Medicul Liliana Crăciun nevinovat de malpraxis - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Medicul Liliana Crăciun nevinovat de malpraxis

Medicul Liliana Crăciun nevinovat de malpraxis

O tânără din Băleşti a decedat, în urmă cu un an şi jumătate, după o destul de lungă perioadă de spitalizare fără ca familia să poată accepta că a murit din cauza unor complicaţii medicale, aşa că, distrusă de durere, a găsit vinovatul în persoana Lilianei Puiu Crăciun, medic la Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Târgu-Jiu pe care au acuzat-o de malpraxis depunând plângere atât la poliţie, cât şi la Colegiul Medicilor din România. Pentru a lămuri cazul, Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul IJP Gorj a cerut o expertiză la INML „Mina Minovici”, expertiză ce urma să stabilească dacă medicul gorjean este sau nu vinovat de moartea tinerei. Rezultatul a disculpat-o total pe Liliana Crăciun şi a scos la iveală faptul că în România nu doar medicii te pot omorî ci şi factorii de risc multiplii existenţi în toate spitalele.

Suspectată că şi-a omorât pacienta
Loredana Buicu în vârstă de 24 de ani s-a prezentat la dr. Liliana Puiu, cu care era şi amică, aproape de sfârşitul anului 2008, acuzând dureri de spate motiv pentru care a primit un tratament injectabil, adică infiltraţii, care să rezolve problema. Tînăra părea că răspunde la tratament şi o perioadă nu s-a ivit niciun fel de complicaţie până când, într-o zi, a sunat-o pe Liliana Crăciun să-i spună că se simte foarte rău şi vrea să plece la Târgu-Mureş, lucru pe care l-a şi făcut de altfel.
După o lună de zile medicul gorjean a aflat că Loredana a decedat la Târgu-Mureş şi, mai mult decât atât, familia tinerei o acuză că tratamentul administrat de ea i-ar fi adus moartea după ce ar fi contactat din cabinetul său un microb mortal. A urmat mediatizarea cazului, anchetarea medicului de către Colegiul Medicilor Gorj şi poliţie şi, într-un final, după un an şi jumătate, verdictul Comisiei Superioare de Medicină Legală din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” care lămureşte pe deplin lucrurile.
Internată în Secţia de Neurologie a Spitalului din Târgu-Mureş cu diagnosticul de lombocrurargie, adică dureri de spate, diagnostic pus şi la Târgu-Jiu, starea de sănătate a Loredanei Buicu a început să se deterioreze mereu prezentând un colecit de 7 ori mai mare decât unul normal, anse intestinale, modificări abdominale şi cardiace importante. În decurs de 24 de ore starea tinerei a devenit critică evoluând spre un şoc toxico-septic cu insuficienţă multiorganică. Loredana a fost operată de colecist, dar lucrurile nu au evoluat deloc favorabil, pentru că contactase un streptococ de grup A, o bacterie agent patogen al unor infecţii grave, care pătrunsese în corp ori direct prin vorbit, strănut, tuse, ori indirect prin atingerea unor obiecte deja contaminate. Medicii INML „Mina Minovici” au stabilit că sursa infestării cu streptococ ar fi putut fi membrii familiei sau personalul medical, dar în niciun caz injecţiile antiinflamatoare administrate la Târgu-Jiu de către medicul Liliana Puiu Crăciun.

Medic reabilitat de către INML
Loredana Buicu a fost diagnosticată cu fasceita necrozată cu stretptococ grup A şi i s-a administrat un tratament în consecinţă, urmat de o evoluţie bună a bolnavei pentru o scurtă perioadă de timp până când au intervenit mai multe infecţii pulmonare, urinare şi la nivelul plăgilor chirurgicale efectuate la colecist, infecţii care ar fi putut avea drept cauză îngrijirile medicale primite. Cu alte cuvinte spitalizarea prelungită, ventilaţia mecanică de lungă durată la care a fost supusă, traheostomia, placa chirurgicală extinsă şi alte proceduri medicale de care a avut parte au determinat aceste infecţii care combinate cu existenţa streptocoului au dus în cele din urmă la decesul tinerei de doar 24 de ani.
Raportul INML se încheie cu o concluzie clară care o disculpă fără niciun dubiu pe Liliana Crăciun: „Precizăm că nu există nicio dovadă că inocularea (streptococului de grup A – n.r.) s-a produs cu ocazia tratamentului injectabil, şi în concluzie nu se poate stabili o legătură de cauzalitate între producerea infecţiei şi efectuarea infiltraţiilor”. 
Concluziile INML au reabilitat-o pe dr. Liliana Puiu Crăciun în ochii opiniei publice şi ai pacienţilor săi şi i-au dovedit nevinovăţia pe care aceasta şi-a susţinut-o încă de la început, însă pentru familia Loredanei Buicu nimic din ceea ce s-ar fi putut întâmpla sau s-a întâmplat nu compensează pierderea suferită.
În scurt timp Colegiul Medicilor din România urmează să se pronunţe şi el în acest caz.

Mihai Popescu
mihai.popescu@scandaldegorj.roRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  12.04.2010. 09:30

Comentarii

nelu badea
22.09.2011. 23:45

O prima impresie despre UPU TG-JIU

Dupa o noapte de cosmar in care dupa caderea noptii am simtit ca innebunesc de dureri ce proveneau de la piciorul stang mai precis din zona din spatele degetului mare a piciorului stang, am asteptat ora 8 AM m-am urcat in masina si cu un prieten m-am indreptat spre UPU TG-JIU,prietenul meu facand glume datorita renumelui mai putin placut pentru personalul medical al acestui spital deoarece in ultima perioada in acest spital au murit oameni care puteau fi salvati.
Glumind, nu stiu cand am ajuns in fata spitalului.
Acum ma asteptam sa transpir pe culoarul spitalului fara a avea pretentii mari mai ales ca nu cunosteam pe nimeni DAR SPRE SURPRINDEREA MEA DE ALTFEL PLACUTA ,AM SA VA RELATEZ CE S-A INTAMPLAT.
Ajuns in fata fetelor da la urgenta(PRIMUL CONTACT),sunt intrebat aproape instantaneu ce probleme medicale am .
Dupa ca i-am explicat domnisoarei de ce venisem ,m-a rugat sa iau loc pt. a mi se lua tensiunea timp in care mi s-a cerut actul de identitate.
In timp ce mi se competa fisa ,aparatul care-mi inregistra tensiunea isi facea treaba automat.
Dupa citirea tensiunii,mi s-a completat fisa si mi s-a spus unde merg pentru consultatia de care aveam nevoie.
Intru pe a doua use pe stanga cum mi se spusese.
Acolo am vazut o masa in partea dreapta si trei doamne.
Imediat recunosc chipul uneia din ele ca fiind chipul domnei DR CRACIUN PUIU LILIANA VOICHITA.
O vazusem la pe un post TV local.
Doresc a spune ca aici intrau si ieseau continuu carucioare cu pacienti care ma faceau sa cred ca problema mea erea cea mai usoara si parca-mi erea rusine ca eu venisem la urgenta, ca ma durea piciorul.
Dupa cam trei-patru minute se apropie de mine doamna pe care o recunoscusem de la TV.(d-na Dr.Craciun Puiu Liliana si ma intreaba ce ma doare.
Dupa ce i-am spus oful meu ma intreaba daca consum multa carne .
Mi se spune sa fac o analiza a sngelui si imi prescrie niste medicamente dupa care trebuie sa ma intorc cu rezultatul de la analiza.
ASTA A FOST VIZITA MEA LA UPU TG-JIU.
TOATA INCURSIUNEA MEA NU A DURT MAI MULT DE 10-13 MINUTE.
SA FIE BINE SAU RAU?
DUMNEAVOASTRA CE SPUNETI?
EU SPUN CA A FOST FOARTE BINE SI DE CE SA NU FACEM CUNOSCUT SI CAND LUCRURILE MERG ASA CUM AR FI NORMAL SA MEARGA.
MULTUMESC CU ACEASTA OCAZIE ,PERSONALULUI MEDICAL DE LA UPU TG-JIU.
NELU BADEA -pacient

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: