Afaceristul Tătaru, ilegal non-stop - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Afaceristul Tătaru, ilegal non-stop

Afaceristul Tătaru, ilegal non-stop

Adrian Iovan

Firma din Satu Mare care a amplasat ilegal, pe marginea pârâului Blahniţa, în comuna Crasna, o staţie de prelucrare a balastului, a fost amendată de către Garda de Mediu şi i s-a sistat activitatea. Poliţia din zonă a constatat, după două săptămâni de la controlul ofiţerilor de mediu, că societatea exploata în continuare balast fără să-i pese în vreun fel de ce spune legea.

Recent, instanţa de la Novaci a emis o hotărâre judecătorească dispunând sistarea activităţii desfăşurate de Dona Construct SRL.

Chestorul de poliţie Cristian Făinişi, director general adjunct al Direcţiei Generale Management Resurse Umane din cadrul MAI, dezminte faptul că materiale de construcţie de la staţia de sortare ilegală au ajuns la vila sa de la Crasna.

Staţia de sortare ilegală a fost închisă

Exploatarea de balast de pe marginea Blahniţei, aparţinând SC Dona Construct Satu Mare, a primit până acum două dispoziţii de sistare a activităţii. Comisariatul Judeţean Gorj al Gărzii de Mediu a constatat că firma nu deţinea, pentru exploatare, niciun acord sau autorizaţie de mediu şi i-a aplicat societăţii, pe lângă „sistarea activităţii”, o amendă de 600 de milioane de lei vechi. Cu toate astea, la numai două săptămâni după controlul ofiţerilor de mediu, poliţiştii din Crasna au constatat că utilajele societăţii lucrau de zor, iar staţia de sortare funcţiona ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic. Mai mult, câteva autobasculante aşteptau să fie încărcate cu balast, urmând să plece la Filiaşi. Atât comisarii de mediu cât şi poliţiştii au constatat că administratorul firmei, Eugen Tătaru, a folosit un contract de închiriere, pentru suprafaţa respectivă, drept contract de vânzare-cumpărare, cu care i-a dus în eroare pe funcţionarii Primăriei Crasna şi a obţinut certificat de urbanism. Există suspiciuni şi în privinţa obţinerii documentului, spun unele surse, acesta fiind eliberat în aceeaşi zi în care solicitantul, Eugen Tătaru, a depus cerere pentru eliberarea sa.

Judecătoria Novaci s-a pronunţat şi ea, în urmă cu câteva zile, asupra legalităţii funcţionării staţiei de sortare, judecătorii hotărând sistarea actvităţii exploatării.

Cel puţin trei dosare penale pe numele lui Tătaru

În tot acest timp, aşa zisul om de afaceri Eugen Tătaru, se prăjeşte la soare pe plaja din Staţiunea Săcelu şi chefuieşte, împreună cu amicii, la lacul Bolcii deşi, spun unele surse din zonă, acesta nu şi-a achitat încă nota de plată la pensiunea în care locuieşte. Probabil, susţin sursele, a cheltuit banii ridicaţi din bancă pe un autoturism de lux, Honda Acord, pe care a plătit peste un miliard de lei vechi.

Surse judiciare ne-au dezvăluit faptul că afaceristul Eugen Tătaru e cercetat penal în cel puţin trei dosare penale.

Pe una din firmele sale Tătaru are o evaziune fiscală de aproape 300 de mii de euro, “afacerea” fiind cercetată acum de procurori. Un alt dosar penal pe numele său a fost deschis după ce firma care se ocupa de construcţia unui pod în judeţul Vâlcea a constatat că, omul său de încredere, Tătaru, a furat şi vândut materialele cu care trebuia executată lucrarea. Şi pentru falsul “contract de vânzare-cumpărare” prezentat funcţionarilor Primăriei Crasna, Eugen Tătaru va trebui să dea explicaţii anchetatorilor.

Chestorul Făinişi se dezice de Tătaru

Surse din apropierea chestorului de poliţie, Cristian Făinişi, director general adjunct al Direcţiei Generale Management Resurse Umane din cadrul MAI, ne-au declarat că ofiţerul a negat că ar avea orice legătură cu afacerea ilegală a lui Eugen Tătaru. Mai mult, acesta s-a arătat indignat de faptul că a ajuns subiect de presă în Gorj şi a afirmat că deţine documente pe toate materialele cu care îşi construieşte vila de la Crasna. Aceleaşi surse spun că Făinişi nu a achiziţionat materiale pentru împrejmuirea celor 4000 de mp de teren de la exploatarea ilegală a firmei Dona Construct, ci doar câteva autobasculante de pământ fertil, pe care le-a primit moca de la Tătaru.

Cine-l susţine, totuşi, pe Tătaru de acesta îşi permite să stea cu burta la soare în Staţiunea Săcelu deşi, pe numele său apar tot mai multe dosare penale vom încerca să descoperim până săptămâna viitoare.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  21.07.2008. 07:09

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: