămâna trecută, în vederea înscrierii în circulație, chiar de unul din oamenii lui Paraschiv, care i-a însoțit pe angajații Transloc.

Daniel Țarfulea a fost angajat al firmei Argo Impex SRL, deținută de familia lui Mihai Paraschiv, iar de la începutul acestei săptămâni a fost detașat la Transloc SA.

”Este detașat la societatea Transloc, începând de luni, de la firma Argo Impex SRL. Este un om de încredere și în timpul liber, fiind și electrician, a reparat niște mijloace de transport, fără costuri”, a explicat Paraschiv, la Tv Sud, modalitatea prin care omul său a ajuns la societatea municipalității.

Cât privește implicarea acestuia, împreună cu alți angajați ai Transloc, în obținerea avizelor necesare punerii în circulație a unor autobuze care aparțin firmei Paritech Systems SRL, justificările lui Paraschiv au fost destul de lapidare: ”Țarfulea e, de peste o lună, în concediu și în timpul liber poate să facă ce vrea”.

Partenerii lui ”Miai”

Societatea Paritech Systems SRL, controlată de omul de afaceri Ciprian Badea Miss, are ca obiect de activitate ”alte activități de tipărire” și a derulat afaceri de 1.300 de lei, în 2018, potrivit datelor furnizate de Ministerul de Finanțe. Pe lângă întrebarea legitimă, de unde a avut bani să cumpere autobuzele, în contextul în care nicio bancă nu credita o societate cu o cifră de afaceri atât de mică și aflată de pierderi în anii anteriori, mai e un aspect extrem de important care o leagă direct de Paraschiv.

În mai 2015, firma Argo Impex SRL a familiei lui Paraschiv, la care acesta a figurat angajat ca economist, a cumpărat, pe strada Termocentralei, nr.27, în zona CET, două clădiri și a concesionat terenul de 2.007 mp, aferent acestora, de la Primăria Tg-Jiu, cu 0,01 Euro/mp/lună.

Trei ani mai târziu, în septembrie 2018, societatea Argo Impex a vândut cele două clădiri firmei Experience Source SRL, administrată de ... Ciprian Badea Miss. În aceeași lună, Consiliul Local Tg-Jiu, a aprobat și preluarea contractului de concesiune asupra terenului de societatea lui Badea Miss, de la firma familiei Paraschiv.

Așadar Experience Source SRL și Paritech Systems SRL, cea care a cumpărat acum autobuzele, au același sediu social, Str. Termocentralei, nr. 27, camera A, respectiv camera B, în clădirile cumpărate de la firma familiei lui Mihai Paraschiv.

Mai mult, trei din cele opt autobuze, au fost depozitate, până la punerea lor în circulație, în apropiere de Bumbești-Jiu, pe teren unei societăți a afaceristului Cosmin Manasia, fost partener de afaceri al lui Mihai Paraschiv.

Șmenul, devoalat, în direct, la Tv Sud

Trei autobuze a spus Paraschiv. Mihai Paraschiv a dat vina, într-o intervenție telefonică la Tv Sud, pe Viorel Caragea și liderii sindicali de la Transloc că au filmat autobuzele în curtea unei alte societăți și l-a contrazis pe acesta că nu sunt numai trei, ci opt. ”Nu sunt doar trei, eu știu că sunt opt venite”, s-a scăpat directorul Transloc.

Paraschiv a spus că licitația pentru închirierea unor autobuze va fi organizată în viitorul apropiat și nu e neapărat să câștige Paritech Systems SRL, apoi a revenit și a spus că ”în această săptămână va fi organizată licitația și ESTE POSIBIL să fi ajuns și autobuzele” (?!)

Paraschiv s-a încurcat în minciuni și cu privire la angajările făcute de Transloc în ultima perioadă. ”S-au făcut angajări, două persoane pentru curățenie, în urma concursului desfășurat luna trecută și, cred că în ianuarie, doi mecanici, în urma unui concurs desfășurat în luna decembrie. Sunt foarte convins de ceea ce spun”, afirma acesta extrem de sigur pe el.

La scurt timp însă și-a nuanțat declarațiile. ”Eu am făcut niște detașări în interesul societății pentru că, în acest moment, există foarte multe concedii medicale la nivelul șoferilor și suntem obligați să plătim foarte multe ore suplimentare, astfel fondul de salarii crește cu 2.000 de ore suplimentar. Pentru a preîntâmpina această acțiune și concediile luate pe diverse avantaje celor care le emit, am preferat să suplimentez, prin detașare, pe perioadă limitată, șoferi ca să desfășurăm activitatea companiei în bune condiții”, a adăugat directorul Transloc.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  13.03.2020. 10:24

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: