Târgujieni, nu vă lăsați pradă agențiilor de casting FANTOMĂ! ȚEAPĂ PENTRU CREDULI: Vrei să devii model? 150 de lei taxa de înscriere și multă vrăjeală - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Târgujieni, nu vă lăsați pradă agențiilor de casting FANTOMĂ! ȚEAPĂ PENTRU CREDULI: Vrei să devii model? 150 de lei taxa de înscriere și multă vrăjeală

Târgujieni, nu vă lăsați pradă agențiilor de casting FANTOMĂ! ȚEAPĂ PENTRU CREDULI: Vrei să devii model? 150 de lei taxa de înscriere și multă vrăjeală

Investigație sub acoperire marca Scandal de Gorj

Tinerii, băieți și fete, dar și mame cu copii, sunt racolați, în centrul orașului Tg-Jiu, de doi indivizi, care, sub pretextul unei cariere în industria de publicitate, adică să prezinte pentru brandurile din mall, îi conduc pentru o discuție ”cu șefii din București”, la sediul așa-zisei agenții de casting. De fapt, este un birou, închiriat în imobilul deținut de un cunoscut notar din oraș, unde firma și-a deschis un punct de lucru. Acolo, cei racolați sunt convinși să semneze un contract, li se fac câteva fotografii, iar la final, aceștia trebuie să plătească 150 de lei, ”taxă de înscriere”, urmând să fie sunați pentru a merge la prezentări în mall-ul din oraș. Bineînțeles, că nimeni nu-i mai sună niciodată, iar vânzătorii de iluzii sunt greu de găsit și eventualele fapte penale, greu de probat, pentru că oamenii creduli nu se uită ce au semnat.

Mai mulți tineri din Tg-Jiu, dar și părinți care vor să le ofere copiilor un viitor frumos, cu apariții în reviste de modeling, au fost racolați, în ultimele săptămâni, chiar în centrul orașului de doi tineri care se prezintă ca fiind agenți de casting. Acestora li se promite o carieră frumoasă, iar prezentările vor începe în mall-ul din oraș, însă pentru asta trebuie să fie înscriși în baza de date și să aibă o discuție cu ”șefii de la București” ai agenției.

Prima care a vorbit, după întâlnirea cu reprezentanții agenției, o tânără care a aflat despre ce e vorba, dar nu a plătit taxa de înscriere. ”Timp de un an, publicitate în mall, la produse de make-up, la haine, dar la început trebuie o taxă de 150 de lei, apoi trebuie să mergem de două ori pe lună la evenimente”, spune o tânără care tocmai a ieșit de la întâlnirea cu agenții de casting.

I-au promis o carieră frumoasă pentru fiul său, dar au lăsat-o fără bani

O femeie din Negomir, împreună cu fiul său, a fost și ea racolată pe stradă și a plătit taxa de înscriere. ”Au zis ca să facem niște poze ca să promoveze niște firme în mall. Am plătit 150 de lei și că mă anunță ei, ca copilul meu să promoveze, timp de un an de zile, să vină să prezinte moda și să facă reclamă la diverse produse și o să primească bani sau cadouri. La fiecare ședință o să-i dea în jur de 60 de euro sau 80 de euro”, a declarat femeia. Reprezentantul așa-zisei agenții, îi explica femeii, în prezența reporterilor Scandal de Gorj, că poate dura și două-trei luni până îi cheamă fiul.

O altă tânără povestește că, pe cât de încântată a fost inițial, pe atât de dezamăgită a fost atunci când și-a dat seama că a luat o mare plasă, convinsă fiind că nu o să fie sunată niciodată și a plătit 150 de lei pentru două-trei fotografii.

”Am fost abordată aici, lângă flori, de un tip care mi-a spus ca am calitațile necesare și m-a invitat în birou să discutăm despre o posibilă colaborare. Mi s-a propus un contract de colaborare, dar trebuia să pletesc 150 de lei taxa de înscriere. M-am întâlnit cu directorul agenției, așa s-a prezentat, și mai era acolo o domnișoară, care mi-au spus că au contracte cu firmele din mall și o să prezint haine și o să fac reclamă la produse. Eu cred că e țeapă, dar asta e am plătit banii”, a afirmat dezamăgită tânăra.

Trebuie să chem poliția...”

Firma Professional Foto Story International SRL a fost înființată în luna septembrie a acestui an la București, iar la scurt timp a deschis punct de lucru la Tg-Jiu, la etajul 1 al unui imobil din strada Unirii, chiar în spatele chioșcurilor cu flori și s-a apucat de treabă.

”Aici își desfășoară activitatea o agenție de casting și publicitate. E vorba de promovarea unor evenimente. Trebuie să chem poliția ca să rezolvăm cazul. Noi nu am dat țeapă la oameni. Asta poate stabili organele abilitate, ANAF, OPC, Poliție”, a declarat, nervos. Cosmin Gheorghiță, împuternicit al firmei, la vederea jurnaliștilor.

Surprinzător, cu toții așteptau să fie sunați și niciunul nu a declarat că va depune plângere la organele judiciare dacă se va dovedi că au fost înșelați. Oricum, nici autoritățile nu pot face mare lucru în această privință, pentru că cei de la firma de casting și-au luat măsuri de siguranță, iar contractele sunt concepute în așa fel, încât să aibă acoperire.

Nini Vânatoru
Scandal de GorjRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  13.11.2018. 04:10

Comentarii

Sanziana
30.11.2019. 10:07

Andrei, si acum defilează personajele astea in fata la Afi... taxa de înscriere au marit-o la 200 lei, si numele firmei l-U schimbat in Photo New Casting srl.

Andrei
07.09.2019. 22:20

Buna. Asi vrea sa spun ca am gost luat de pe strada in zona Bulevardului General Vasilea Milea langa AFI Cotroceni BUCURESTI de catre tanarul din pozele de mai sus. Mi-a fost spus aceleasi lucruri avand un pliant in mana. Am fost mers cu el in cladirea din Bulevardul Iuliu Maniu Nr 7,constructia Nr 31 si am fost luat in primire de catre o fata care mi-a fost inmanat "fisa de casting" pentru modeling , o fisa pentru "inscriere" si mi-a spus amanuntit ce poze va trebui sa fac si cu ce se ocupa ei si la urma aceestor lucruri m-a fost rugat sa platesc suma de 150 lei pentru inscriere. Prostut fiind si in cautarea unui loc de munca cu mintea indreptata si tintita numai pe acest lucru , am fost platit acea suma. Mi-a spus ca ma va contacta cineva curand. Intr-adevar m-au contactat si m-a rugat sa merg la ei pentru a vorbi cu "D-na Director" in aceiasi locatie. Am mers chiar astazi XX/XX/2019. Acea Doamna pot spune ca avea cuvintele la ea si le stia deja ca pe o poezie. Se putea observa ca avea experienta in ceea ce facea. Era foarte convingatoare, atat de convingatoare incat ma rugat sa platesc o suma de 2000 lei pentru un numar destul de mare de (XX) poze care urma sa le fac si pentru tot trainingul care urma sa-l fac. Bineinteles ca nu am platit. Mi-a fost ceva suspect dupa ce am platit acei 150 lei si am vrut totsui sa merg sa vad ce se intampla . A fost foarte staruitoare acea Doamna ca sa platesc macar o suma cat de mica pentru inceput si sa semnez contractul facut de ei. Le-am spus ca momentan nu am acei bani si ca o sa merg luni in data de XX:XX/2019 la ora XX:XX pentru a confirma totul si a plati si suma si a merge mai departe. Bineinteles acest lucru nu o sa-l fac. Vreau ca pana luni sa pun totul cap la cap si sa merg pe urma lor si vreau sa fac tot posibilul ca politia sa se ocupe de aceasta firma. Este o inselaciune curata. Am vazut totul de mai sus si pot sa afirm si eu acelasi lucruri ca inca se practica si au inventat si alte lucruri si mai presus de astea si vor sa atraga cat mai multe persoane la ei pentru a face bani. VA ROG AVETI GRIJA. SE MUTA DIN ORAS IN ALTUL. VREAU SA VA SPUN CA ACEASTA FIRMA IN ANUL 2018 AVEA NUMELE DE MAI SUS. IN ACEST AN 2019 ARE UN ALT NUME. VO ROG AVETI GRIJA. NU VA LASATI INSELATI. AM PIERDUT 150 lei SI VREAU SA FAC TOT POSIBILUL SA AJUT PE ALTII SA NU FACA GRESELI DE GENUL ACESTA SI SA NU PIARDA MAI MULT. DACA CINEVA CARE ESTE DIN ACEA FIRMA VA VEDEA ACEST MESAJ , VREAU SA ITI SPUN CA V-OI FACE TOT POSIBILUL SI V-OI VENI PE URMELE VOASTRE . CURAND O SA VA PRIND SI O SA VA FAC SA PLATITI PENTRU TOT CE A-TI FACUT PANA ACUM.

Andrei
07.09.2019. 22:14

Buna. Asi vrea sa spun ca am gost luat de pe strada in zona Bulevardului General Vasilea Milea langa AFI Cotroceni BUCURESTI de catre tanarul din pozele de mai sus. Mi-a fost spus aceleasi lucruri avand un pliant in mana. Am fost mers cu el in cladirea din Bulevardul Iuliu Maniu Nr 7,constructia Nr 31 si am fost luat in primire de catre o fata care mi-a fost inmanat "fisa de casting" pentru modeling , o fisa pentru "inscriere" si mi-a spus amanuntit ce poze va trebui sa fac si cu ce se ocupa ei si la urma aceestor lucruri m-a fost rugat sa platesc suma de 150 lei pentru inscriere. Prostut fiind si in cautarea unui loc de munca cu mintea indreptata si tintita numai pe acest lucru , am fost platit acea suma. Mi-a spus ca ma va contacta cineva curand. Intr-adevar m-au contactat si m-a rugat sa merg la ei pentru a vorbi cu "D-na Director" in aceiasi locatie. Am mers chiar astazi XX/XX/2019. Acea Doamna pot spune ca avea cuvintele la ea si le stia deja ca pe o poezie. Se putea observa ca avea experienta in ceea ce facea. Era foarte convingatoare, atat de convingatoare incat ma rugat sa platesc o suma de 2000 lei pentru un numar destul de mare de (XX) poze care urma sa le fac si pentru tot trainingul care urma sa-l fac. Bineinteles ca nu am platit. Mi-a fost ceva suspect dupa ce am platit acei 150 lei si am vrut totsui sa merg sa vad ce se intampla . A fost foarte staruitoare acea Doamna ca sa platesc macar o suma cat de mica pentru inceput si sa semnez contractul facut de ei. Le-am spus ca momentan nu am acei bani si ca o sa merg luni in data de XX:XX/2019 la ora XX:XX pentru a confirma totul si a plati si suma si a merge mai departe. Bineinteles acest lucru nu o sa-l fac. Vreau ca pana luni sa pun totul cap la cap si sa merg pe urma lor si vreau sa fac tot posibilul ca politia sa se ocupe de aceasta firma. Este o inselaciune curata. Am vazut totul de mai sus si pot sa afirm si eu acelasi lucruri ca inca se practica si au inventat si alte lucruri si mai presus de astea si vor sa atraga cat mai multe persoane la ei pentru a face bani. VA ROG AVETI GRIJA. SE MUTA DIN ORAS IN ALTUL. VREAU SA VA SPUN CA ACEASTA FIRMA IN ANUL 2018 AVEA NUMELE DE MAI SUS. IN ACEST AN 2019 ARE UN ALT NUME. VO ROG AVETI GRIJA. NU VA LASATI INSELATI. AM PIERDUT 150 lei SI VREAU SA FAC TOT POSIBILUL SA AJUT PE ALTII SA NU FACA GRESELI DE GENUL ACESTA SI SA NU PIARDA MAI MULT. DACA CINEVA CARE ESTE DIN ACEA FIRMA VA VEDEA ACEST MESAJ , VREAU SA ITI SPUN CA V-OI FACE TOT POSIBILUL SI V-OI VENI PE URMELE VOASTRE . CURAND O SA VA PRIND SI O SA VA FAC SA PLATITI PENTRU TOT CE A-TI FACUT PANA ACUM.

Alex
16.06.2019. 08:13

Bun astia m au facut de 150 de lei... Am nevoie sa stiu doar ce acoperire au ei împotriva legii si daca pot sa se atingă de datele mele personale adresa, familie loc de munca cărți de credit etc.(au doar numele si data nasterii) în fine.... sa zicem ca banii nu i mai vreau, vreau doar sa raspunda in fata legii

Anna Claudia
01.06.2019. 19:15

Acelasi lucru a patit si mama mea astazi...se plimba cu sora mea mai mica prin Bucuresti ,in barbat le-a abordat in fata unui mall,in apropierea "sediului", iar ele fara sa isi dea seama ca e vorba de o teapa au platit pe langa taxa de inscriere Inca 300 de lei...urmand sa dea suma de 1200 de lei maine... Eu am aflat deabea dupa ce au incheiat renumitul contract iar toate clauzele din acesta sunt in favoarea lor..

Emmi
17.01.2019. 16:20

Bună sunt Emmi așa am pățit și eu înainte de Crăciun anul trecut am fost luat de pe stradă cu copilul și A zis
Că dacă vreau să particip la o sedintza foto pentru publicitate de hăinuțe pentru copii și a zis că rămâne cu Hăinuțele bocancii și tot ce apare el în publicitate și plus 50 € la ora de foto shop Și a zis că trebuie să Plătesc o taxă de 150 de roni Și la prima ședință foto mi dă înapoi era o babă mai în vârstă să-și cumpere Confrag pentru înmormântare de bani și o fată mai tânără cu un cățel alb să-și Plătească și ea Popa pt înmormântare Și unu care făcea poza înăuntru și un înflat mai tânăr care racola de pe stradă Tatici si mamici cu copiii . Și dacă mă poate ajuta cineva Să dea un comentariu cu numele lor sau pe unde poți să-i găsesc ca să pot să-i pupăcesc .Dumnezeu să le dea ce merită

Emma
07.01.2019. 17:05

Am patit asta cu nepotica mea,am sesizat opc am facut o cerere la 30 de min dupa in care solicitam.banii inapoi bineinteles bulversata nu am mai cerut numar de inregistrare ...oricum nh aveau de unde sa.mi dea acel numar ptr ca sunt convinsa ca nu au inaintat cererea...am sunat a 2 xi sa ii intreb ce si cum de bani...am inregistrarea telefonica ,cu tot cu numarul de tel ce apare si pe foaia de promovare!Intetionez sa merg si la politie ptr ca asa am fost incurajata de doamnul de la opc,nu stiu cat ma ajuta ...banii stiu ca sunt dusi insa vreau sa nu mai pacaleasca si pe altii ptr ca eu am fost fraierita ..ok m.am uitat la fericirea nepotelei fara sa imi dau seama ca totul era absolut saritor in ochi!Asa pot face si altii...cat am stat acolo au mai intrat multe persoane ca mine,cu copii de mana!Trebuie sa ii puna cineva la punct nu se poate sa nu se faca nimic!In acea foaie de casting care nu este cintract este specificat ca la prima poza facuta se dau banii inapoi...ok pot spune ca 2 poze le.au facut...din start nu au respectat ce e scris in foaie!Asa ca dincolo de gresala unuia ca mine e si gresala celor ce mai departe le dau tot lor dreptate!

Caftaliu Daniela Cristina
21.12.2018. 09:21

Cea mai mare minciuna și eu am căzut în plasa lor cu fetita mea pe mine mau sunat și mau chemat din nou și au mai cerut bani dar nu am mai dat

tepuit
14.12.2018. 20:41

Cine a fost pacalit sa plateasca la aceste persoane sa mearga la opc si la parchetul de pa langa judec.tg jiu cu documentele / bonuri, contracte pentru a demasca aceste persoane care vand cateva poze cu 1500 lei.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: