Nuntă ţigănească cu bucluc - Actualitate - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Actualitate · Nuntă ţigănească cu bucluc

Nuntă ţigănească cu bucluc

Lumee lumeee...! Mare nuntă mare în cartierul Meteor din Târgu-Jiu, numai că s-ar putea să se lase cu „bibilici” sparte şi cu ţurloaie cotonogite, având în vedere declaraţiile belicoase premergătoare acestui eveniment. Lumea rromilor musteşte de titulaturi bombastice, una mai ridicolă decât alta, fără o delimitare clară a atribuţiunilor, cum ar fi regele Cioabă sau împăratul Iulian, dar în povestea acestei nunţi este implicat un alt rege –probabil că fiecare persoană a acestei etnii este împărat sau rege- şi anume Dan Stănescu Tortică.

Lovelele fac legea la nunta rromilor
Astfel, regele rromilor din comuna Costeşti, judeţul Argeş vrea să îşi mărite fata în cartierul Meteor, dar numai că ginerele acestuia, aşa cum se vorbeşte, a mai fost căsătorit cu o pirandă ale cărei rude nu vor să audă nici în ruptul capului de un asemenea mariaj. Mai pe scurt, „răjele” Tortică, vrea să îşi mărite odrasla, şi să facă nuntă de sute de mii de „oiro”, cu Mihai Biriţă, băietul unui rrom cu buzunarele mai largi din cartierul Meteor. Alaiul „răjelui” Tortică a venit de la Piteşti până la Târgu-Jiu cu o herghelie dă Meţane, cu dorinţa de a aplana potenţialul conflict ce s-ar putea isca, acesta dorind ca fiica sa să „aivă” parte dă o nuntă superşmekeră.
Rahat la pungă şi pişat la sticlă. Atenţie ex-prefectul Victor Banţa!
Dar lucrurile se pare că nu sunt aşa de simple cum par la prima vedere. Mihai Biriţă, „jinărele” pă care îl vrea Alteaţa Sa Tortică a mai fost căsătorit numa v’o cinci ani cu Aluna Priboi, o tânără zglobie care acum a împlinit, în mentalitatea ţigănească, venerabila vârstă de 21 de ani şi s-a trezit fără bărbat pe nepusă masă, neamul acesteia ameninţând că vor lua toate măsurile necesare pentru a bloca „rromariajul”. Planul de desfăşurare al nunţii ar fi, în momentul de faţă, următorul: Dan Stănescu Tortică ar trebui să organizeze bairamul la pagoda sa din judeţul Argeş la sfârşitul săptămânii, iar marţi nuntaşii ar urma să petreacă în Meteor la familia ginerelui. Numai că rudele Alunei, fata „trădată în dragoste” s-au pregătit de „răzbel”, după cum spune bunicul pirandei, care cere 200 de galbeni, adică aproximativ 200.000 de lei, o grămadă de lovele, pentru a îngropa securea războiului. Acesta s-a ales doar 20 de galbeni şi nu se gândeşte momentan decât la cum să pună beţe în roate nuntaşilor. „O să mergem şi o să punem lumânări aprinse pe stradă în calea miresei, ca să vadă că e bine primită. O să iau şi eu nişte pişu în sticlă, o să fac găuri la dop şi o să le stropesc toate limuzinele, ca să le facem primirea de bun venit. O să iau şi nişte treaba mare la pungă pentru mireasă, special, dacă nu mă lasă să mă duc la ei cu furca, aşa cum am promis. O să vedeţi război în Meteor aşa cum n-a mai fost demult pentru că dacă ei îşi bat joc de fata asta de 21 de ani aşa îmi pot bate şi eu joc de nunta lor” ameninţă Priboi, bunicul Alunei.
Pace, pace, între două...
Unul dintre cei vizaţi de tirul acuzelor, în speţă Mihai Biriţă, nu se lasă intimidat şi spune că îşi va desfăşura nestingherit pregătirile de nuntă declarând, într-un mod voalat belicos, că nimeni nu îi va strica organizarea nunţii pe care o pune la cale cu „răjele” Stănescu. „Nu se pune problema să vină cineva să facă ceva pentru că nu mai este cazul. Păi, i-am dat 20 de galbeni, cred că e suficient, nu văd ce să vrea mai mult, mai ales că i-am dat şi toate darurile de nuntă inapoi. Noi o să avem petrecerea noastră, totul va fi frumos şi civilizat, veţi vedea că nu va fi niciun scandal. O să ne distrăm până mircuri dimineaţa şi totul va fi frumos” afirmă încărcat nevoie mare de optimism Biriţă.
Dorind să îşi afişeze prosperitatea materială într-um mod opulent, vreo câteva Merţane erau parcate în oborul din Meteor a „famigliei” Biriţă, probabil fără a avea legat vreun maidanez de bara din spate, acestea fiind autoturismele care l-au adus pe Dan Stănescu Tortică la Târgu-Jiu, „răjele” sosind aici împreună cu o parte din familie şi prieteni, printre aceştia regăsindu-se şi bulibaşa de la Vâlcea, pentru a se asigura cu toţii că nu vor fi incidente la nunta ce urmează a fi organizată.
Paranghelie de paranghelie
Aici, din spatele unei mese, Stănescu a spus că orice neînţelegere nu îşi are rostul în timpul derulării nuntei fiicei sale. „Acum opt luni a fost un stabor de al nostru, o judecată ţigănească, şi acolo s-a convenit că Mihăiţă e liber şi se poate căsători cu oricine. Acel domn, Ion Priboi, a luat 20 de galbeni despăgubiri, deşi nu îi merita pentru că i s-a dat înapoi toată mobila şi toată zestrea. S-au dat acei bani pentru că e nuntă la palat şi toată lumea trebuie să mănânce. El cere 200 de galbeni, dar cine-i dă şi pentru ce? Scandal nu mai poate face pentru că a fost acel stabor şi acolo s-a luat hotărârea. Noi avem nuntă şi mergem mai departe cu petrecerea. Cu el n-am de ce să mă întâlnesc pentru că el tot nemulţumit va fi. El nu vrea binele acelei fete, iar Aluna trebuie să înţeleagă că dragoste cu sila nu se poate.” Şi acum urmează, ţineţi-vă bine, atribuţiile monarhale ale lui Tortică: „Eu sunt rege şi, aşa cum peste cuvântul tatălui meu nu se trecea, vă asigur că nici peste al meu nu se va trece. Vă aştept pe toţi la nuntă la palat şi români şi ţigani că facem petrecere mare pe 28 şi 29 iunie şi apoi venim aici, la Mihăiţă, în Meteor, şi continuăm petrecerea” declară plin de „importanţa” funcţiei sale Stănescu Tortică.
Paralele sau piranda?
Bulibaşa de la Vâlcea, care se numeşte Toma, după cum s-au făcut oficiile, afirmă sus şi tare că Priboi nu mai are dreptul la nimic nimic şi să îi lase în pace pe tinerii însurăţei. „Nu e voie la noi să blestemi mireasa, dar am zis să trecem noi şi peste asta ca să fie pace. Priboi se zică mersi pe ai 20 de galbeni că dacă mai face scandal mergem la el şi-i luăm şi pe ăia. Dacă e cuminte, la final îi mai dăm noi cinci galbeni, aşa, de la noi, din omenie, dar mai multe nu are dreptul să ceară” declamă mai mult mârâind bulibaşa din Vâlcea.
Acestea fiind lucrurile spuse de-o parte şi de alta, situaţia pare a fi clară în cartierul Meteor pentru „răjili” Stănescu, acesta nutrind speranţa că Priboi nu va isca un conflict, însă bunicul Alunei aştepta „din 10 în 10 minute” să primească vreun mesaj de la Tortică, altminteri fiind hotărât să continue scandalul dacă nu i se dau cei 200 de galbeni care, după cum spune acesta, i se cuvin de drept. Sub constelaţia acestui scandal, Stănescu îşi continuă pregătirile de nuntă şi, împreună cu Biriţă, vrea să facă un chef de pomină pentru a cinsti în buna tradiţie ţigănească încuscrirea ce urmează a se produce prin unirea dintre cei doi copii pe care îi are fiecare, aruncându-se pentru pregătirile de nuntă cu lovele în stânga şi în dreapta.
Alin Stroia
redactie@scandaldegorj.ro


Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  25.06.2009. 23:20

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: