Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Curtea de Conturi a descoperit, în urma controalelor effectuate anul trecut, la mai multe primării din Gorj, că au fost acordate sporuri și venituri nelegale funcționarilor sau acestea au fost calculate peste limita stabilită de lege.
Inspectorii de conturi au depistat și trei primari care și-au acordat sporuri nelegal și au dispus ca măsură recuperarea sumelor de la aceștia. Primarul unei comune a plătit cursuri de formare profesională fără să aibă aprobarea consiliului local, iar un altul a achitat câteva mii de lei pentru zile de concediu care nu s-au efectuat efectiv.

Top 3 prejudicii din drepturi salariale acordate ilegal

Primăria Plopșoru e pe locul întâi în topul entităților care au acordat sporuri și venituri nelegale funcționarilor, care însumează peste 2 miliarde de lei vechi. Astfel, inspectorii de conturi au stabilit că a fost acordat spor pentru condiții vătămătoare și persoanelor care ocupă funcții de demnitate publică, aspect considerat ilegal. Mai exact, acest spor, în cuantum total de 61.000 de lei, l-a primit primarul Grigorie Petre.

Cu ocazia verificărilor, Curtea de Conturi a descoperit și că veniturile salariale pentru unii funcționari publici au fost stabilite peste nivelul indemnizației legale a funcției de viceprimar, iar sumele ce trebuie recuperate de la angajații primăriei se cifrează la 142.000 de lei.

La Primăria Bengești, inspectorii de conturi au depistat că bugetul local a fost prejudiciat cu 103.000 de lei prin efectuarea de cheltuieli de personal neprevăzute de legislația în vigoare, reprezentând spor de dispozitiv în procent de 25%, confidențialitate și fidelitate, fiecare în procent de 10%, spor de solicitare neuropsihică în procent de 20% și dificultate în procent de 50% la salariul de încadrare, precum și plata lunară a acestora.

Pe podium se află și instituția condusă de Dumitru Turbăceanu. La Primăria Baia de Fier, Curtea de Conturi a depistat plata unor salarii în cuantum ce depășește nivelul indemnizației viceprimarului, contrar prevederilor legale, iar ca măsură a fost dispusă recuperarea celor 95.000 de lei, încasați nelegal.

Stabilirea veniturilor salariale pentru unii funcționari publici peste nivelul indemnizației legale a funcției de viceprimar, contrar prevederilor legale, întâlnită și la alte două primării din Gorj. În acest fel bugetele locale au fost prejudiciate cu 33.000 de lei la Mătăsari și cu 47.000 de lei la Dragotești.

Primarii care și-au acordat sporuri, nelegal, banii inapoi!


La Bîlteni, primarul Vasile Vlăduleanu a încasat, nelegal, spor de dificultate, în cuantum de 50% din îndemnizatia lunară, suma totală fiind de 32.000 de lei.


Fosta primăriță de la Stoina, Ioana Bușe, a încasat, nelegal, 15.000 de lei, reprezentând spor condiții vătămătoare, în perioada decembrie 2016-mai 2018.

La Crușeț, administrația publică locală a plătit, nelegal, 10.000 de lei pentru participarea la cursuri de pregătire profesională a doi aleși locali, fără a avea aprobarea consiliului local.

Și la Dragotești, prin acordarea eronată a unor drepturi de personal, 6.000 de lei, a condus la majorări salariale nejustificate, mai exact la compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat.

Inspectorii de conturi au descoperit la Primăria Slivilești nu au fost respectate prevederile legale privind efectuarea cheltuielilor de personal, reprezentând spor de confidențialitate în procent de 15% și spor stabilitate în procent de 15% la salariul de încadrare, bugetul local fiind prejudiciat cu 11.000 de lei.

În toate aceste cazuri, Curtea de Conturi a dispus recuperarea banilor la bugetele locale ale comunităților.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  05.02.2020. 14:00

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: