Editorial - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Editorial

Detractorii lui Caragea s-au regrupat ...

Claudiu Matei

Claudiu Matei
claudiu.matei @ scandaldegorj.ro

...şi au pornit, iarăşi, la război. În tulburările interioare ale unora dintre ei, care ar fi trebuit să ajungă în cămaşa de forţă la psihiatrie, pe câmpul de luptă va ajunge şi Napoleon aflat cu trupele la podul de peste Jiu, iar la Piaţa Mare îl aşteaptă Ducele de Wellington. Daca trece de ăsta, gata, s-a terminat cu Caragea. Cam aşa era prezentat mega-fâsul de marţi seara de la Realitatea TV: „ascundeţi-vă copiii, treziţi-vă nevestele” sau, ceva de genul ăsta, că a intrat Crăciun în delirium tremens. Când colo, aceleaşi chestii răsuflate, prezentate incoerent de un personaj imund pe un spaţiu plătit cu valută forte importată de la delatorul miliardar.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   16.12.2014. 00:36

Politrucii se protejează de răspunderea profesională

Claudiu Matei

Claudiu Matei
claudiu.matei @ scandaldegorj.ro

Politrucii împinşi de partid în posturi de manageri dau cu oiştea în gard. Societăţile pe care le conduc au ca şi acţionar majoritar Complexul Energetic Oltenia, deci o societate la care statul deţine peste 77% din acţiuni şi le asigură mare parte din contracte, iar cu toate astea aşa zişii manageri provoacă probleme. E posibil chiar unele sociale, în viitorul apropiat. Pe scurt, cei care conduc Minprest, Medserv Min şi UEF n-au reuşit să redreseze aceste societăţi, ba din contră le-au cam îngropat. Şi nu spun că vina este exclusiv a managerilor ci şi a celor din consiliile de administraţie care au votat deseori chestiuni aiuritoare.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (1)   09.12.2014. 00:10

Filaj la fratele lui Ghiga

Claudiu Matei

Claudiu Matei
claudiu.matei @ scandaldegorj.ro

De ceva vreme, mai exact după ce şefii Poliţiei Motru au fost înlocuiţi, se observă o schimbare totală de optică şi de abordare în privinţa unor situaţii şi personaje considerate tabu până în urmă cu câteva luni. Cine îşi imagina că vreun apropiat al şefilor din mineritul din zonă ar fi fost oprit în trafic şi controlat, sau că i s-ar fi întocmit dosar penal? Iată că lucrul acesta se întâmplă ceeea ce dovedeşte că situaţia s-a schimbat radical – fratele directorului Ghiga, filat de profesionişti şi prins în flagrant de rutierişti. În vremea cuplului Ionete & Stochean în Motru era linişte şi şmecherilor din minerit le mergea bine pentru că nu-i deranja nimeni. Cu siguranţă că poliţiştii ştiau ce se întâmplă însă nu puteau face nimic.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   02.12.2014. 00:02

Politică şi manipulare

Claudiu Matei

Claudiu Matei
claudiu.matei @ scandaldegorj.ro

Campania recent încheiată a scos din nou mizeria din politică la suprafaţă. Mă refer strict la jegul pe care politicienii îl arată cu ajutorul şi prin intermediul mass-media. E vorba de caracter în primul rând şi apoi de jocurile murdare din culise. Mă revoltă de fiecare dată când, involuntar, presa e inclusă în manevre politice. Atunci când trusturi sau organe media îşi asumă susţinerea unei facţiuni lucrurile sunt clare, însă când presa e târâtă în mizeria numită politică, atunci când libertatea de exprimare a asimilată cu comenzi din partea adversarilor unei găşti sau când oricărui articol i se alipeşte un interes, sunt de părere că politicienii merg prea departe.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (2)   24.11.2014. 23:52

„Ghinion! Poporul s-a trezit din somn!”

Claudiu Matei

Claudiu Matei
claudiu.matei @ scandaldegorj.ro

Am perceput diferit ultimele patru zile din campania electorală şi am simţit oarecum altfel pulsul capitalei în comparaţie cu cel al orăşelului de pe Jiu unde pare că doar o gaşcă de vreo 30 de băieţi deştepţi face politică, lăsând impresia că prostimea nu pricepe nimic. Rezultatul alegerilor a animat Bucureştiul, altfel un oraş aproape pustiu şi mohorât în weekendul trecut. Un entuziasm similar îmi amintesc că a fost şi în ´96, însă eşecul lui Emil Constantinescu şi al CDR a fost unul la fel de răsunător. Pe scurt, după părerea mea, Ponta a pierdut din mai multe motive, în afară de erodarea imaginii sale din postura de premier.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (5)   17.11.2014. 23:50

Chestii urâte de campanie. Sau, cine a pus rahat pe clanţă

Claudiu Matei

Claudiu Matei
claudiu.matei @ scandaldegorj.ro

În ultimele zile se poate observa un ton mai ridicat al aşa zisului discurs politic al aşa zişilor politicieni de pe Jiu. De obicei, se spune că prostul când nu mai are argumente ridică tonul ori înjură. S-o luăm cu începutul, adică cu „Cioacă” de la Cărbuneşti. Cum care Cioacă? Primarele Mazilu. Personajul pitoresc al PNL a fost acuzat că a luat la palme pe un nene care nu ştia pe cine dreaq votase - pe ăla cu săgeata, aşa cum îi promisese primarelui sau pe ălălalt cu trandafirii. Nu mai ştia nici pe care trebuia să pună ştampila, nici ce i-a zis primarul ci doar că a votat pe unu’ Nicu. De obicei lui Mazilu îi place să le folosească basul lăutarilor pe care-i cară după el la chefurile de pe malul Amaradiei de pe domeniul Americanului.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (1)   11.11.2014. 06:02

Motru, patria şmenurilor

Claudiu Matei

Claudiu Matei
claudiu.matei @ scandaldegorj.ro

Oraşul Motru pare un tărm al tuturor posibilităţilor, infracţionale mai ales. Crime, droguri, prostituţie, furturi spectaculoase, directori şi lideri de sindicat arestaţi în dosare penale grele şi, mai nou, ca tabloul să fie complet, mafia pariurilor are un tentacul la Motru.

În astfel de condiţii parcă e şi mai justificată decapitarea poliţiei din oraş. Şefii poliţiei, Ionete şi Stochean, parcă au dormit ani de zile. L-am văzut, recent, pe comisarul Stochean aranjând babele în

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (3)   04.11.2014. 04:33

Despre un OM

Claudiu Matei

Claudiu Matei
claudiu.matei @ scandaldegorj.ro

În urmă cu mulţi ani, vreo 12, am aflat că noul viceprimar al Tg-Jiului e de la mine de la ţară. Nu ştiam exact cine e, numele său amintindu-mi doar de un pod, din apropierea şcolii, ce despărţea satele Bâlta de Valea Mare, podul lu’ Roman.

Pe viceprimar l-am văzut un pic mai târziu în nişte poze, cred că erau de la ziua baronului Mischie, ţinând hora cu noul primar, la acea vreme, Cârciumaru. Părerea mea era că încă un ţăran updatat ajunsese mare sculă la oraş şi intrase deja în jocul politic pentru influenţă şi bani. L-am cunoscut, la scurt timp după aceea, personal şi deşi cadrul era oficial m-a abordat ca pe uliţă: „Al cui eşti din Bâlta?” M-a reperat scurt, după toate neamurile.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (3)   28.10.2014. 04:00

…izdele de la ORL

Claudiu Matei

Claudiu Matei
claudiu.matei @ scandaldegorj.ro

Instalarea lui Tiberiu Tătaru în postul de manager al Spitalului Judeţean Tg-Jiu este singura numire politică de necontestat şi cu care am fost de acord. Tătaru are meritele sale – a aterizat, în urmă cu câţiva ani, într-un cuib de viespi la spitalul sanatoriu de la Dobriţa şi în scurtă vreme a reuşit să calmeze spiritele şi s-a pus pe treabă. Rezultatele muncii sale şi a echipei de acolo au transformat o ruină într-un spital adevărat. Se pare că odată coborât din vârful muntelui în buricul târgului Tătaru s-a lovit puternic de interesele de castă din Spitalul Tg-Jiu. Şi de cele politice, bineînţeles.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (6)   21.10.2014. 21:40

Cine cerşeşte votul minerilor

Claudiu Matei

Claudiu Matei
claudiu.matei @ scandaldegorj.ro

Sindicatele pot juca, din nou, un rol important în această campanie electorală, deşi nu mai au forţa şi nici influenţa din trecut. Observ, totuşi, că liderii sunt curtaţi intens de către politicieni, unii dintre aceştia anunţând deja dezbateri, împreună cu sindicatele, pe tema energiei şi mineritului. Apă de ploaie! Astfel de şezători au mai avut loc, fără nici un demers ulterior şi, evident, fără rezultate. Mulţi dintre liderii de sindicat sunt agenţi electorali sub acoperire. Majoritatea timpului le este ocupat de combinageli politice, iar interesele sindicaliştilor sunt, ca de obicei, pe ultimul loc, sau la capitolul „ce-o da ăl de sus”.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   14.10.2014. 01:50

<< Prima pagină < Pagina precedentă [1 / 24] Pagina următoare > Ultima pagină >>