La Poliţia Rutieră, Automatul de cafea cu grade de subofiţer
Automatele de cafea, din sediile de poliţie din municipiul Târgu Jiu au „grade” de subofiţer. Un angajat de la Serviciul Poliţiei Rutiere Gorj este fericitul deţinător al unei afaceri de familie, prin care comercializează cafea şi ceai. Omul legii are însă avantajul că soţia sa a reuşit să amplaseze automatele de cafea în spaţiile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, beneficiind în acest fel de un vad profitabil, aparatele aducând familiei un venit substanţial, pe lângă „mizerabilul” salariu de subofiţer la Poliţia Rutieră.
Locuitorii judeţului Gorj, care ajung în sediul IPJ, fie să-şi scoată un cazier, fie cu alte probleme, au la dispoziţie un automat de cafea. Pentru un leu, oamenii pot bea o cafea sau un ceai. Automatele sunt amplasate atât la sediul Poliţiei Judeţene, cât şi la Poliţia Municipiului Târgu Jiu, dar şi în sediile poliţiilor orăşeneşti din judeţ. Un lucru copiat după modelul occidental.
Problema apare însă la cel care deţine aceste automate de cafea. Dacă vă imaginaţi că este un oarecare om de afaceri, fără nicio legătură cu structura Ministerului Administraţiei şi Internelor, vă înşelaţi.
Nevasta cu tonomatu’, soţul cu gradele
Coincidenţă sau nu, deţinătoarea acestei afaceri este soţia subofiţerului de poliţie Liviu Deaconescu, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere. Omul legii se ocupă de Compartimentul Transporturi al SPR Gorj şi a avut în fişa postului, vreme îndelungată, înregistrările aparatelor radar. Acesta este rutieristul care conduce autoturismul SPR Gorj, folosit ca antemergător în delegaţiile oficiale, fiind şi cel prin mâna căruia trec toate procesele-verbale de sancţiuni. Poliţistul are obligaţia să le expedieze în termen de 15 zile, în caz contrar, amenda fiind nulă. Fireşte, omul legii îşi face datoria, până la proba contrarie.
Revenind la soţia acestuia, doamna Deaconescu are o afacere profitabilă, având un vad excelent, în sediul IPJ Gorj, unde consumul este de peste 1.000 de pahare pe lună, luând în calcul poliţiştii care consumă cafea, în zilele lucrătoare, dar şi civilii cu treburi la poliţie.
Că afacerea este una profitabilă o dovedeşte şi situaţia materială a subofiţerului de poliţie, care, din salariul de bugetar, nu şi-ar permite să plătească nici carburantul pentru Jeep. Desigur, când e vorba de afaceri, firma este a soţiei, iar soţul, în cazul acesta, poliţistul de la Rutieră, n-are niciun amestec, cei doi întâlnindu-se acasă şi atât.
RAUL PĂNOIU
Recomandă acest articol:
09.04.2012. 23:21
Comentarii
de ce sunteti rai daca baga sarcina tonomatele il pupati toti in cur
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu