Firma lui Dian Popescu, afaceri cu primăriile conduse de liberali - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Firma lui Dian Popescu, afaceri cu primăriile conduse de liberali

Firma lui Dian Popescu, afaceri cu primăriile conduse de liberali


Noul preşedinte interimar al PNL Tg-Jiu, Dian Popescu, a fost prezentat de presa locală, odată cu instalarea în funcţie, ca fiind un prosper om de afaceri, inteligent şi discret încât nu a intrat în scandaluri politice sau de altă natură, până acum.
Cât de inteligent şi discret a fost Popescu vom mai vedea, însă un lucru e cert: e om de afaceri, iar la prosperitatea acestuia au contribuit şi unii primari colegi de partid, sau nu, cu liberalul. Despre legăturile acestuia cu serviciile de informaţii şi o parte a presei aţi putut citi în „Scandal”, cunoscătorii deducând uşor că numele de cod „inginerul” îi fusese atribuit lui Dian Popescu.


Primul pas greşit

Dian Popescu a fost instalat preşedinte interimar al PNL Tg-Jiu, în urmă cu o lună şi jumătate, fiind un no name în politică până la acea dată. Necunoscut pentru o mare parte a presei locale şi chiar de colegii de partid, Popescu a devenit extrem de vocal chiar în primele zile de la accederea în funcţie. Ultima ieşire publică a acestuia a fost taxată de purtătorul de cuvânt al liberalilor care a catalogat comentariile  lui Popescu, pe marginea asumării eşecului recentelor alegeri de la Turburea, drept „declaraţii nefericite“ pentru că „nu are experienţă de comunicare politică“. Zvonurile privind instalarea lui Dian Popescu în fruntea PNL Tg-Jiu au circulat cu câteva săptămâni înainte ca aceasta să se producă, speculaţiile cum că acesta a fost impus în această funcţie de către mai marii partidului de la bucureşti au fost confirmate de către unele persoane din anturajul politic al acestuia.

Miliarde galbene

Dacă în mediul politic Dian Popescu era, până de curând, un anonim, în mediul de afaceri este cunoscut ca fiind un personaj care are strânse legături cu serviciile secrete. De altfel, Popescu a absolvit, în 2004, Colegiul Naţional de Apărare, specializarea „conducerea strategică în domeniul securităţii naţionale”, în acelaşi an semnând şi adeziunea la PNL. Cât de mult l-au ajutat informaţiile şi politica în business se poate deduce din cifra de afaceri a firmei sale Maserati SRL - 173 de miliarde de lei vechi a rulat SRL-ul lui Popescu, în 2008, având un profit de doar 11 miliarde de lei vechi. O parte din acestea provin din afacerile derulate de firmă cu unele primării din judeţ, Popescu mergând, anul trecut, pe principiul că banii nu au miros, dar au culoare politică. Aşadar, la finele anului trecut, mai exact pe 24 decembrie, chiar în Ajunul Crăciunului (!), Maserati SRL a încheiat un contract, pentru unele lucrări de proiectare şi execuţie a unei baze sportive, cu Primăria Peştişani condusă de liberalul Florin Pavel. Evident, firma lui Popescu a fost singurul ofertant pentru această lucrare, în valoare de peste 5,4 miliarde de lei vechi, la instituţia condusă de colegul său de partid. Aşa zisa bază sportivă, în realitate e un „mega-stadion” cu 60 de locuri amplasat pe un islaz comunal situat între satele Bâlta şi Frânceşti. După aproape nouă luni de la încheierea contractului firma lui Popescu nu a mişcat nici măcar un pai pe islazul unde ar fi trebuit să construiască stadionul. Devenit specialist în baze sportive, Dian Popescu şi-a condus societatea cu suuces spre un alt contract la fel de barosan la Primăria Scoarţa. La finele lunii mai a cestui an, Maserati SRL a câştigat un nou contact pentru construirea unei baze sportive multifuncţionale, în valoare de 5 miliarde de lei vechi, cu instituţia condusă de un alt primar liberal, Aurelian Cotârlău. După trei luni de la încheierea contractului firma nu a executat decât mici lucrări de pregătire a terenului. Primarul comunei Scoarţa a declarat că nu ştia că firma care a câştigat contractul este a unui coleg de partid şi nici măcar nu a auzit de Popescu până când acesta a obţinut funcţia de preşedinte la PNL Tg-Jiu.

Adrian iovan

Articol pe aceiasi tema:
Curtea de Conturi a stabilit: „Pavel Arena”, cadou de Crăciun, pentru şeful Dian Popescu 20.03.2012Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  06.09.2009. 16:59

Comentarii

asi
18.06.2010. 20:52

nea ion calinoiu dal afara pe ctruna e cel mai mare hot

sclavul
07.06.2010. 21:23

Dian popescu,un om care in timp ce mucitorii lui nu au bani de paine el isi cumpara masini scumpe,muncitorii lui nu au mai primit lichidarea din luna lui febroarie,tind cont ca acum suntem in iunie. Bravo Dian,tineo tot asa si ai sa te trezesti in mijlocul lucrarilor fara angajati.

tache
05.05.2010. 21:17

pesedisti sunt niste prosti

popa gheorghe
22.04.2010. 11:55

un prapadit de informator.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: