Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond


În perioada 24-28 februarie, doi reprezentanți din Corpul de Control al Ministrului Educației, Monica Anisie, au efectuat verificări atât la Inspectoratul Școlar Gorj cât și la câteva unități de învățământ din județ, unde au existat reclamații ajunse la MEC. Practic, respectivii s-au deplasat la Colegiul Tehnic Mătăsari, unde există o încadrare în afara legii, dar au verificat apoi, la IȘJ, neregulile apărute la concursul pentru ocuparea posturilor de inspectori școli, concurs care a avut loc cu patru ani în urmă, instituția fiind condusă atunci de Ion Ișfan. În incinta IȘJ s-au purtat discuții și cu cadre didactice care, în ultima perioadă, au adresat mai multe memorii ministrului Educației în care semnalau nereguli în sistemul de învățământ din Gorj.

În martie 2019, la IȘJ Gorj, s-a făcut ultima verificare a Corpului de Control al ministrului Educației, atunci la timona MEC fiind Ecaterina Andronescu. Cei care au întocmit acel raport, potrivit reclamanților, ar fi stabilit în cuprinsul acestuia că Ișfan, fostul inspector general-devenit apoi inspector general adjunct, ar fi trebuit introdus în Comisia de Disciplină a Ministerului Educației. Acest lucru nu s-a produs deoarece raportul întocmit de către experții Corpului de Control s-ar fi pierdut până să ajungă pe biroul ministrului Andronescu, același care a solicitat conducerii PSD Gorj destituirea inspectorului general ca apoi să-l numească în funcția de adjunct în urma unor presiuni.

Anul și controlul

Practic, din martie 2019, Corpul de Control al ministrului Educației nu a mai trecut pe la Gorj, deși se dusese un an de la ultima descindere. S-au făcut însă, între timp, noi reclamații și pe timpul inspectorului general Marcela Mrejeru care au ajuns abia, săptămâna trecută, în atenția verificatorilor de la MEC.

Problema inspectorului pe minorități, Cristian Gîrdu a fost discutată cu Corpul de Control, acesta fiind nemulțumit de neregulile petrecute la examenul pentru ocuparea funcției de inspector școlar. Acesta a dat examen pe o normă, a fost pus pe o jumătate de normă, pentru că așa a vrut Ișfan, nerespectându-se legea și rezultatele concursului.

Profesorul Ion Elena a revenit la MEC cu memoriul său de 63 de puncte, adresat anterior ministrului Andronescu, la care, deși au trecut 400 de zile nu a primit răspuns. Acesta a solicitat Corpului de Control să nu reverifice cele sesizate anul trecut, ci să caute raportul de control semnat de consilierii Dan Țogoe și Melania Ghindescu. Profesorului i s-a promis că documentul solicitat va fi căutat și i se va trimite și acestuia, la Gorj, un exemplar.

Cu această ocazie s-a depistat absența registrului de procese verbale al Consiliului de Administrație al IȘJ din perioada 2015-2016, lucru deosebit de grav.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  03.03.2020. 11:46

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: