Ministrul Berceanu îşi ia tainul de la primăriile portocalii din Gorj - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Ministrul Berceanu îşi ia tainul de la primăriile portocalii din Gorj

Ministrul Berceanu îşi ia tainul de la primăriile portocalii din Gorj

Cum puteau fi împărţite mai bine cele 75 de miliarde de lei vechi, bani alocaţi prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru amenajarea canalizării în trei sate componente ale comunei Săuleşti şi asfaltarea a două drumuri săteşti, localitate cu primar PDL, dacă nu între firme portocalii. Mai bine de 26 de miliarde de lei vechi vor intra în contul unei firme doljene, Tecond SRL, controlată prin interpuşi de către fii ministrului Radu Berceanu. 41 de miliarde de lei vechi vor merge către Alpha Construct Sistem SA din Mehedinţi, firma lui Constantin Isvoranu, omul de casă al PD-L Gorj şi al lui Ionel Manţog, şi alte 7,5 miliarde sunt dirijate către o societate din Serbia. Cam aşa arată tabloul împărţelii „caşcavalului” în judeţul Gorj – după cum dictează interesul politic.

75 de miliarde dintr-o strigare
SRL-ul craiovean Tecond controlat, prin interpusi, de Andrei si Victor Berceanu, fii ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu,  a prins, în februarie anul trecut, o parte consistentă dintr-un contract de 75 de miliarde de lei vechi cu Primăria Săuleşti.
În ianuarie 2009 Primăria Săuleşti a scos la licitaţie o lucrare pentru amenajarea canalizării în trei sate componente şi „modernizarea” a două drumuri săteşti. Lucrarea, finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, a fost adjudecată în 2 martie consorţiului de firme format din Alpha Construct Sistem din Dr.Tr.Severin, SC Tecond SRL Craiova şi Gradur GS Doo din Serbia, iar contractul a fost semnat o lună mai târziu.
Curios este cum niciunul din cei zece participanţi nu a contestat licitaţia, deşi suma, aproape două milioane de euro, este una care generează, de obicei, conflicte care trebuie soluţionate de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor? Cum niciuna din cele trei societăţi nu a avut capacitatea de proiectare a lucrării, această parte din contract a fost executată de Sercotrans Deva pentru 2 miliarde de lei vechi. 
Abia după un an de la semnarea contractului, mai exact în 15 martie a.c., cele trei firme au demarat lucrările la Săuleşti, executând până în prezent mai puţin de 5 Km de canalizare din cei peste 26 de Km prevăzuţi în contract şi niciun metru de asfalt, în condiţiile în care termenul de finalizare a lucrării este în octombrie a.c.

Gaşca PDL  – cuibul afacerilor grase cu bani publici
Cele trei firme câştigătoare a celor 75 de miliarde de la Primăria Săuleşti, condusă de primarul PDL, Constantin Drăghici Rucsandra, şi-au împărţit caşcavalul frăţeşte:  Alpha Construct Sistem – 55%, Tecond – 35% şi Gradur DOO – 10 %.
Alpha Construct Sistem este deţinută de omul de afaceri apropiat al PD-L Gorj şi al lui Ionel Manţog şi a avut în ultimii ani mai multe contracte cu SNLO şi cele două complexuri energetice Rovinari şi Turceni.
Tecond SRL Craiova este, cel puţin scriptic, deţinută de oamenii de afaceri Sergiu Vasile Boiangiu (65%) şi Traian Popescu (35%) însă, adevăraţii acţionari sunt Andrei şi Victor Berceanu, fii ministrului Radu Berceanu. Oficial, ce doi s-au retras din Tecond la finele lui 2008, când persoana juridică Oto Engineering SRL Bucuresti, cea care deţinea părţile sociale a decis să le cedeze. Conform presei doljene, Oto Engineering este deţinută de Victor Berceanu şi Hari Cristian Dascălu, fiul vicepreşedintelui PD-L Dolj, Constantin Dascălu. Hari Dascalu este, de asemenea, director coordonare proiecte variante ocolitoare în cadrul CNADNR, aflată în subordinea ministrului Transporturilor, Radu Berceanu. Pe lângă cei doi, Oto Engineering mai are un acţionar, persoană juridică, Vaber Invest Group SRL Bucuresti unde administratori şi acţionari sunt cei doi fii ai ministrului Berceanu. Oto Engineering pare să se fi retras strategic din Tecond SRL, chiar înainte ca aceasta să înceapă să câştige contracte grase cu statul român, printre care şi cel de la Primăria Săuleşti.
De altfel, la Săuleşti, cel care supraveghează lucrările este Sergiu Boiangiu, iar din partea Alpha Construct Sistem, un inginer Iliescu, bossul Isvoranu şi-a arătat faţa doar la licitaţie pentru ca primarele Drăghici să ştie pentru cine face cărţile.

Claudiu Matei
claudiu.matei @scandaldegorj.roRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  10.06.2010. 10:36

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: