Manţog, în silenzio stampa
Fostul secretar de stat în Ministerul Economiei, Ionel Manţog, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru infracţiuni de corupţie, nu va merge acasă de sărbători. Acesta va rămâne în Penitenciarul Târgu-Jiu, alături de aproximativ 600 de deţinuţi. Niciunul nu a primit ca recompensă permisiunea de a petrece sărbătorile în familie.
„În urma analizării în cadrul Comisiei pentru acordarea recompenselor din luna decembrie, nicio persoană privată de libertate nu a fost recompensată cu permisiunea de ieşire din penitenciar în această lună. Persoanele private de libertate vor putea petrece câteva ore împreună cu familiile lor în cadrul sectorului«Vizită» ”, a precizat Sendile Nistor, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu.
De când a ajuns după gratii, Ionel Manţog nu mai vrea să audă de apariţii la televizor sau în ziare. Jurnaliştii de la Scandal de Gorj au încercat să ia legătura cu acesta, însă le-a transmis prin intermediul purtătorului de cuvânt că „nu doreşte să fie intervievat”. Fostul lider PDL Gorj va putea primi, la fel ca şi celelalte persoane private de libertate, colindători, iar dacă doreşte va putea să participe la programele specifice sărbătorilor de iarnă. Şi meniul va fi unul de sărbătoare după gratii.
„De Crăciun, persoanele private de libertate vor beneficia de un meniu îmbunătăţit, compus din ciorbă de văcuţă, piure de cartofi, friptură şi cozonac”, a mai declarat Sendile Nistor, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu. Cei care au avut un comportament exemplar vor fi răsplătiţi şi cu vizite de două ore la camera intimă.
După gratiile Penitenciarului Târgu-Jiu se află şi fostul director general al SNLO, Ion Vulpe, care a fost condamnat tot la cinci ani de închisoare, în acelaşi dosar cu Manţog. Instanţa supremă a dat această sentinţă, după ani la rând de procese. Ionel Manţog şi Ion Vulpe au fost trimişi în judecată, în 2006, de procurorii anticorupţie, pentru modul în care au obţinut calitatea de strămutat de lux. Cei doi foşti directori în cadrul Companiei Naţionale a Lignitului Oltenia au fost acuzaţi că s-au folosit de informaţii clasificate, la care au avut acces de pe urma calităţii pe care o aveau în unitatea minieră, ca să obţină despăgubiri de miliarde de lei vechi.
Ambii au cumpărat case de ţară, la preţuri modice, în sate ce urmau a fi demolate de minerit, iar în schimbul lor au primit, drept despăgubiri, vile de lux, în cartierul Primăverii din municipiul Târgu-Jiu.
Recomandă acest articol:
23.12.2012. 23:52
Comentarii
Acest articol n-are nici un comentariu.
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu