Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice
Om de afaceri gorjean, Iulian Vasile Popescu, a fost prezentat ca un ”tânăr antreprenor de succes”, de către liderii PNL Gorj, la scurt timp după ce a fost susținut pentru o poziție în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia.
Popescu se afla de multă vreme în anturajul liberalilor, doar le acordase consultanță unora dintre ei, așa că la momentul oportun aceștia l-au recompensat cu un post de supraveghetor în structura decizională a CEO, chiar dacă domeniul în care activează nu are nimic în comun cu mineritul și energia.
Resortul Ciocioi
Iulian Vasile Popescu deține părți sociale în șapte societăți comerciale, iar la cinci dintre acestea are și calitatea de administrator.
Acesta este director general și fondator al firmei Softehnica SRL, înființată la Tg-Jiu și mutată, ulterior în Capitală, fiind acționar majoritar, cu 90% din părțile sociale. Societatea activează în domeniul realizării de soft-uri (software orientat client) și a fost împrumutată cu 255.000 de lei de Iulian Popescu. Potrivit declarației sale de avere, firma l-a plătit doar cu 1.158 de lei pentru poziția de manager de proiect, deși a avut o cifră de afaceri consistentă și un profit de 600.000 de lei, Popescu a încasat de la societate 5.700 de lei ca dividende, în 2018.
Softehnica a avut, în ultimii ani, numeroase contracte cu instituții publice pentru servicii de software și consultanță, valoarea acestora cifrându-se în jurul a 2,2 milioane de lei.
Firma lui Popescu a derulat un contract de 36.000 de lei pentru consultanță și cu Primăria Bălești, condusă de primarul liberal Mădălin Ungureanu.
Surse liberale susțin că mult mai apropiat de Popescu este Robert Ciocioi, vicepreședintele PNL Gorj, care ar fi primit și el consultanță
pentru dezvoltarea unei afaceri în Tg-Jiu, iar mai apoi l-a susținut pe acesta pentru postul de supraveghetor la CEO.
De la salonul ”Beauty”, la supravegherea CEO
Din portofoliul de firme ale lui Popescu se mai remarcă doar Evogrande SRL, unde acesta este unic asociat și de la care a încasat dividende în sumă 54.000 de lei și Softinix SRL, la care deține 20% din părțile sociale, societăți care au înregistrat profit, potrivit datelor ANAF, în 2018.
În rest, supraveghetorul CEO apare ca și asociat în Beyond Data SRL, aflată pe pierderi, Freya Software SRL, fără activitate și Carpe Diem Wine Bistro SRL, înregistrată în decembrie, anul trecut.
Pe lângă businessul în IT, supraveghetorul CEO a investit 250.000 de lei în Coral Beauty SRL, societate care derulează activități de ”întreținere corporală”.
Care au fost criteriile după care liberalii au considerat că Popescu trebuie propulsat în CS al CEO, e greu de spus. Cert este că liberalii nu fac nicio diferență între administrarea unor afaceri în IT și salon de înfrumusețare și supravegherea activității CE Oltenia, companie de interes strategic, cu o cifră de afaceri de peste 1 miliard de euro.
Recomandă acest articol:
29.01.2020. 13:32
Comentarii
Acest articol n-are nici un comentariu.
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu