DREPT LA REPLICĂ
Referitor la articolul apărut în data de 29.04.2014 cu titlul "Eugen Titu ia cu două mâini din Teatrul Elvira Godeanu", ca drept la replică menţionez următoarele:
- prestaţia mea ca actor al Teatrului Dramatic " Elvira Godeanu " nu este inexistentă, eu făcând parte din aproape toate producţiile teatrului din Târgu-Jiu. În spectacolele în care nu sunt distribuit fac următoarea menţiune: regizorii care nu m-au distribuit nu au avut nevoie de serviciile mele din următoarele motive: vârsta mea nu a corespuns cu vârsta personajului, fizionomic nu prezentam caracteristicile personajului din punct de vedere regizoral; poate prea intelectual, poate prea arian sau aritmic... Astea fiind doar câteva criterii de selecţie ale unui regizor în structurarea unui spectacol.
- personal nu am comentat niciodată deciziile directorului şi nu am fost niciodată duşmanul acestuia, ci am discutat cu acesta. Consider că dacă aş comenta deciziile directorului aş fi propriul meu duşman. Această profesie ( cea de actor ) este asemănătoare unui meci de volei; am ridicat la fileu, partenerul meu poate să puncteze, sau invers. Niciodată nu am să pot juca volei singur !!!
- referitor la spectacolul " One Man Show ", acesta nu a fost "vândut" şi "cumpărat" de domnul director Marian Negrescu. Acest gen de spectacol face parte din proiectul de management al instituţiei în programul " Nocturne ", ŞI VA AVEA LOC PE DATA DE 23.04.2014, nu pe 22.04.2014 asa cum aţi fost eronat informaţi. Spectacolul a fost vizionat de consiliul artistic al teatrului primind aviz favorabil pentru a ieşi la public. Pe lângă faptul că eu joc în acest spectacol, menţionez că îmi aparţine în totalitate din punct de vedere regizoral, conceptual dramatic, scenografic şi ca aranjament de sunet şi lumini. Acest gen de spectacole, numite probabil altfel nu " Nocturne ", se practică în aproape toate teatrele din România. Menţionez că pentru acest spectacol nu sunt retribuit ca actor, ci pentru actul de creaţie în sine. Sunt tare curios, stimate domnule Călinescu şi m-aş bucura să-mi dezvăluiţi şi mie acea " sumă deloc de neglijat " la care faceţi referire, dacă nu o ştiţi, în momentul în care am s-o aflu eu, am
s-o fac publică în ziarul dumneavoastră.
- repetabila scuză "drepturi de autor", nu este o scuză, este o lege, iar în cazul de faţă eu sunt autor de drept şi nu un actor cu "fiţe", nu am dat "lecţii regizorilor" ci am discutat cu aceştia pentru că aşa cum menţiona şi Luigi Pirandello în "Teoremele teatrale", trebuie să existe o apropiere între actor-regizor pentru realizarea unui întreg teatral.
- referitor la... "colaborator al teatrului din Craiova", menţionez că această instituţie se numeşte Teatrul Naţional "Marin Sorescu"-Craiova, unde eu nu sunt colaborator ci angajat cu cumul de funcţie în urma unui concurs, din anul 2003 ( iertată să-mi fie lipsa de modestie, am intrat primul ).
Pasionat de "antichităţi", nu ştiu ce replică să vă dau pentru că nu înţeleg cuvântul "antichităţi" sau probabil dumneavoastră nu cunoaşteţi etimologia acestui cuvânt, aşa că rămâne cum aţi spus. Iar faptul că "s-ar fi lipit de câteva bârne", este şi mai "amuzant". Eu am o casă la Novaci care într-adeăr este din lemn, dar construită în urmă cu peste 100 de ani de către boierul Filimonescu. Apropo, acest boier pe lângă casă mai deţinea şi o bancă şi câţiva munţi, deci cred că avea suficient lemn. Sper că m-am făcut înţeles.
Ziarul dumneavoastră "Scandal de Gorj" este un săptămânal de anchetă şi investigaţii, aşa că am o mare dorinţă, domnule Călinescu: Încercaţi să participaţi la câteva repetiţii ale acestui teatru pentru a vă forma o opinie cât mai exactă a muncii depuse de mine şi colegii mei pentru realizarea unui spectacol. Poate că atunci veţi fi mai realist şi veti scrie cu mai multă "înverşunare" despre neajunsurile celor care încearcă să vă ofere momente de bucurie în fiecare seară.
Permiteţi-mi să vă ofer un mic moment de bucurie, un "Autograf": "Am iertat greşeli aproape de neiertat, am încercat să înlocuiesc persoane de neînlocuit şi să uit persoane de neuitat, am dezamăgit şi am fost dezamăgit, am căutat rosturile acestei lumi şi nu le-am găsit întotdeauna acolo unde trebuia să fie, am fost iubit şi n-am ştiut uneori cum să mă fac iubit... Apoi am început să trăiesc pentru dragostea ta. Am făcut promisiuni pe care nu le-am putut onora, dar întotdeauna am fost de bună credinţă şi atunci când am promis şi atunci când nu mi-am putut ţine promisiunile. Şi aşa râzând şi plângând, suferind sau bucurându-mă, iertând şi cerând iertare, m-am îndrăgostit încă o dată de tine, PUBLICUL MEU ! Pentru că de la tine am învăţat în cele din urmă că lumea nu poate aparţine decât celor care îndrăznesc, celor care luptă cu sine pentru bucuria altora. Eu mi-am găsit lumea. Ea poartă numele tău, PUBLICUL MEU !"
Actor, Eugen Titu.
Recomandă acest articol:
06.05.2014. 04:17
Comentarii
Acest articol n-are nici un comentariu.
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu