Tun imobiliar la Rovinari - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Tun imobiliar la Rovinari

Tun imobiliar la Rovinari

Tun imobiliar la RovinariPeste 40 de familii din Rovinari solicită primăriei o locuinţă, după ce vor trebui să renunţe la cele în care stau, pentru că UACC-ul din localitate şi-a vândut imobilele pentru a scăpa de o datorie către Direcţia Finanţelor Publice Gorj (DFP) şi a evita falimentul. Astfel 10 blocuri şi un hotel au fost cumpărate de către SC Luzan Com SRL Târgu Jiu pentru doar 47,1 miliarde de lei vechi, exact suma datorată de UACC la finanţe. Deşi promitea să fie o afacere extrem de bună, mai ales pentru cumpărător, situaţia s-a complicat ajungându-se în momentul de faţă ca tranzacţia să facă obiectul unui dosar la DNA, chiriaşii să nu poată deveni propretari din cauza preţului mare al locuinţelor, iar patronii de la Luzan să regrete că s-au implicat în această daraveră.


 

Neli Matei
neli.matei@scandaldegorj.ro

Echilibrul financiar al UACC Rovinari s-a pierdut odată cu scăderea forţei de muncă din minerit, ajungându-se până la urmă în prag de faliment. Pentru datoriile de 47 de miliarde de lei vechi pe care unitatea le înregistra la bugetul de stat, Direcţia de Finanţe a scos la licitaţie 10 blocuri şi un hotel, la o valoare estimată de 162 de miliarde de lei vechi. Voit sau nu lucrurile nu au mers aşa cum trebuia şi licitaţia s-a repetat de mai multe ori până când valoarea imobilelor a ajuns la 47 de miliarde de lei vechi, moment în care au fost cumpărate de către SC Luzan Com SRL Târgu-Jiu. După cumpărare, societatea le-a impus chiriaşilor din blocurile abia achiziţionate să se gândească să-şi cumpere locuinţele, stabilind un preţ între 180 şi 450 de milioane de lei vechi, preţ cu mult prea mare pentru posibilităţile materiale ale majorităţii locatarilor.

Proprietari pe un sfert din oraşul Rovinari, acţionarii de la Luzan s-au trezit acum că, deşi estimau ca 60-70% din locatari să-şi poată permite să cumpere o garsonieră sau un apartament, până acum doar 12 locuinţe şi-au găsit cumpărător, nouă dintre acestea fiind cumpărate de persoane care nu au fost chiriaşe în spaţiile respective. Familiile care vor rămâne pe dinafară au dat deja buluc la primărie cerând autorităţilor locale să le asigure o locuinţă pentru că nu-şi pot permite o altă variantă. Pe lângă faptul că a creat o problemă socială în oraş, Luzan mai trebuie să înfrunte şi un dosar întocmit recent la DNA, în urma unei plângeri făcute de către acţionarii UACC care se consideră prejudiciaţi în urma cumpărării pe nimic a imobilelor. Practic ei nu am beneficiat de niciun ban din suma plătită de către Luzan, având în vedere că valoarea la cumpărare a imobilelor a fost fix cât datoria UACC, Direcţiei Finanţelor Publice.

Ilie Ilinca, unul dintre asociaţii Luzan, spune că dacă ar putea da timpul înapoi nu ar mai face afacerea. Având în vedere repercusiunile pe care le-a avut această tranzacţie asupra viitorului a zeci de familii, ar fi fost mai bine dacă Luzan ar fi luat în calcul această posibilitate înainte de a face pasul decisiv.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  29.03.2008. 12:51

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: