Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal


Florin Cârciumaru, senator PSD Gorj, a fost audiat în noiembrie la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor Arethiei și a lui Gheorghe Tătărescu, mutate ilegal la Vladimir. Parlamentarul a fost cercetat în dosarul penal nr.155/P/2019 pentru abuz în serviciu și executarea fără autorizație de construire ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, a lucrărilor de construcții amplasate în zonele de protecție a monumentelor și zonelor construite protejate. Cei de la Secția de Urmărire Penală și Criminalistică a PÎCCJ au decis însă, la final de decembrie, că senatorul scapă de cele două acuze pentru că abuzul în serviciu nu este prevăzut de legea penală iar pentru executarea lucrărilor în cauză, urmare a prescripției faptelor. Materialul de urmărire penală s-a disjuns însă față de funcționari ai Consiliului Județean Gorj, Muzeului Județean, Direcției pentru Cultură Gorj, Ministerului Culturii, Curții și Camerei de Conturi Gorj și Comisiei Zonale nr.4 Oltenia.


În baza unui denunț, depus în primăvara lui 2019 la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică întocmesc dosarul penal nr.155/P/2019 privind bustuirile soților Tătărăscu din Târgu-Jiu. Denunțul penal este îndreptat împotriva funcționarilor din Consiliul Județean Gorj, a directorului Muzeului Județean Gorj, a contabilului șef Georgeta Bălăcescu și a Comisiei de achiziții publice a acestei instituții pentru că au expus operele de for public în Parcul Arethia Tătărăscu din Târgu-Jiu, în zona protejată Calea Eroilor, fără să fi obținut în prealabil autorizații de construcție și avizele necesare de la Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu sub nr.1324/P/2019.


Prin ordonanța din 10 aprilie 2019, organele de poliție din cadrul IPJ Gorj-Serviciul de investigare a criminalității economice a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul infracțiunilor de abuz în serviciu, construire fără autorizație de construcție, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Parchetul Înaltei Curți îl audiează 14.11.2019 îl audiează în calitate de martor pe Florin Cârciumaru, care declară că în perioada 2000-2016 a deținut calitatea de primar al municipiului iar cu privire la amplasarea în spațiul public a busturilor a menționat că instituția prin serviciul de Urbanism trebuia doar să verifice dacă lucrarea are sau nu autorizație de construcție. Practic, Cârciumaru dă vina pe Muzeul Județean pentru autorizare. ,,Martorul a mai declarat că primăria nu avea nicio atribuție în acest sens deoarece nu era proprietarul lucrărilor,, subliniează procurorul de caz.

Drept urmare, se reține că Florin Cârciumaru nu poate fi acuzat de abuz în serviciu deoarece actele pe care aceasta le-a efectuat în calitate de primar în legătură cu amplasarea busturilor și prejudiciul produs nu există legătură de cauzalitate.

În ce privește acuzația de executare fără autorizație a soclurilor în parcul respectiv se reține că faptele s-au prescris.

Practic, Cârciumaru scapă de acuzații nu și funcționarii incriminați în denunț asta pentru că materialul de urmărire penală se disjunge iar competența de soluționare a dosarului revine Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Respectivii funcționari sunt urmăriți penal pentru abuz în serviciu, construire fără autorizație de construcție, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  16.01.2020. 10:58

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: