Justiţie doar pentru proşti - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Justiţie doar pentru proşti

Justiţie doar pentru proşti

Justiţie doar pentru proşti Magistraţii gorjeni au cel mai clar exemplu că responsabilitatea deciziilor e apă de ploaie, iar inamovibilitatea e echivalentul lui Dumnezeu în justiţie. Procurorul Diaconescu, magistratul al căror “greşeli” pe bandă rulantă îi dovedesc incompetenţa, este unul din cei care beneficiază, încă, de clemenţa Consiliului Superior al Magistraturii deşi a băgat cel puţin cinci oameni nevinovaţi în puşcărie. Diaconescu nu e singur, procurorul Pupăzan e unul dintre cei pentru care legea e aplicată doar în cazul proştilor.

Justiţia gorjeană pare să se fi dezbrăcat de robă şi să se prostitueze în văzul lumii, de la cazul Ţundrea încoace, nevăzută parcă de CSM cu toate apucăturile şi stângăciile ei de provincială.Claudiu Matei
claudiu.matei@scandaldegorj.ro

Procurorul Pupăzan protectorul poliţiştilor bătăuşi

La finele lunii trecute, agenţii de poliţie Cristian Bordea şi Vasile Nicolae, cercetaţi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru purtare abuzivă, au primit neînceperea urmăririi penale, motivaţia rezoluţiei dată de procurorul Constantin Pupăzan fiind aceea că fapta nu există.

Nicolae Geantă se afla, la începutul lunii aprilie, împreună cu un alt individ, într-un magazin din municipiu. Dacă au avut sau nu intenţia să fure ceva este greu de spus, cert este că, conform legii, poliţiştilor le este interzis să agreseze în vreun fel infractorii, sau posibilii infractori. Numai că, aflaţi prin zonă, poliţiştii Vasile şi Bordea i-au şi ars vreo două palme lui Geantă deşi nimeni nu reclamase nimic, doar poliţiştii observaseră prin geamul magazinului intenţia acestuia de a fura.

După ce poliţistul şi-a făcut încălzirea, Geantă a fost dus la sediul poliţiei municipale pentru „cercetări”. După un genunchi în ochiul stâng, mai mulţi pumni în burtă şi o ploie de înjurături, tânărul a fost lăsat să plece reţinându-i-se bagajul, documentele personale, banii şi telefonul mobil, cică tot pentru cercetări. A fost chemat a doua zi să şi le recupereze.

Dacă poliţiştii ar avut dovezi suficiente care să demonstreze că Geantă voia să fure din poşeta unei doamne, el ar fi trebuit cercetat pentru tentativă de furt, însă a fost lăsat să plece fără prea multe explicaţii.

În ziua următoare, poliţiştii Bordea şi Vasile l-au primit pe Geantă cu un limbaj porno, gen: „Vai de p... ta cum ai trecut pe lângă... “, şi pigmentat cu ameninţări de genul: „când te mai prind altădată îţi sparg botu’”.

Din vorbă-n vorbă, tânărul a aflat şi de ce a fost „săltat” doar el, iar cel care-l însoţea a fost lăsat să plece. Bordea şi Vasile i-au răspuns franc şi la unison când i-a întrebat: „Dă-te dracu, el n-a dat din gură. Tu ai dat singur”. Enervat de răspunsul primit, omul s-a apucat să protesteze din nou, aşa că Vasile a recurs la o metodă bine cunoscută de a-l potoli: „ Bă, fi-al dracu’ iar sar pe tine, iar mă enervezi!” Din când în când, între o ironie şi o înjurătură, poliţiştii îi dictau şi declaraţia prin care recunoştea că şi-a recuperat bunurile confiscate cu o zi înainte. I-a fost returnat totul, mai puţin cartea de identitate şi paşaportul.

Nicolae Geantă prezenta la vremea respectivă destule leziuni produse în urma loviturilor primite de la cei doi poliţişti şi a mers la Laboratorul de Medicină Legală ca să solicite un certificat medical numai că, medicii i-au spus că nu-l pot consulta şi nu pot elibera actul medical fără să prezinte un act de identitate. Aşa că poate reveni când le va recupera de la poliţie.

Întâlnirea de la poliţie s-a terminat după câteva minute de morală, făcută de cei doi poliţişti lui Geantă, dar şi ceva dezbateri pe marginea vinovăţiei individului în cazul aşa zisei tentative de furt. Ca să sublinieze că tot ei sunt cei mai tari, Bordea a încheiat discuţia: „Când ne mai întâlnim să laşi gura mică că nu eşti tu vreun VIP, sau vreun bătăuş”. Ca să se facă şi mai bine înţeles, i-a reamintit lui Geantă că: „Dacă te mai găsesc vreodată că faci măgării te sparg, nu ca acum şi tu mie n-ai ce să-mi faci, poţi să faci reclamaţii unde vrei tu”.

Procurorul Pupăzan, examinând îndelung actele premergătoare, aproape două luni, a constatat că într-adevăr Geantă a fost observat de cei doi poliţişti în timp ce încerca să sustragă bani din poşeta unei femei şi l-au reţinut. Numai că, pe numele acestuia nu există niciun dosar pentru tentativă la infracţiunea de furt ci, poliţiştii i-au întocmit unul pentru încalcarea ordinii şi liniştii publice (!), deoarece asupra sa a fost găsit un cuţit.

Mai mult, procurorul spune că l-a citat pe Geantă pentru declaraţii însă acesta nu s-a prezentat la Parchet si nu a adus nicio probă în susţinerea celor reclamate iniţial, iar acţiunea poliţiştilor a fost conform atribuţiilor de serviciu.

Pupăzan uită însă, că atunci când faptele i-au fost reclamate de către Geantă acesta i-a prezentat un certificat medico-legal şi un suport cu înregistrarea audio a discuţiei cu agenţii din sediul poliţiei dar a refuzat să le primească afirmând că i le va cere denunţătorului la următoarea întâlnire care, de altfel, n-a mai avut loc. Îi prezentăm noi încă odată procurorului probele care ar fi trebuit să stea la baza unei soluţii echitabile nu a uneia concepută mai prost decât o compunere de clasa a III-a, probe pe care Inspecţia internă din cadrul IPJ Gorj le-a luat în calcul la definitivarea anchetei şi a concluzionat că există indicii ale săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă, motiv pentru care dosarul a fost trimis la Parchet.Articole pe aceeasi tema:

Justiţie doar pentru proşti - 24.06.2008. 07:38

Degetu’ mijlociu - 02.05.2008. 23:49

Ameninţaţi de gaborii bătăuşi - 02.05.2008. 23:45

Poliţiştii Vasile şi Bordea anchetaţi de IPJ - 12.04.2008. 11:46

Jegul de sub preş - 06.04.2008. 00:44

Poliştii Bordea şi Vasile, bătăuşii de la judiciar - 05.04.2008. 22:39Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  24.06.2008. 07:38

Comentarii

Dumitru Veronica
11.07.2009. 15:13

C. S. M. o CLOACĂ de TRÂNTORI, delegaţi din INSTITUŢIILE JURIDICE, menţinând şi POSTUL în aceste instituţii, plătiţi dublu (şi colo, şi colo), din SUDOAREA NORODULUI.
Cu Hotărârea Plenului C. S. M. nr. 64 din 15.01.2009 s-au făcut publice comisiile de lucru, totodată şi H. P.
C. S. M. nr. 115 din 31.01.2008.
Judecător dr. COSTEL DRĂGUŢ, PREŞEDINTELE C. A. CRAIOVA, este şi MEMBRU C. S. M., făcând parte din comisia NR. 2, respectiv "COMISIA UNIFICAREA PRACTICII JUDICIARE", împreună cu judecător ANTON PANDREA şi judecător dr. DAN LUPAŞCU.
Conform H. P. nr. 115, judecătorului COSTEL DRĂGUŢ, preşedinte al C. A. CRAIOVA, i-au fost repartizate, de către C. S. M., parchetele de pe lângă această CURTE DE APEL.
Aşa stând lucrurile, trageţi DVS., cititorilor, concluziile despre modul LEGAL, de soluţionare a unei plângeri de către C. S. M., privind ABUZURILE PROCURORILOR, MAGISTRAŢILOR. NU VĂ AŞTEPTAŢI SĂ OBŢINEŢI O SENTINŢĂ LEGALĂ, ORI SĂ VI SE SOLUŢIONEZE LEGAL, O PLÂNGERE, ADRESATĂ ACESTOR PARAZIŢI din C. S. M.!!!!!

bebe
28.06.2008. 16:21

sunt vai de capul lor, niste incompetenti si niste hoti care pe langa faptul ca nu au ei ce cauta acolo au mai adus si toti copiii si nepotii lor prosti si bolovani care abia stiu sa scrie dar sa isi faca treaba

sagat
27.06.2008. 20:06

Ce se poate face dsomnule Matei in aceste cazuri..? cui trebuie sa ne adresam ca sa avem parte de dreptatea aia europeana? cine trebuie sa reactioneze la genul asta de articole care arata starea de fapt a acestui oras? cine va lua odata masuri cu acesti politisti, cu acest diaconescu?

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: