Afaceristul Tătaru, ilegal non-stop
Adrian Iovan
Firma din Satu Mare care a amplasat ilegal, pe marginea pârâului Blahniţa, în comuna Crasna, o staţie de prelucrare a balastului, a fost amendată de către Garda de Mediu şi i s-a sistat activitatea. Poliţia din zonă a constatat, după două săptămâni de la controlul ofiţerilor de mediu, că societatea exploata în continuare balast fără să-i pese în vreun fel de ce spune legea.
Recent, instanţa de la Novaci a emis o hotărâre judecătorească dispunând sistarea activităţii desfăşurate de Dona Construct SRL.
Chestorul de poliţie Cristian Făinişi, director general adjunct al Direcţiei Generale Management Resurse Umane din cadrul MAI, dezminte faptul că materiale de construcţie de la staţia de sortare ilegală au ajuns la vila sa de la Crasna.
Staţia de sortare ilegală a fost închisă
Exploatarea de balast de pe marginea Blahniţei, aparţinând SC Dona Construct Satu Mare, a primit până acum două dispoziţii de sistare a activităţii. Comisariatul Judeţean Gorj al Gărzii de Mediu a constatat că firma nu deţinea, pentru exploatare, niciun acord sau autorizaţie de mediu şi i-a aplicat societăţii, pe lângă „sistarea activităţii”, o amendă de 600 de milioane de lei vechi. Cu toate astea, la numai două săptămâni după controlul ofiţerilor de mediu, poliţiştii din Crasna au constatat că utilajele societăţii lucrau de zor, iar staţia de sortare funcţiona ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic. Mai mult, câteva autobasculante aşteptau să fie încărcate cu balast, urmând să plece la Filiaşi. Atât comisarii de mediu cât şi poliţiştii au constatat că administratorul firmei, Eugen Tătaru, a folosit un contract de închiriere, pentru suprafaţa respectivă, drept contract de vânzare-cumpărare, cu care i-a dus în eroare pe funcţionarii Primăriei Crasna şi a obţinut certificat de urbanism. Există suspiciuni şi în privinţa obţinerii documentului, spun unele surse, acesta fiind eliberat în aceeaşi zi în care solicitantul, Eugen Tătaru, a depus cerere pentru eliberarea sa.
Judecătoria Novaci s-a pronunţat şi ea, în urmă cu câteva zile, asupra legalităţii funcţionării staţiei de sortare, judecătorii hotărând sistarea actvităţii exploatării.
Cel puţin trei dosare penale pe numele lui Tătaru
În tot acest timp, aşa zisul om de afaceri Eugen Tătaru, se prăjeşte la soare pe plaja din Staţiunea Săcelu şi chefuieşte, împreună cu amicii, la lacul Bolcii deşi, spun unele surse din zonă, acesta nu şi-a achitat încă nota de plată la pensiunea în care locuieşte. Probabil, susţin sursele, a cheltuit banii ridicaţi din bancă pe un autoturism de lux, Honda Acord, pe care a plătit peste un miliard de lei vechi.
Surse judiciare ne-au dezvăluit faptul că afaceristul Eugen Tătaru e cercetat penal în cel puţin trei dosare penale.
Pe una din firmele sale Tătaru are o evaziune fiscală de aproape 300 de mii de euro, “afacerea” fiind cercetată acum de procurori. Un alt dosar penal pe numele său a fost deschis după ce firma care se ocupa de construcţia unui pod în judeţul Vâlcea a constatat că, omul său de încredere, Tătaru, a furat şi vândut materialele cu care trebuia executată lucrarea. Şi pentru falsul “contract de vânzare-cumpărare” prezentat funcţionarilor Primăriei Crasna, Eugen Tătaru va trebui să dea explicaţii anchetatorilor.
Chestorul Făinişi se dezice de Tătaru
Surse din apropierea chestorului de poliţie, Cristian Făinişi, director general adjunct al Direcţiei Generale Management Resurse Umane din cadrul MAI, ne-au declarat că ofiţerul a negat că ar avea orice legătură cu afacerea ilegală a lui Eugen Tătaru. Mai mult, acesta s-a arătat indignat de faptul că a ajuns subiect de presă în Gorj şi a afirmat că deţine documente pe toate materialele cu care îşi construieşte vila de la Crasna. Aceleaşi surse spun că Făinişi nu a achiziţionat materiale pentru împrejmuirea celor 4000 de mp de teren de la exploatarea ilegală a firmei Dona Construct, ci doar câteva autobasculante de pământ fertil, pe care le-a primit moca de la Tătaru.
Cine-l susţine, totuşi, pe Tătaru de acesta îşi permite să stea cu burta la soare în Staţiunea Săcelu deşi, pe numele său apar tot mai multe dosare penale vom încerca să descoperim până săptămâna viitoare.
Recomandă acest articol:
21.07.2008. 07:09
Comentarii
Acest articol n-are nici un comentariu.
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu