Falimentul Sc Tech Safety îl costă pe Floarea 37 de miliarde de lei vechi
Datoriile acumulate de firma Tech Safety, aparţinând afaceristului Dan Floarea, depăşesc 37 de miliarde de lei vechi, debitul fiind solicitat a fi recuperat de creditorii societăţii, în instanţă.
Firma se află deja în faliment iar printre creditori se numără cinci bănci cu renume din ţară, de la care Dan Floarea a luat diverse împrumuturi pentru investiţiile firmei şi în final pentru rămânerea ei pe linia de plutire, Direcţia Generală a Finaţelor Publice(DGFP) Gorj, Consiliul Local(CL) Târgu-Jiu-Direcţia de Taxe şi Impozite Locale, numeroase firme de leasing de la care Floarea şi-a achiziţionat mai multe maşini şi chiar Primăria Năvodari, localitate în care afaceristul deţinea un apartament scos la licitaţie însă de firma care se ocupă de lichidarea SC Tech Safety.
Printr-un dosar înregistrat în data de 10 octombrie 2012 pe rolul Tribunalului Gorj, având ca obiect deschiderea procedurii de insolvenţă a firmei afaceristului urmărit penal în dosarul ,,Pavel”, Dan Floarea, societăţii Tech Safety i se cere intrarea în faliment de către lichidatorul acesteia Consulting Compay IPURL. Lista de creditori ai firmei este lungă, printre păgubiţii lui Dan Floarea numărându-se Banca Comercială Română, Banca Comercială Carpatica Sucursala Târgu-Jiu, unitate de la care afaceristul a împrumutat banii necesari realizării unor blocuri de locuinţe la periferia municipiului Târgu-Jiu, imobilele fiind deja vândute de bancă, BRD Groupe Societe Generale Sucursala Gorj, Banca de Import Export a României EXIMBANK, CEC Bank Sucursala Târg-Jiu. De pe lista creditorilor nu lipsesc DGFP Gorj, CL-Direcţia de Taxe şi Impozite Locale Târgu-Jiu, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, lucru care dovedeşte că Floarea nu şi-a plătit nici datoriile firmei la bugetul de stat, nici taxele şi impozitele locale şi nici măcar dările la stat pentru proprii angajaţi.
Datorii are societatea şi la câteva firme de leasing, de unde Floarea şi-a achiziţionat atât proprii bolizi de lux, o astfel de maşină fiind oferită cămătarulul Habitu, Doru Şerban fiind şi el parte în acest proces, cât şi maşinile necesare pentru îndeplinirea contractelor, firma realizând în general construcţii.
De altfel, în iunie 2011, lichidatorul i-a scos la licitaţie lui Floarea autoturismul Mercedes Benz CLS 500, preţul de pornire fiind 85.000 de lei.
Primăria Năvodari şi UEF, în tabelul creditorilor
S-au constituit părţi în procesul de faliment şi Primăria Năvodari, judeţul Constanţa, dar şi Unitatea de Execuţie Foraje, aflată acum în componenţa Complexului Energetic Oltenia. Instituţia publică are de recuperat de la firmă sume sub formă de impozite, asta deoarece în Năvodari, Floarea a deţinut un apartament de aproape 100 de mp, utilat şi complet mobilat, care a fost deja scos de lichidator la licitaţie, în vara anului 2011, pentru suma de 485.000 de lei.
Creditor mai este şi Polaris M Holding, firmă care se ocupă de colectarea deşeurilor menajere în municipiu, Intercomputer SA, Renania Trade SA, firmă care se ocupă de producerea echipamentelor de protecţie pe care le comercializa apoi Floarea prin Tech Safety în sectoarele minier şi energetic din Gorj dar şi o firmă de construcţii rezidenţiale şi nerezidenţiale din Timişoara.
37 de miliarde de lei vechi, datoriile acumulate
Toate aceste societăţi au de recuperat , în total, de la Tech Safety, sau mai precis de la Dan Floarea, peste 37 de miliarde de lei vechi lucru constatat chiar de instanţa de judecată a Tribunalului Gorj care, pe 20 noiembrie 2012 hotăra următoarele: ,, în baza art. 138 al.1 lit. a din L. 85/2006 modificată, obligă pârâtul Floarea Radu - Dan la plata sumei de 3.719.935,20 lei , faţă de debitorul SC TECH SAFTETY SA. Definitivă”. Sentinţa poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Craiova dar banii trebuie oferiţi creditorilor care au dovedit cu acte că Floarea le este dator .. ,,vândut”.
Consiliul Local Peştişani şi Habitu, pârâţi
Până la achitarea datoriilor de către Dan Floarea, prin cine ştie ce miracol deoarece averea acestuia este pe cale de dispariţie bunurile sale fiind scoase rând pe rând la vânzare de către creditori, trebuie subliniat că în acest dosar pârâţi sunt şi Doru Şerban zis Habitu, care a intrat în posesia unor bunuri date de afacerist, printre care se afla o maşină în leasing, dar şi Consiliul Local Peştişani pentru care SC Tech Safey a prestat parţial pentru realizarea campusului şcolar din localitate. Lucrarea nu a fost nici pe jumătate finalizată iar acum este abanadonată, Floarea fiind trimis în judecată de procurorii Parchetului Judeţean Gorj pentru ilegalităţile legate de acestă construcţie.
MIHAI CĂLINESCU
Recomandă acest articol:
15.01.2013. 06:11
Comentarii
Acest articol n-are nici un comentariu.
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu