Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență


Urmare a investiției demarate în toamna acestui an, mai exact a reabilitării tuturor clădirilor din jurul bisericii mari a Mănăstirii Tismana, s-au făcut descoperiri arheologice importante. Monede de aur, oseminte umane și chiar tunele subterane care făceau legătura dintre interiorul mănăstirii, fostă cetate fortificată, cu exteriorul, au fost depistate de lucrătorii firmei, chiar la debutul săpăturilor inițiate la lăcașul de cult. Acestea sunt supervizate de doi arheologi în timp ce lucrătorii iau distanță de vestigii. Reprezentanții autorităților și cei ai lăcașului de cult vorbesc lăudabil de firma constructoare ieșeană, deși aceasta este în insolvență, lucru inexplicabil urmare a nenumăratelor contracte cu statul parafate în ultimii ani.

O amplă investiție pe CNI se află în desfășurare la Mănăstirea Tismana! Mai exact, din toamna acestui an, aici se reabilitează toate construcțiile din jurul bisericii centrale, trăgându-se și noi utilități. Investiția este de peste 20 de milioane de lei, iar executantul este firma IASICON SA, din Iași, cu ceva probleme în ultimii ani, asta deși societatea a încasat contracte de 200 de milioane de euro, în ultimii 11 ani.


Proiectul este aprobat, a fost deja emisă autorizația de construcție, iar firmă din Iași a început lucrarea.

Doi arheologi supervizează investiția, analizând fiecare cupă cu pământ scoasă de excavator din incinta lăcașului de cult. O spune chiar edilul orașului Tismana, Marian Slivilescu, astfel: ,,Au fost descoperite monede de aur, oseminte, urme de unelte, tunele subterane care făceau legătura între incinta mănăstirii și exterior, pentru că mănăstirea a fost fortificație. Doi arheologi supraveghează fiecare cupă de pământ scoasă la lumină de excavator. Angajații firmei sunt permanent în zonă, fiind cazați la mănăstire”.

Constructorul, în insolvență

Iasicon SA, constructorul care lucrează la lăcașul din Gorj este în insolvență de pe 12 iulie 2018 cu datorii mult mai mari decât suma acestui contract, dar CNI, deși știa de dificultățile firmei ieșene, a semnat fără ezitare. Potrivit documentaţiei de atribuire, lucrările de la Mănăstirea Tismana, monument istoric, presupun reabilitarea bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, a paraclisului „Sf. Ilie”, a clopotniţei, stareţiei, a chiliilor şi a incintei cu turnuri de colţ, toate aflate în componenţa ansamblului mănăstiresc. Valoarea totală a contractului este de 20.279.379,52 lei, fără TVA.

În intervalul 2007 - 2018 firma ieşeană a beneficiat de 146 de lucrări publice, de la instituţii precum Consiliul Judeţean Vaslui (20 milioane de euro pentru trei staţii de epurare), Consiliul Judeţean Iaşi (17 milioane euro pentru centrul de management al deşeurilor), Ministerul Culturii (22,5 milioane de euro pentru reabilitarea Palaturlui Culturii), Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Iaşi (13,3 milioane de euro), Mitropolia Moldovei şi Bucovinei (8 milioane de euro), Poşta Română, BNR, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, numeroase comune din Iaşi etc. O socoteală fugară arată că firma ieșeană a primit de la stat în ultimii 11 ani aproape 200 de milioane de euro.

În ciuda acestui tsunami de fonduri publice IASICON s-a prăbușit economic în ultimii 3 ani. Bomba a explodat în iunie 2018 când creditorul Orion Auto Invest SRL cerea insolvenţa debitorului Iasicon SA din cauza datoriilor acumulate în derularea unui contract de 247 milioane de lei, adjudecat de Iasicon în 2012, pentru realizarea centrului de management integrat al deşeurilor din Iaşi. Iasicon SA a depus două cereri de revizuire împotriva sentinţei Tribunalului Iaşi de intrare în insolvenţă, dar le-a pierdut pe amândouă, iar pe 12 iulie Curtea de Apel Iaşi confirma colapsul firmei.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  22.01.2020. 10:29

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: