Vicelui Florescu îi plac ”profesionistele”
La un schimb de vorbe cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ciprian Florescu, despre cum stă treaba cu bagabonţeala politică, şpaga, datul la ”gioale”, demoazelele, campaniile electorale, manipularea şi alte mărunţişuri majore la care toţi meltenii holbează ochii ca melcul.
Bagă mare, bibicule:
- Cine este Ciprian Florescu?
- E un tânăr care a intrat în politică după ce a făcut carieră în presă, un om care îşi doreşte să facă cât mai mult bine în ceea ce priveşte viaţa gorjenilor cu pârghiile care le are la îndemână.
- Faceţi parte din ”haita” tânără a PSD-ului?
- Fac parte din generaţia tânără a Partidului Social Democrat susţinută de cei mai în vârstă, de cei mai cu experienţă şi sunt un om ”crescut” de cei care astăzi sunt în funcţiile-cheie ale partidului.
- Ce înseamnă politica pentru societatea actuală?
- Din nefericire, politica nu este prea bine văzută, ochii care o privesc sunt tulburi, desigur şi graţie celor care au făcut politică până nu demult, dar sper din suflet ca politica să devină o profesie, realmente, aşa cum este în orice democraţie civilizată.
- Cum se împacă în politică eleganţa cu manipularea?
- Eleganţa este generată de modul de abordare pe care îl arată un politician sau un om din administraţie. Cred că este necesară eleganţa nu numai în politică, ci în orice domeniu care interacţionează cu societatea. Manipularea este un instrument preferat de foarte mulţi politicieni care, poate, pe fond ascund foarte multe lacune sau interese.
- Daţi un exemplu de politician care preferă eleganţa şi de unul care preferă manipularea!
- Chiar dacă nu este un politician aşa cum ar trebui să existe în definiţie, Traian Băsescu este un maestru al manipulărilor. La Gorj aş vrea să numesc pe cineva, dar nu se află în libertate, drept pentru care nu îi voi da numele (n.red. probabil fostul lider al PDL, Ionel Manţog). Un diplomat la nivel de Gorj cred că ar putea fi considerat domnul Cârciumaru, în încercarea de a colabora cu toată lumea, de a nu jigni şi de a avea un comportament firesc cu ceilalţi adversari politici.
Diplomaţia, în adevăratul sens al cuvântului, cred că nu o putem regăsi nicăieri în Gorj întrucât clişeul diplomatului nu se regăseşte în rândul nostru, al politicienilor gorjeni.
”Captiv” între Simona Sensual şi Roxana Vancea
- Caracterizaţi-mi într-un singur cuvânt următoarele persoane:
-Victor Ponta
- Voinţă!
- Ion Călinoiu?
- Pragmatism!
- Simona Sensual?
- Cine..???Aaaa…. Nu ştiu cine este Simona Sensual! (Pfiuu, breee, ne laşi…?!)
- Roxana Vancea?
- Hihihi….hmmm…. Mondenitate. (Ce bine că ne-a revenit memoria atât de repede cu gândul la sânii şi fundul bombat al focoasei brunete. Ooops!!!)
- Elena Udrea?
- Nonşalanţă!
- Daciana Sârbu?
- Eleganţă! (Normal, e nevasta şefului suprem pe linie de partid, Victor Ponta)
- Marin Condescu?
- Caut un termen mai elegant, ăăă…, ca să nu spun şmechereală, dar nu îl găsesc în momentul acesta… aaa, da, şiretenie!
- Cum vedeţi decăderea lui Condescu de la Sindicate şi de la Pandurii?
- Pentru orice om, indiferent în ce carieră activează, există un urcuş, dar, în momentul în care nu ştii să-ţi gestionez cariera, poţi să cobori abrupt şi să nu mai existe şansa de a reveni vreodată pe poziţiile anterioare sau, dacă ştii, ce trebuie să faci, poţi să te menţii la vârf. Marin Condescu nu a ştiut să-şi gestioneze cariera.
- Ce preferaţi în politică: fetele sau gagicile?
- Doamnele, aşa ar trebui să fie…
- Aveţi gagici la Consiliul Judeţean?
- Nu, avem doamne la Consiliul Judeţean şi avem profesioniste!
- Ce înseamnă ”profesioniste”?
- Femei - doamne sau domnişoare - care se ”apleacă” (oooh… daaa…nu mai e alta ca tine, ce-mi placeee…aaa, mă scuzaţi, partea asta era dintr-un alt articol, o să trecem la erată) aşa cum trebuie să o facă orice angajat asupra modului în care trebuie să îşi desfăşoare activitatea la locul de muncă, conform atribuţiilor pe care le are fiecare (frumos spus, nota 10).
Politica e ”curbă”
- Ce grad de perfecţiune are politica PSD?
- Idealismul este un principiu pe care încercăm să-l atingem cu toţii, din păcate, de cele mai multe ori, se dovedeşte a fi o Fata Morgana: cu cât încercăm să ne apropiem mai mult, cu atât parcă suntem împiedicaţi sau ne împiedicăm să îl atingem. PSD-ul, departe de noi ideea că încearcă să atingă idealul, încearcă să fie un partid practic care încearcă să aplice nişte măsuri corecte, coerente şi care să vină în avantajul cetăţenilor.
- Ce frumos le-aţi zis-o, ca din cărţi!
- …………. ????!!!!!
- Apropo de doamnele din politică, ce părere aveţi de dictonul popular conform căruia ”politică e curbă”, ce părere aveţi?
- Aproape adevărat.
- Credeţi că politicienii se pot schimba în bine pentru a putea schimba pe un curs favorabil destinele oamenilor pe care îi conduc?
- Dacă s-ar implica, dând la o parte interesele personale, sunt convins că ar putea. Dacă facem o unificare cu întrebarea precedentă politica nu ar trebui numită o ”curbă” aşa cum a numit-o poporul român, poate că mulţi politicieni ar trebui să primească ei acest apelativ de ”curbe”.
- De unde atâta încrâncenare între politicieni?
- Ea este generată de calităţile şi defectele poporului român, nu numai în politică, ci în toate domeniile. Vecinul ”bagă cuţitul” în vecin pentru o palmă de pământ. Avem conducătorii pe care îi alegem.
- Care credeţi că va fi scorul PSD la europarlamentare?
- Peste 50%, cu siguranţă!
- Ce le propuneţi oamenilor?
- O normalitate, le propunem demnitate, să aleagă pentru o Românie puternică şi vocală în Europa.
- Care este rolul sloganurilor şi al moto-urilor în campaniile electorale?
- Trebuie să stimuleze alegătorii la vot, dar să fie şi argumentate. Altminteri devine un slogan gol, cu efect de bumerang care se va întoarce împotriva celui care îl lansează.
- Care sunt partidele care se folosesc în mod predilect de astfel de sloganuri găunoase?
- PDL, cu ”Aducem Europa în casa ta” şi, eu aş completa.. după ce am scos-o. În privinţa fotografiilor făcute pe plajă, la mare, de Elena Udrea şi Traian Băsescu, vreau să vă spun că este o atitudine nedemnă de un preşedinte ales de un popor, dar fiecare piere pe limba lui.
- Dar poate că între cei doi a fost un siropos moment politic? De ce sunteţi atât de tranşant?
- N-am nicio îndoială că ceea ce spun este cât mai aproape de realitate. Traian Băsescu se joacă cu legea şi cu Constituţia şi n-are nici un fel de ”apăsare” şi crede că el este singurul care poate să facă ce vrea şi ce-l ”taie” capul.
- Va candida Victor Ponta la alegerile prezidenţiale?
- În momentul acesta este greu de anticipat. Lumea îi cere acest lucru, dar trebuie făcute multe calcule serioase şi precise.
- Cum vedeţi starea de fapt a gorjenilor în anul de graţie 2014?
- Mulţi gorjeni se află în căutarea unui loc de muncă. Sper ca această situaţie să se amelioreze în următorii ani, şomajul să fie în scădere, investiţiile să crească, iar Gorjul să se bucure de măsuri guvernamentale pozitive.
- Cum vedeţi construcţia MALL-ului din Târgu Jiu?
- Este o investiţie importantă care creează 1.000 de locuri de muncă pentru că trăim într-o societate de consum.
Prea mult circ şi datul la ”gioale”
- Aţi spus că trăim într-o societate de consum? De ce oamenii nu mai consumă politică?
- Pentru că a oferit mai mult circ în ultima perioadă decât măsuri care să aducă avantaje societăţii. Orice cetăţean doreşte să simtă un buzunar mai umflat de bani, decât să stea să se uite la circul din politică, dar acea vorbă, ”dă-i poporului pâine şi circ şi îl vei domina” nu este în portofoliul nostru. Cred că poporului, în primul rând trebuie să îi dai pâine şi românul să simtă că a muncit-o, nu pomeni electorale, doar protecţie socială; nu circ, doar acţiuni responsabile.
- Cum îl apreciază omul Ciprian Florescu pe politicianul Ciprian Florescu?
- Oarecum la început de carieră, deşi sunt vreo 8 ani în spate, un om politic care încearcă să-şi facă loc spre vârfurile partidului printr-o atitudine corectă, un om care vrea multe, dar mai are mult de muncit.
- Dar politicianul Ciprian Florescu pe omul Ciprian Florescu?
- Am un răspuns care exprimă exact ceea ce simt: dacă ar fi vrut omul Ciprian Florescu să-şi păstreze valorile şi educaţia pe care le-a primit, ar fi trebuit să nu intre în politică.
- Ce hobby-uri aveţi?
- Muzică, sport, atunci când am timp liber.
- Ce muzică ascultaţi, ce sporturi practicaţi?
- Ascult muzică de bună calitate şi joc fotbal.
- Vă place să ”daţi la gioale” când jucaţi fotbal?
- Nu, pentru că joc atacant, dar îmi dau alţii mie ”la gioale” cu vârf şi îndesat!
- Aveţi nostalgia cluburilor şi discotecilor din tinereţe?
- Câteodată da, deşi nu am fost un om care să frecventeze noapte de noapte astfel de cluburi. Pe vremea mea erau discoteci şi gagicile erau gagici şi discotecile erau discoteci. Pentru mine clubul reprezintă… phuaah, ceva în care eu, personal, nu am acces pentru aşa ceva, o discotecă mi se părea un pic mai decentă.
- Dacă mergeţi în club, în campanie electorală, cum motivaţi un clubber sau o clubberiţă să vă voteze?
- Cu tot respectul pe care îl port tinerei generaţii de astăzi, nu cred că voi ajunge niciodată să îmi fac campanie electorală într-un club.
- Dar este un segment electoral care ar trebui avut în vedere, totuşi, voturile tinerilor au o pondere importantă?!
- Adevărat însă am convingerea că le pot oferi discuţii sau promisiuni în alt cadru decât cel de club. Nu am nimic împotriva cluburilor, însă nu mi se pare un loc în care poţi să faci politică, pentru că acolo omul nu trebuie deranjat, pentru că vrea să se distreze cu prietenii, nu să asculte ce ar vrea să îi spună un politician sau altul. E spaţiul lui şi intimitatea lui şi aceste lucruri trebuie respectate.
Şpaga… a văzut-o careva?!
- Veţi candida la preşedinţia Consiliului Judeţean în anii următori, dacă vi se va propune?
- Nu a fost un obiectiv al meu, însă dacă viaţa mă va duce acolo, în momentul în care se va ivi o astfel de oportunitate, evident, nu voi da cu piciorul.
- Care a fost ultima carte pe care aţi citit-o?
- Din nefericire am început multe, n-am terminat niciuna. Prima idee vizavi de câte am început, am citit şi beletristică şi literatură de specialitate, ultima care îmi vine în minte e o scriere despre administraţia prezidenţială din SUA din perioada preşedintelui Roland Reagan.
- Are Ciprian Florescu spirit poetic?
- Cu siguranţă da, dar şi-l poate controla!
- Cum se manifestă acest spirit poetic?
- Doar în singurătate sau în gânduri ascunse! (grea treabă e romantismul ăsta)
- Există poezie în politică?
- Nu, doar pragmatism şi corectitudine!
- Cum se împacă politica cu şpaga?
- În zilele noastre, am auzit că se împacă, deşi nu ar trebui să existe relaţii între cele două elemente!
Pam-pam !!!
Mihai Leonard Filip
Recomandă acest articol:
13.05.2014. 04:26
Comentarii
Hahaha...... ii ia asta tinerelul toate profesionistele lui Calinoiu ca asta e batran si nu mai poate.
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu