Cameleonul - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Cameleonul

Cameleonul

Adrian Iovan
adrian.iovan@scandaldegorj.ro


Ani de zile dosarele strămutaţilor de lux din Gorj au ţinut primele pagini ale ziarelor însă încet, încet răsunetele scandalurilor iscate se sting cu ajutorul justiţiei, iar vip-urile dezrădăcinate rămân cu o moştenire grea: vile de zeci de mii de lei construite din banii statului.

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj şi-a trecut anul acesta în declaraţia de avere vila pe care SNLO i-a construit-o după ce, beneficiind de informaţii confidenţiale, a cumpărat două gospodării amărâte în satul Ştiucani, comuna Slivileşti, exact în locul în care tăvălugul mineritului a trecut ulterior. Plimbat pe la Parchet în „marea piesă de teatru” a strămutaţilor de lux, Călinoiu a ieşit curat şi se bucură acum, în văzul lumii, de o proprietate construită în mare parte de către stat. Pe lângă vila construită de SNLO, Călinoiu mai are în posesie şi aproape 3000 mp deţinuţi în Târgu-Jiu şi obţinuţi în baza Legii 18/1991, deşi el este originar din judeţul Vâlcea.

Cocioabele
de la Ştiucani
şi firma minune

calinoiu1În aprilie 2003, urmând exemplul mai multor potentaţi locali, Ion Călinoiu a investit în imobiliare cumpărând două bojdeuci sărăcăcioase în satul Ştiucani cu suma de 86 de milioane de lei vechi. Investiţia nu a fost făcută la întâmplare, ci după ce Călinoiu primise din interiorul SNLO informaţia confidenţială că gospodăriile din zona unde devenise proprietar urmează a fi strămutate din cauza lucrărilor miniere. După cumpărare, Călinoiu a trecut la negocieri cu societatea lignitului, pe atunci CNLO, urmând ca aceasta să-i ridice o casă cu o suprafaţă construită identică cu cea pe care o avusese în cele două gospodării: 176 mp, deşi valoarea noii construcţii depăşeşte de câteva zeci de ori suma pe care preşedintele Consiliului Judeţean a dat-o pentru cumpărarea bojdeucilor. Preţul negociat pe mp. a fost de 430 de euro, iar în noiembrie 2003 s-a semnat contractul de execuţie. Cum îi stă bine unui cap de judeţ vila a fost construită în Cartierul Primăverii, alături de alte căsoaie ale strămutaţilor de lux, care au devenit proprietari în acelaşi mod ca şi Călinoiu.

Ceea ce a urmat sfidează ridicolul şi în orice societate normală ar fi atras sancţiuni. La patru zile de la semnarea contractului firma constructoare, SC Rovimcon SA Rovinari, a emis prima factură către CNLO pentru plata primelor lucrări la casă. Ţinând cont de faptul că la mijloc a fost un week-end, în doar o zi, Rovimcon a dat gata terasamentul şi fundaţia casei. Peste alte patru zile s-a executat împrejmuirea proprietăţii, alte terasamente şi fundaţii şi suprastructura, iar Rovimcon a mai emis o factură. Valoarea celor două facturi a depăşit 1,2 miliarde de lei vechi, bani pe care firma constructoare i-a încasat în doar opt zile. Conform dosarului de lucrări era evident că Rovimcon începuse construcţia cu mult înainte de a se semna contractul între Călinoiu şi CNLO, efectuarea tuturor acestor lucrări într-un timp atât de scurt fiind de domeniul fantasticului.

Deţinător de
NUP şi vilă

În final CNLO a plătit pentru vila lui Călinoiu aproape 3 miliarde de lei vechi pentru cei 176 mp construiţi, proprietarul urmând să plătească din propriul buzunar diferenţa până la peste 4 miliarde de lei vechi, având în vedere că nu s-a mulţumit cu o suprafaţă construită similară cu cea de la Ştiucani, ci a vrut să-şi facă o mândreţe de vilă. Partea plătită din banii statului s-a finalizat repede, construcţia şchiopătând când a rămas în sarcina lui Călinoiu să o termine, dar până la urmă lucrările au fost definitivate.

După ce publicaţia noastră a adus în atenţia opiniei publice dosarul de strămutat de lux al lui Ion Călinoiu, organele în drept s-au autosesizat şi au început o anchetă care s-a terminat, bineînţeles, lamentabil din cauza aceloraşi organe. Deşi iniţial IJP Gorj a trimis dosarul lui Călinoiu, alături de alţi strămutaţi de lux, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj cu propunerea de începere a urmăririi penale, Emil Moţa, pe atunci prim procuror, a disjuns cauza lui Călinoiu şi a dispus retrimiterea dosarului la poliţie pentru completarea cercetărilor. Aşa cum era de aşteptat acesta s-a reîntors la Parchet cu propunerea de neîncepere a urmării penale, iar Moţa a dat mult doritul NUP, pe motiv că preşedintele consiliului judeţean s-a folosit de banii statului exact pentru suprafaţa care fusese construită la Ştiucani.

Pe vremea lui Moţa, Călinoiu a mai primit un NUP într-un dosar în care implicarea sa în afaceri ilicite era evidentă. Deşi a făcut parte din comisiile de licitaţie care au atribuit în mod oneros lucrări de balastare şi pietruire a drumurilor judeţului societăţii lui Relu Ştefănoiu, cei traşi la răspundere au fost pe atunci omul de afaceri şi Nicolae Mischie, preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj.

Scăpat de toate păcatele penale, Ion Călinoiu se bucură în tihnă de vila sa din Cartierul Primăverii, dar şi de 2760 mp. de teren în municipiul Târgu-Jiu, teren pe care l-a obţinut în baza Legii 18/1991, în anul 1996, când era director în cadrul Direcţiei Agricole Gorj. Cu toate că de loc este din comuna Goruneşti, judeţul Vâlcea, Călinoiu a avut, se pare, dreptul la retrocedare în judeţul Gorj. Probabil acest lucru are o explicaţie logică la fel cum are nevinovăţia sa în dosarul drumurilor şi al strămutării…Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  06.02.2008. 07:30

Comentarii

scorpion
11.02.2008. 21:38

Pt. redactie.
Daca doriti un subiect de actualitate mergeti la Primaria Berlesti unde zilele trecute viceprimarul a avut un important meci de box cu fratele sau.
Ringul a fost instalat in incinta primariei unde vicele are si sediul clubului sportiv.

Redactia
07.02.2008. 21:14

Suntem interesati de ilegalitatile facute la Novaci. Asteptam sa ne contactati la numarul de telefon:0723779723.

Blestemul codrilor
07.02.2008. 11:33

De-ar fi doar Dl. Calinoiu ar fi bine ...!
De ce nu investigati magariile facute de primarul PSD-ist de la NOVACI, Dl. Chiriac ???
S-ar putea sa descoperiti cum au furat de la adevaratii proprietari cateva mii de hectare de paduri in muntii Ranca, Setea, Mereutu, etc.
Gasca ar fi urmatoarea: Farlan-Ghe, consilier, presedinte la fantomatica OBSTEA BANCA POPULARA GILORTUL, pe care au inventat-o impreuna cu Todea Pantelimon - viceporimar, Tomescu Ion - consilier si presedinte la Obstea fantoma Pociovalistea, actualmente cercetat penal, Primarul chiriac, care s-a antepronuntat si semnat ca "primarul" liste de punere in posesie a multor persoane decedate.........
Daca chiar sunteti corecti si vreti sa publicati adevaruri despre magarii, raspundeti pe acest forum si eu va promit ca va mai dau informatii, sustinute chiar cu documente OFICIALE, care arata ca sunt niste infractori.
Sanatate multa si bafta in lupta cu mafia,

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: