CASJ se scuză, dar se şi acuză - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · CASJ se scuză, dar se şi acuză

CASJ se scuză, dar se şi acuză

Neli Matei
neli.matei@scandaldegorj.ro


Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate Gorj a reacţionat imediat după ce publicaţia noastră a prezentat un articol intitulat „CASJ Gorj dăunează grav sănătăţii”, în care era vorba despre o femeie de 40 de ani care a murit de cancer pentru că insituţia amintită a tergiversat ajungerea sa la o clinică de specialitate din Ungaria, care i-ar fi putut acorda o şansă la viaţă.

Deşi ne-am fi aşteptat ca reacţia casei de asigurări să fie de altă natură, adică să grăbească decontarea celor 36.000 de euro pe care familia i-a cheltuit din propriul buzunar cu bolnava în străinătate, CASJ dă un drept la replică redacţiei pe care nici măcar nu ni-l trimit, ci ne lasă să ghicim că şi l-au postat pe site. Drept la replică este mult spus, pentru că în cele câteva propoziţii pe care preşedinta Elena Cojocaru şi Amalia Donoiu, şef Birou Evidenţă Asiguraţi, au catadicsit să le scrie, nu fac altceva decât o analiză pe text a articolului nostru. După câteva corecturi minore, cele două doamne ţin neapărat să facă următoarea precizare: „ la afirmaţia «nimeni nu s-a grăbit să le dea banii» precizăm că termenul în care se face rambursarea poate fi de 45 de zile lucrătoare de la data înregistrării la CASJ a cererii asiguratului însoţită de actele doveditoare, conform normelor în vigoare”.

La un calcul simplu reiese că, chiar dacă familia bolnavei Mariana Ianc ar fi depus dosarul complet la sfârşitul lunii februarie, aşa cum se afirmă în dreptul la replică, tot au trecut cele 45 de zile lucrătoare în care casa de asigurări este obligată să ramburseze banii pe care familia a fost nevoită să cheltuiască într-o ultimă încercare disperată de a salva viaţa femeii.

Sunt însă câteva lucruri despre care CASJ se teme să vorbească: despre faptul că au trimis bolnava la alte spitale din România în codiţiile în care în dosarul său scria clar că nu poate fi tratată în ţară şi întârzierea trimiterii sale în străinătate îi poate dăuna; întârzierea cu care a ajuns în Ungaria, pe cheltuiala familiei, a costat-o viaţa, pentru că CASJ încalcă legea doar când trebuie să deconteze banii nu şi când trebuie să salveze o viaţă; dosarul pentru decontantare pe care, se pare, că l-a trimis în cele din urmă la Bucureşti conţine o recomandare pentru decontarea a doar 1000 de euro din cei 36 de mii cheltuiţi.

Despre toate astea pe când un drept la replică scris, ne permitem să sperăm, cu mai multă sinceritate?

CJAS Gorj dăunează grav sănătăţii

O femeie de 40 de ani a decedat în urmă cu câteva luni din cauza faptului că CJAS Gorj a tergiversat trimiterea sa într-o clinică de specialitate din străinătate care i-ar fi putut da bolnavei o speranţă în lupta cu o formă destul de rară de cancer. Cu toate că medicii români s-au pronunţat că nu există remediu medical care să fie aplicat în timp util în ţară, casa de asigurări a insitat să se mai facă încercări în România, până în momentul în care familia, disperată din cauza situaţiei, a hotărât să suporte costurile operaţiei în Ungaria, în speranţa că statul român va deconta, conform formularului E 112, suma cheltuită. Pentru că nu s-a intervenit în timp util, femeia a murit, iar familia a trebuit să suporte, pe lângă durerea pierderii cuiva drag, şi datorii imense pe care le-a făcut pentru a încerca să-i salveze viaţa. Cei de la casa de asigurări, birocraţi până în măduva oaselor, nu se grăbesc nici acum să rezolve dosarul şi ameninţă că nu vor deconta în totalitate cheltuielile făcute cu bolnava.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  12.04.2008. 12:06

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: