Bârcină, în faliment - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Bârcină, în faliment

Bârcină, în faliment

Omul de afaceri Dan Bârcină pierde o mare parte din avere datorită obiceiului, deja împământenit în mediu de afaceri românesc, de a nu-şi plăti datoriile. Două dintre firmele sale au ajuns pe mâna Direcţiei de Finanţe Gorj şi a unui lichidator judiciar care au scos deja la vânzare zeci de hectare de teren şi bunuri mobile şi imobile.

Adrian Iovan
adrian.iovan @ scandaldegorj.com

Circiumaru-barcinaÎn urmă cu câţiva ani Dan Bârcină a cumpărat de la CFR Marfa SA filiala gorjeană a Companiei Staţii de Spălare Vagoane Marfă de UZ General (CFR SSVM). Deşi obiectul principal de activitate al firmei era spălarea şi dezinfectarea vagoanelor de marfă, Dan Bârcină s-a folosit de firmă în afaceri cu iz penal, specifice modului său de lucru. CFR SSVM a fost cumpărată prin intermediul unei alte firme a lui Bârcină, SC Yogaro SRL Bucureşti, iar la rândul său fosta companie a CRF a cumpărat, printr-o firmă fantomă, Combad Company, mai multe terenuri şi a derulat afaceri inclusiv cu Ministerul Transporturilor.

CFR SSVM a deţinut zeci de hectare de teren şi în Gorj, în comuna Bălăneşti, majoritatea acestora fiind acoperite cu vegetaţie forestieră, unul singur fiind în intravilan. După ce a scăpat de mai multe dosare penale, fiind inclusiv în vizorul Oficiului Spălării Banilor, Bârcină pierde acum sume impresionate prin scoaterea la licitaţie a celor 44 de hectare de teren pe care le deţine la Bălăneşti, de către Direcţia Finanţelor Publice, pentru recuperarea unor datorii la stat de peste 48 de miliarde de lei vechi.

ACMM Târgu-Jiu, antrepriză de construcţii montaj minier, a fost cumpărată cu ceva ani în urmă de către un miner disponibilizat, Nicolae Cărbunaru, şofer la General Trust, una dintre multele firme ale lui Dan Bârcină. Speculaţiile cum că adevăratul cumpărător ar fi de fapt Bârcină s-au conformat încă de la cumpărare, banii necesari achiziţionării fiind viraţi de către General Trust. De-a lungul timpului s-au făcut tranzacţii financiare prin intermediul ACMM de ordinul zecilor de miliarde, fosta antrepriză fiind folosită ca intermediar între General Trust şi o altă societate a lui Bârcină, Aviaţia Utilitară Băneasa. Practic ACMM cumpăra piese care nu-i erau utile de la General Trust, la preţuri exorbitante, pe care le vindea apoi la Aviaţia Utilitară la preţuri şi mai mari. Cu cât era mai mare valoarea cu atât creştea TVA-ul care la finalul anului se returna investitorilor. În tot acest timp la ACMM se făceau disponibilizări şi se vindeau utilajele, iar până la urmă s-a ajuns la faliment.

La momentul respectiv poliţia şi Parchetul au început cercetări pentru deducere ilegală de TVA, fiind stabilit un prejudiciu de 10 miliarde de lei vechi, la nivelul anului 2003, însă despre acest dosar nu s-a mai auzit nimic, ca de altfel despre multe altele care îl aveau ca subiect pe Dan Bârcină.

Acum o firmă de lichidări judiciare din Tg-Jiu scoate la licitaţie tot ceea ce nu a prădat Dan Goeru, aşa cum îi spun apropiaţii. Dacă în cazul terenurilor scoase la vânzare de către finanţe pierderile suferite de Dan Bârcină sunt apreciabile, în cazul ACMM el se poate considera norocos că a scăpat doar cu atât, având în vedere că a câştigat înzecit folosindu-se de antrepriză pentru a-şi face jocurile murdare.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  20.04.2008. 18:26

Comentarii

Tavi
01.05.2008. 03:21

lasa tata ca nu mai sunt ce au fost! imi doresc sa ii vad pe ciorile astea cum merg cu olcitu ***** in gura sa i ***!! toti sunt niste tarani, pana in maduva oaselor !!

mari
22.04.2008. 17:24

sper sa continue acest articol si cu aspecte pozitive...de genul: omul de afaceri DB a fost arestat pentru ilegalitatile comise si are de executat 30 ani de inchisoare...iar analfabetii lui de copii, care se cred stapanii soselelor sa puna mana sa munceasca, nu sa alerge toata ziua performantele lor masini, prin umilul nostru oras in care foarte multi oameni cinstiti se gandesc la ce o sa puna pe masa copiilor lor in urmatoarea zi.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: