EXCLUSIV! DOVADA neputinței lui Weber! Cupă și-a pus amicul președinte al Consiliului de Supraveghere al CEO! Știrbu are misiunea de a schimba Directoratul! - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · EXCLUSIV! DOVADA neputinței lui Weber! Cupă și-a pus amicul președinte al Consiliului de Supraveghere al CEO! Știrbu are misiunea de a schimba Directoratul!

EXCLUSIV! DOVADA neputinței lui Weber! Cupă și-a pus amicul președinte al Consiliului de Supraveghere al CEO! Știrbu are misiunea de a schimba Directoratul!


S-au pus în mișcare mecanismele ALDE, la cel mai înalt nivel, pentru ca joi, 1 august a.c., noul Consiliu de Supraveghere să revoce întreg Directoratul Complexului Energetic Oltenia (CEO).

Marioneta: Gheorghe Știrbu, un afacerist bucureștean, în vârstă de 53 de ani, ce pare venit din neant în CS-ul companiei energetice, numai că, la o privire mai atentă a traseului său profesional se poate constata că, vreme de câțiva ani, acesta i-a fost șef, la Energoconstrucția SA și la o subsidiară a acesteia în Emiratele Arabe, deputatului Ion Cupă, șeful ALDE Dolj și vicepreședinte la nivel național al partidului care conduce Ministerul Energiei. Așadar, omul lui Cupă, a fost impus și ca președinte al forului de conducere al companiei energetice, exact în ziua în care Marius Dumitrașcu, cel care-și anunțase intenția de a prelua conducerea CS al CEO a demisionat din poziția de supraveghetor, alimentând, în acest fel speculațiile că între Cupă și Ion Iordache a intervenit o ruptură, iar acesta vrea să se retragă de la conducerea ALDE Gorj.

Gheorghe Știrbu, businessmanul de Capitală...

... a vrut să facă impresie la CEO, așa că a venit cu trolerul la sediul companiei, de parcă abia aterizase și nu a avut timp să despacheteze. Știrbu a sosit primul, vineri dimineața, la prima ședință a CS și după ce și-a proțăpit geamantanul în sala din sticlă de la parterul CEO a ieșit în fața sediului să ia ultimele indicații, la telefon, de la cei care l-au uns supraveghetor. Peste doar câteva ore, la scurt timp după ce secretarul de stat în Ministerul Energiei, Marius Dumitrașcu, a demisionat din funcția de membru al CS, deși își anunțase intenția de a candida pentru postul de conducere al acestui for, Știrbu a fost ales președinte.

Din 2013, Gheorghe Știrbu își conduce propria firmă, Terra Solution Services SRL, o societate cu nouă salariați, potrivit datelor publicate de ANAF, cu activități de inginerie și consultanță tehnică în afaceri, care a avut, în anul precedent, 851.000 de lei cifra de afaceri și un profit de 180.000 de lei.

În perioada 2013-2014, Știrbu a avut primul contact cu producătorii de energie, activând în CS al Hidroelectrica și a trecut și pe la CEO, tot ca supraveghetor, doar pentru o lună, în 2015.

Știrbu avea 90.000 de lei în conturi, potrivit declarației de avere de anul trecut, și a împrumutat o firmă radiată (?!), Terra Food SRL cu suma de 163.000 de lei. Trebuie spus că businesmanul a fost plătit cu salariu minim pe economie la firma sa, în 2017, deși ocupă postul de manager, astfel, a câștigat, din drepturi salariale, doar 12.800 de lei.

Legătura cu Cupă – EnergoEmirates Ltd.

Cum a intrat Știrbu în CS-ul CEO și cum și-a consolidat poziția, fiind ales președinte al organismului de conducere al companiei energetice? Acestea au fost întrebările pe care și le-au pus politicienii locali, sindicaliștii din minerit și energie sau salariații CEO.

Vreme de doi ani, la începutul anilor ’90, Gheorghe Știrbu a fost șef de șantier, la Iași, al societății Energoconstrucția SA. Între 1992 și 1995, Știrbu a fost avansat director de zonă al Energo Emirates Ltd., o sucursală a Energoconstrucția din Emiratele Arabe Unite care a construit mai multe clădiri pentru Guvernul de la Abu Dhabi.

În 1994, Ion Cupă a ajuns și el în Energoconstrucția SA, ca economist, iar un an mai târziu, a fost director economic al Energo Emirates Ltd., pe perioada cât societatea a construit două clădiri comerciale în municipiul Al Ain.

Practic, legătura dintre Știrbu și Cupă s-a sudat în acea perioadă în care au făcut parte din boardul Energo Emirates Ltd., iar traseul profesional al celor doi în Energocontrucția a durat până în 2000.

Astfel, după perioada petrecută în EUA, Știrbu a revenit în țară ca director adjunct al Sucursalei comerciale și industrial din București a societății, iar Cupă era șef serviciu contabilitate. Din 1999 până în 2001, Știrbu a îndeplinit funcția de director commercial și l-a menținut pe Cupă în poziția de șef serviciu, până în anul 2000 când acesta a părăsit compania.

Misiunea lui Știrbu…

…este clară și vine pe linia Cupă - ALDE – Ministerul Energiei: schimbarea Directoratului CEO.

Deja, Consiliul de Supraveghere a fost convocat pentru joi, 1 august a.c., iar pe ordinea de zi se regăsește revocarea mandatelor celor cinci membrii ai Directoratului.

Supraveghetorii vor pune în analiză Raportul Corpului de Contrul al ministrului Energiei, deși documentul este contestat în instanță. Demersul pare mai degrabă o sfidare la adresa partenerilor de alianță de la PSD și în mod special a deputatului Mihai Weber, președintele organizației județene a social-democraților care a reușit, după discuții cu premierul Viorica Dăncilă, să o convingă să-i fie redate atribuțiunile privind producătorii de energie pe bază de cărbune secretarului de stat Doru Vișan, după ce ministrul Energiei, Anton Anton, i le luase și-l însărcinase pe secretarul de stat ALDE, Marius Dumitrașcu cu acestea. Mai mult, Weber a obținut promisiunea că secretarii de stat Doru Vișan și Andrei Maioreanu vor face parte din CS al CEO, așa că cei din Ministerul Energiei vor să se miște repede și să-I dea o lecție liderului social-democrat, prin revocarea Directoratului companiei energetice.

Problema este că demisia lui Marius Dumitrașcu poate duce la revocarea întregului Consiliu de Supraveghere, în condițiile în care acesta a declarat, public că poziția de secretar de stat cu cea de supraveghetor este incompatibilă, pentru că nu avea aprobarea Guvernului, potrivit Art.84. alin.3, din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției.

Trebuie precizat că mandatul lui Dumitrașcu în CS a fost validat de Oficiul Registrului Comerțului, pe baza unui document notarial în care declara exact contrariul, mai exact că nu este incompatibil, iar Consiliul de Supraveghere a fost validat ”la pachet”.

Mai mult, poate fi pusă în discuție chiar hotărârea acționarilor CEO din 1 iulie a.c., prin care a fost votată o persoană incompatibilă, așa cum este descrisă de Art. 84, alin.1, lit.f din Legea mai sus enunțată, să facă parte din CS al companiei. În acest caz, numai o decizie a instanței de judecată poate lămuri lucrurile, iar organele judiciare se pot sesiza cu privire la eventualele abuzuri exercitate pentru a prelua controlul unei societăți de interes național cum este CE Oltenia. Dacă nu din presă, pe baza rapoartelor SRI înaintate beneficiarilor legali!Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  30.07.2019. 08:00

Comentarii

Marian
31.07.2019. 11:25

Dovada clara ca membrii Consiliului de Supraveghere sunt selectati de o firma independenta conform L 111/2016 care aproba OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa.Trebuie sa ne bucuram ca nu sunt numiti de partide.Rezultatul este situatia in care a ajuns CEO.

Ion
30.07.2019. 17:15

Hoțul de Cupa

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: