Fumigena „Termocentrala Sărdăneşti”, lansată în alegeri - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Fumigena „Termocentrala Sărdăneşti”, lansată în alegeri

Fumigena „Termocentrala Sărdăneşti”, lansată în alegeri

Povestea de adormit gorjenii „Termocentrala de la Sărdăneşti”, din comuna Plopşoru, la finele căreia politicienii şi-au văzut fericiţi de treburi, se pregăteşte de relansare. Apropierea alegerilor locale şi parlamentare îi determină pe oamenii politici să scoată din sertar proiectul investiţiei anunţate cu bătăi în piept de către liderul minerilor, Marin Condescu şi pedelistul Cornel Vişoianu. Acum, se pregăteşte reactivarea minciunii, oamenii urmând să fie prostiţi cu nişte liste, care, chipurile, vor strânge numele cetăţenilor care urmează să lucreze la termocentrala imaginară.

Gorjenii sunt din nou luaţi de proşti de politicienii care se pregătesc să le vânture pe la nas promisiunile unor investiţii care îi amăgesc din nou cu locuri de muncă. De fapt, nu este nimic nou sub soare, fiind vorba de aceeaşi minciună, spusă însă în ani diferiţi. În traducere, candidaţii de toate culorile vor să profite electoral de muribundele  termocentrale de la Sărdăneşti şi Motru, cele două fiind ţinute în viaţă artificial de palavrele politicienilor. Pentru a demonstra minciuna ordinară, readucem în atenţia gorjenilor uituci, că în anul 2008, se promitea construirea unei termocentrale la Sărdăneşti, considerată a fi cea mai mare investiţie realizată în Gorj după 1989. La vremea campaniei electorale de la momentul respectiv, candidatul portocaliu Cornel Vişoianu îşi dădea cuvântul de onoare, că termocentrala de la Sărdăneşti nu va rămâne doar pe hârtie…

Mineri ademeniţi cu locuri de muncă inexistente

Rămânem în trecut şi spunem că în anul 2008, acelaşi Vişoianu declara că „înainte de finalul acestei campanii electorale vor fi începute deja lucrările şi voi fi acolo să punem prima cărămidă. Indiferent de rezultatul alegerilor, voi continua acest proiect, pentru că dă o mare şansă SNLO şi pentru că va crea multe locuri de muncă în Gorj“. Gargara cu ceai de portocale era alimentată şi de Cosmin Popescu, deputatul apreciind atunci că „pentru minerii din Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, realizarea acestei termocentrale este o garanţie că vor avea locuri de muncă mulţi ani de aici încolo. Partidul Democrat Liberal susţine acest proiect şi după cum se vede din declaraţiile publice, suntem singurii care credem în această investiţie“. În corul de mincinoşi cu zâmbet ipocrit s-a înscris şi Marin Condescu, preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, care susţinea (fireşte, nu-l durea gura), că o termocentrală va fi ridicată în comuna Plopşoru şi va avea o capacitate de 800 de megawaţi, iar cea de-a doua va fi construită la Motru şi va avea o putere de 500 de megawaţi, cele două unităţi urmând să fie puse în funcţiune în anul 2013.

Demararea lucrării, amânată cu...un mandat

Au trecut patru ani de când politicienii ne minţeau că vor fi create locuri de muncă prin construirea celor două termocentrale. Cărămida pe care Vişoianu se lăuda că o va pune încă din anul 2008 s-a realizat doar în imaginaţia bogată a omului politic, iar susţinerea PDL-ului vizavi de acest proiect a fost la fel ca prezicerea unei ghicitori de duzină. Anul viitor, cele două investiţii ar fi trebuit să fie puse în funcţiune. Acest lucru nu se va întâmpla, întrucât, imediat după campania electorală din 2008, termocentralele promise gorjenilor au rămas o amintire, în care mulţi gorjeni şi-au pus speranţele.

Atunci, promisiunea a funcţionat şi mulţi oameni cu drept de vot au pus ştampila, cu gândul la cele două investiţii, ce le-ar fi adus un loc de muncă. Acum, politicienii vor să readucă pe piaţă o minciună, care a fost utilă în prostirea electoratului, făcându-se strategii legate de listele ce vor circula, în căutarea celor dornici să lucreze la termocentralele imaginare, de care politicienii îşi amintesc doar în campaniile electorale.

RAUL PĂNOIURecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  13.03.2012. 01:03

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: