Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?! - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Noul director general al Transloc SA, Mihai Paraschiv, a transformat societatea de transport public local în firma de casă a primarului Marcel Romanescu, un loc în care aplaudacilor edilului și rudelor acestora li se oferă câte o sinecură.

Așa se face că, la scurt timp, după instalarea în funcție a lui ”Miai”, amicul primarului și-a tras consilier personal tot din cercul de obedienți ai lui Romanescu, mai exact, pe fostul consilier local PMP, Ion Săvoiu. Recent, la societatea de transport public, a cărei activitate este susținută vârtos cu bani din bugetul public al orașului, a aterizat și consoarta liberalului Bogdan Horhoianu, consilierul personal al primarului, venită pe ușa din dos la Transloc, fără concurs, fiind transferată dintr-o farmacie din oraș.

Unde-i lege, e tocmeală!

Consilierul local liberal Mihai Paraschiv, un apropiat al primarului municipiului Tg-Jiu, Marcel Romanescu, a fost numit, în data de 5 decembrie a.c., în funcția de director general al Transloc SA, printr-o hotărâre a Consiliului de Administrație al societății de transport public local al cărei capital social este deținut, în totalitate, de Consiliul Local Tg-Jiu.

Chiar a doua zi după numirea în funcție, Paraschiv a declarat, public, că deține o informare de la Agenția Națională de Integritate în care se menționează că nu este incompatibil.

”Încă sunt în faza de analiză a acestei situații, este puțin atipică, vreau să văd dacă legislația îmi permite să-mi continui mandatul de consilier. Din informarea pe care am primit-o de la ANI, nu există nicio incompatibilitate între cele două poziții, dar mai am nevoie de încă o confirmare a acestui lucru”, a afirmat Paraschiv la un post local de radio.

Potrivit art.88, pct.1, lit.d din Legea nr.161/2003, actualizată, privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, ” Funcția de consilier local sau consilier județean este incompatibilă cu funcția de președinte, vicepreședinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administrație sau cenzor la regiile autonome și societățile comerciale de interes local înființate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului județean respectiv sau la regiile autonome și societățile comerciale de interes național care își au sediul sau care dețin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă”.

În acest caz, prevederile legale sunt clare: ”Alesul local poate renunța la funcția deținută înainte de a fi numit sau ales în funcția care atrage starea de incompatibilitate sau în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în această funcție”.

Mai exact, Mihai Paraschiv trebuia să demisioneze din funcția de consilier local până cel târziu la data de 21 decembrie și să înregistreze solicitarea la secretarul Consiliului Local Tg-Jiu.

Legea menționată anterior reglementează și situația în care alesul local nu renunță la această calitate în termenul de 15 zile: ” În situația în care alesul local aflat în stare de incompatibilitate nu renunță la una dintre cele două funcții incompatibile în termenul prevăzut la alin. (3), prefectul va emite un ordin prin care constată încetarea de drept a mandatului de ales local la data împlinirii termenului de 15 zile”. Numai că, prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, lipsește din peisaj și în acest caz, preocupat să primească colindătorii și să-și prezinte bilanțul, dar mai ales să nu-i deranjeze pe liberali cu o astfel de intervenție, de teamă să nu fie schimbat din funcție.

Bâlbâiala perpetuă...

... din Primăria și Consiliul Local Tg-Jiu, când vine vorba de aplicarea legii, se răsfrânge și la societățile aflate sub autoritatea acestora. Așa se face că, pe 23 decembrie, adică după aproape trei săptămâni de la hotărârea prin care Consiliul de Administrație l-a numit în funcție pe Mihai Paraschiv, administratorii și-au dat seama că nu au menționat durata mandatului acestuia și au emis o nouă hotărâre.

Astfel, în ultima hotărâre a CA este specificată durata de 4 ani a mandatului directorului general și a fost eliminată prevederea unui articol din Ordonanța Guvernului privind guvernanța corporativă a intreprinderilor publice prin care i-a fost delegată conducerea societății lui Mihai Paraschiv.

Ignoranța administratorilor i-ar putea folosi atât lui Paraschiv, care se poate raporta la hotărârea din 23 decembrie ca dată la care a fost numit în funcție, iar termenul pentru renunțarea la mandatul de consilier este 7 ianuarie a.c., dar și prefectului Rujan care poate invoca același lucru, că doar unde-i lege, e tocmeală!

Mai e însă un aspect: pe 12 decembrie, primarul Marcel Romanescu a postat pe profilul său de pe Facebook ca a semnat, la Craiova, finanțarea pentru modernizarea transportului în comun din Tg-Jiu, alături de ”noul director al societății Transloc, Mihai Paraschiv”, deci, acesta semnase contractul și numărătoarea celor 15 zile începuse.

Mai râmâne în discuție doar așa zisa informare de la ANI care-i poate folosi lui Paraschiv, adică o breșă de scăpare din starea de incompatibilitate, raportată la o aberație legislativă, menționată în ”Ghidul privind incompatibilitățile și conflictele de interese” - un consilier local este incompatibil dacă îndeplinește funcția de director la o societate a Consiliului Județean (?!) și invers, adică un consilier județean este incompatibil dacă e numit director la o firmă a Consiliului Local.

Reglementarea de-a dreptul absurdă îl poate face pe Paraschiv compatibil pentru funcția pe care o ocupă însă, din punct de vedere moral, ar trebui să demisioneze din Consiliul Local Tg-Jiu.1

Moralitate?!

În primele zile ale acestui an, adică după o lună de la momentul numirii în funcția de director general al Transloc SA, Paraschiv, la ordinul primarului Romanescu, a deschis larg ușa societății pentru aplaudacii edilului.

Primul angajat, ex-consilierul local PMP Ion Săvoiu, căruia i s-a oferit postul de consilier personal al directorului general. De altfel, atât Romanescu, cât și Paraschiv, îi erau datori lui Săvoiu, primul pentru obediența acestuia, din ultimii doi ani și jumătate, din Consiliul Local Tg-Jiu, iar al doilea pentru că Săvoiu a atacat în instanță hotărârea AGA prin care fusese anulată selecția conducerii Transloc și planul edilului de a-l instala director pe ”Miai” se tot amâna.

O a doua sinecură la Transloc i-a fost oferită, zilele trecute, soției lui Bogdan Horhoianu, consilierul personal al primarului Romanescu, .

Astfel, Elena Georgiana Horhoianu, a fost încadrată, direct, economist la Transloc, fără ca măcar să se fi mimat un concurs pentru ocuparea postului, deși societatea este finanțată consistent din bugetul public al Municipiului Tg-Jiu și face parte din categoria intreprinderilor publice, așa cum prevede OUG 109/2011, privind guvernanța corporativă.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  16.01.2020. 11:08

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: