Mitescu, spălat de păcatele penale de către procuroul “portocaliu” Lavinia Ilie - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Mitescu, spălat de păcatele penale de către procuroul “portocaliu” Lavinia Ilie

Mitescu, spălat de păcatele penale de către procuroul “portocaliu” Lavinia Ilie

Un aranjament de partid, care nu are nicio legătură cu legalitatea, scapă fosta conducere a Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj de probleme penale care, în condiţii normale, ar fi atras după sine o condamnare pentru o serie de infracţiuni grave.

Interesul personal al procurorului de caz a făcut ca fostul inspector şcolar general, Liviu Andrei, şi adjunctul său, Gheorghe Mitescu, să scape încă o dată de consecinţele penale ale faptelor lor.

Andrei, curat...penal

Funcţia de inspector şcolar general l-a adus mereu pe Liviu Andrei pe prima pagină a ziarelor pentru că nu s-a putut abţine să nu abuzeze în diverse moduri de prerogativele ce decurgeau din postul deţinut. După ce inspectoratul şcolar a scăpat în sfârşit de el, Andrei continuă să eludeze legea şi să scape basma curată din cauza faptului că face parte din partidul aflat la guvernare, fiind preşedinte executiv al PD-L Gorj.

De-a lungul carierei sale de inspector general, Liviu Andrei a primit mereu calificativul de „nesatisfăcător” din partea Ministerului Educaţiei. De fiecare dată calificativul primit îl îmbolnăvea grav şi subit pe inspectorul general şi intra în concediu medical ca să aibă timp suficient să-şi aranjeze apele. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi decembrie 2007, când, după evaluarea ministerului, Andrei a intrat în concediu medical, timp de două luni, şi s-a pus pe falsificat nişte acte din care să reiese că nu mai deţine catedra la care urma să se întoarcă la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, unde urma să fie profesor simplu, ci la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad ca şi conferenţiar universitar. Cum era încă inspector general pentru că ministerul nu-l putea demite fiind în concediu medical, Andrei s-a autoeliberat, la cerere, din funcţia de profesor la CNTV printr-o decizie dată în 27 decembrie 2007 şi în baza unei cereri înregistrată la 30 octombrie, eliberarea făcându-se cu data de 1 octombrie, dată la care s-a şi înregistrat ca angajat al universităţii din Arad. Cu toate acestea în martie 2008 el încă figura ca şi profesor la colegiu, lucru care a demonstrat, pe lângă alte multe dovezi, falsurile făcute.

Instituţia Prefectului, în urma unui control făcut la inspectoratul şcolar, a sesizat neregulile făcute de Andrei şi a anunţat organele de urmărire penală. Numai că procurorul la care a ajuns dosarul, unde, pe lângă Andrei, mai erau cercetate şi alte persoane printre care şi fostul inspector general adjunct Gheorghe Mitescu, a făcut pe toată lumea scăpată indiferent de probele care-i incriminau.

Lavinia Ilie, prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu abia dacă a amintit de Andrei în ordonanţa de scoatere de sub urmărire penală, iar atunci când a făcut-o s-a referit doar la faptul că toate acţiunile fostului inspector şcolar general au fost legale, motiv pentru care nu este vinovat pentru înşelăciune, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual şi uz de fals.

Vinovaţii fără vină

Acuzele aduse fostului inspector şcolar general adjunct Gheorghe Mitescu au dat un pic bătăi de cap procurorului Ilie dar, până la urmă, a reuşit şi pe acesta să-l spele de păcatele penale după ce fusese învinuit de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi fals intelectual.

Povestea în care a fost implicat Mitescu, alături de alte şase persoane, toate cadre didactice, este aproape incredibilă şi îşi are rădăcinile în concursul organizat pentru ocuparea postului de director al Grupului Şcolar Industrial Bâlteni. La data concursului, 4 aprilie 2008, s-a prezentat în faţa comisiei de examinare condusă de către Gheorghe Mitescu doar Constantin Deaconescu, deşi se mai înscrisese şi Smărăndiţa Copaci, care s-a îmbolnăvit brusc şi nu s-a mai prezentat la concurs. Deaconescu a promovat examenul cu 94,50 şi a fost declarat câştigător, însă Smărăndiţa Copaci, deşi atât de bolnavă că nu s-a putut prezenta la concurs, a depus, în ziua examinării, o cerere prin care dorea reprogramarea concursului, lucru care s-a şi întâmplat cinci zile mai târziu. Punctajul obţinut de ea a fost mai mare decât al contracandidatului său, 97,75, mai ales că, femeia, îşi eliberase o adeverinţă cu punctajele obţinute la evaluările din anii anteriori, în care îşi modificase punctele obţinute, mărindu-le.

Prinsă într-o dispoziţie de zile mari, mai ales că a emis ordonanţa în ajunul Crăciunului, procurorul Lavinia Ilie a iertat-o pe Smărăndiţa Copaci pentru falsul făcut în adeverinţă considerând că e suficientă o amendă administrativă de 1000 de lei, cu atât mai mult cu cât Tribunalul Gorj anulase concursul pe care aceasta îl câştigase şi probabil a vrut să o consoleze scăpând-o de urmările penale ale acţiunilor sale.

La fel de generos a fost procurorul şi în cazul comisiei de examinarea considerând că reorganizarea unui concurs câştigat deja nu reprezintă abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, deşi Ministerul Educaţiei confirmase deja de două ori prin adrese trimise poliţiei că acest lucru este ilegal. Faptul că s-a mai ţinut încă o dată concursul cu intenţia clară ca Smărăndiţa Copaci să fie viitorul director al Grupului Şcolar Industrial Bâlteni nu a fost considerată ca rea-credinţă de către procurorul de caz, motiv pentru care toată lumea, inclusiv Mitescu, a fost absolvită de vină.

Interesul poartă fesul

Surse oficiale declară că mărinimia dovedită de Lavinia Ilie are şi o motivaţie bine întemeiată. În prezent PD-L este unul dintre partidele aflate la guvernare iar, spre norocul lor, Liviu Andrei şi Gheorghe Mitescu ocupă funcţii importante în această organizaţie politică, primul ca preşedinte executiv, iar cel de-al doilea ca vicepreşedinte. Deşi magistrat, Lavinia Ilie are şi ea ambiţiile sale mai ales că mandatul de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu a expirat la 1 februarie a.c. urmând ca în mai-iunie să se susţină examen pentru ocuparea acestei funcţii. Până atunci, Lavinia Ilie este prim procuror cu delegaţie, începând cu 1 ianuarie a.c., la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti. Cum orice funcţie este controlată politic de partidul aflat la guvernare, nici cea de prim procuror nu face excepţie, aşa că, pentru a mai fi şef câţiva ani de acum încolo, Lavinia Ilie a trebuit să fie maleabilă în dosarul celor doi pedelişti de frunte, sarcină pe care şi-a îndeplinit-o cu succes, de altfel.

Soţul procurorului, Ovidiu Ilie, are şi el la rândul său o funcţie de conducere fiind comisar şef la Garda de Mediu Gorj. Deşi postul a revenit PSD-ului, coleg de alianţă cu PD-L, în cadrul unei înţelegeri între aliaţi acesta ar putea fi păstrat în funcţia pe care o deţine. Astfel Lavinia Ilie a avut suficiente motive să uite de prevederile Codului Penal şi probele administrate în dosarul celor doi pedelişti.

Claudiu Matei

claudiu.matei@scandaldegorj.roRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  10.02.2009. 20:10

Comentarii

Gtrew
31.08.2009. 22:43

cum de este posibil ?

Anonim
11.02.2009. 13:54

Din punctul meu de vedere toate aceste nereguli ar trebui anchetate la centru.La nivel local, influenta politica isi lasa clar amprenta asupra justitiei. Mai regretabil e ca o mana o spala pe alta si impreuna spala obrazul. Chiar si cel murdar. Va felicit pentru curajul pe care il aveti de a ramane impartiali si de a face cunoscute aceste nergeuli ce se petrec la nivelul judetului !

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: