Adjunctul Cotruna a fost şcolit în ale şmenurilor de „maestrul” Răuţescu - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Adjunctul Cotruna a fost şcolit în ale şmenurilor de „maestrul” Răuţescu

Adjunctul Cotruna a fost şcolit în ale şmenurilor de „maestrul” Răuţescu

Dumitru Cotruna, directorul adjunct al AJOFM Gorj, şi-a înfipt adânc firmele în banii publici pe vremea când era doar un simplu consilier local la Rovinari, însă a scăpat de braţul legii prin bunăvoinţa poliţiştilor şi procurorilor, fiind coleg de dosar cu fostul primar Ilie Răuţescu, iar mai apoi, ca director al Rovego SA, a reuşit „performanţa” să falimenteze societatea al cărei unic acţionar era Consiliul Local Rovinari. Capacităţile sale manageriale au fost încercate şi de noua conducere a Primăriei Rovinari, instalată în iunie 2004, care l-a „uns” pe Cotruna director al Serviciului Public de Asistenţă Socială, însă atunci când aceasta s-a reorganizat şi bossul şi-a pierdut funcţia s-a reorientat rapid spre cea de director adjunct la AJOFM.

Marioneta sforarului Ilie
Instalat recent, cu sprijinul PSD, în funcţia de director adjunct al AJOFM Gorj, Dumitru Cotruna poate fi considerat un personaj care şi-a menţinut ridicat nivelul aspiraţional. De la consilier local la director, fie el chiar şi adjunct, al unei instituţii relativ importante, pasul pare unul destul de mare pentru orcine, nu şi pentru Cotruna care, odată ce şi-a pierdut privilegiile pe care i le conferea funcţia de director al Serviciului Public de Asistenţă Socială Rovinari, prin restructurarea postului, a refuzat să coboare la statutul de simplu funcţionăraş şi a apelat la vechii săi susţinători din PSD cerându-le sprijinul pentru a ocupa orice funcţie, numai director să fie. De altfel, trecutul său ca manager îl recomandă pentru orice funcţie, doar nu orcine ar fi putut falimenta firma al cărei unic acţionar era Consiliul Local Rovinari. Rovego SA, sub competenta conducere a lui Cotruna, la acea vreme păpuşa de paie a fostului primar Ilie Răuţescu, a acumulat peste 20 de miliarde de lei vechi datorii, intrând în final în lichidare judiciară. Corpul de Control al prefectului a descoperit la vremea respectivă o situaţie contabilă dezastruoasă, pe care a înaintat-o Direcţiei Finanţelor Publice fapt care a dus de altfel la declararea falimentului.
Mânjit cu bani publici
În toată perioada cât a fost director la Rovego, Cotruna a fost folosit mai mult ca decor, în realitate primarul de atunci, Ilie Răuţescu manevra societatea, multe din şmenurile acestuia fiind anchetate ulterior de către poliţişti şi procurori. Cel care se bate acum cu cărămida în piept că e cel mai corect personaj tolera ilegalităţile primarului fiind practic parteneri de afaceri. Încă de pe vremea când era doar consilier local Cotruna deţinea două societăţi comerciale care au primit mai multe lucrări fără licitaţie de la Primăria Rovinari. Într-una dintre acestea, Tehrocon SRL, înfiinţată în 2000, imediat după ce Răuţescu a devenit primar, Cotruna era asociat chiar cu fiul acestuia, iar perioada de vârf a firmei a durat cât mandatul primarului, fiind radiată la scurt timp după ce Răuţescu n-a mai fost ales. În acelaşi timp, Dumitru Cotruna era patron şi la Balcani Impex SRL Rovinari, care a efectuat lucrările de renovare la sediul primariei, societatea fiind prima cu care Răuţescu a încheiat un contract când şi-a preluat mandatul de primar. Pentru şmenurile la care a luat parte alături de fostul primar, Dumitru Cotruna a ajuns coleg de dosar penal cu acesta, însă actualul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Gheorghe Focşan, i-a scos de sub urmărire penală şi i-a spălat de păcatul batjocoririi banului public.
Ascensiunea lui Cotruna, de la gestionarea activităţii de apă-canal până la medierea muncii, nu se datorează exclusiv capacităţilor sale manageriale ci mai ales susţinătorilor săi politici despre care vom mai vorbi.
Mihai Popescu
mihai.popescu@scandaldegorj.ro


Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  25.06.2009. 23:40

Comentarii

el
26.03.2014. 19:12

il tine calinoiu si popeanga in brate

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: