Acuzații: Profesor suplinitor din Colegiul Tehnic Motru, promovat ilegal pe o funcție de informatician! Un inspector școlar a închis ochii în comisia de concurs
La jumătatea lunii trecute, la Colegiul Tehnic Motru s-a scos la concurs postul de informatician, deoarece ocupantul s-a pensionat. La concurs au participat 5 candidați, dar, la proba scrisă s-au prezentat doar doi, unul neavând studiile superioare necesare, așa cum se cerea în condițiile de participare la concurs. Culmea, tocmai candidatul care nu se încadra pe condițiile de concurs ajunge să ocupe, în final, funcția, după ce persoana cu studii superioare este picată la proba practică, deși a obținut punctaj mult mai mare la scris. Ca să fie treaba treabă, candidatul nedorit a primit la proba practică un calculator care nu funcționa. Evident, că situația a fost trecută cu vederea pentru ca postul să revină unei foste suplinitoare, care nu a reușit în ultimii ani să promoveze cu nota minimă concursul de titularizare.
Amelia Popescu a fost profesor suplinitor la Colegiul Tehnic Motru, inclusiv anul trecut, având șase ore. Aceasta a mai predat în ultimii ani și la alte școli din zonă, tot pe suplinire, deoarece la fiecare examen de titularizare fie ieșea din sală, fie lua o notă sub cinci. Respectiva a încercat repetat să se titularizeze pe informatică sau fizică dar, de fiecare dată a dat chix, spun reprezentanți din învățământul motrean care cunosc trecutul profesional al noii informaticiene de la liceul din municipiu.
În această toamnă însă, pe prietenia sa cu directoarea Colegiului Tehnic Motru, Adela Rușeț, și pentru că s-a vacatat postul de informatician, lui Amelia Popescu i se facilitează accesul la concurs deși aceasta nu are studii superioare de informatică, cum prevedeau cerințele postului. Pentru respectiva candidată nu se cere vechime în specialitatea studiilor iar numărul de zile necesare pentru înscrierea la concurs se reduce de la 10 la 8.
Amica directoarei a făcut un curs de informatică... numit conversie
De altfel, suplinitoarea ajunsă candidată la postul de informatician al liceului tehnic din Motru are studii postuniversitare pentru informatică, pe conversie profesională, ceea ce nu este același lucru cu studii superioare cu diplomă de licență. De altfel, această reconversie i-a folosit respectivei conform art.9, al.2 din Ordonanța de Guvern 6194/2012 doar în activitatea didactică, pentru obținerea unei catedre, post didactic, catedră vacantă nicidecum pentru obținerea unui post de personalul didactic auxiliar.
Abuz în serviciu, procurorii au treabă?!
Câștigarea concursului de către dascălul suplinitor, fără studii în domeniu, fără vechime în studii, a șocat toată școala și unitățile dimprejur, toți dascălii știind că pentru Amalia Popescu s-a încălcat crunt legea, secretarul șef al școlii cât și directorul care a semnat decizia fiind pasibili de abuz în serviciu.
Deși se vede din avion că sunt încălcate condițiile de concurs, promovarea Ameliei Popescu a fost trecută cu vederea chiar și de inspectorul școlar trimis în comisie, Romeo Prunescu, care nu a verificat dacă candidații întrunesc sau nu condițiile de concurs.
Prunescu a venit a servit o sărățea, o cafeluță și s-a întors la IȘJ Gorj sigur că Podriche Cristian Valentin, candidatul picat cu studii de specialitate și cu nota 8 la titularizare, de secretara și directoarea de la Motru poate să-și găsească loc altundeva. Nu la Colegiul Tehnic unde a intrat suplinitoarea cu studii superioare de fizică și conversie profesională.
Ne întrebăm în atare condiții: în Motru mai există anchetatori, procurori, polițiști? Inspectorat Școlar Județean mai avem?
Recomandă acest articol:
15.10.2019. 08:00
Comentarii
Acest articol n-are nici un comentariu.
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu