Voice-over-ul Cip
Claudiu Matei
claudiu.matei @ scandaldegorj.ro
Să îndeplineşti funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj nu-i o treabă ce te solicită 100% şi nici una care să-ţi impună, odată ce ai ocupat-o, o anumită conduită care să nu-ţi mai permită să prestezi pentru postul de radio deţinut de un coleg de partid devenit între timp parlamentar. Cam asta e ideea după care se ghidează unul dintre vicepreşedinţii CJ, altfel nu văd de ce Ciprian Florescu, sau Cip cum îi zicea lumea pe vremea când nu era atât de important, dă cu vocea pe câteva promo-uri la postul de radio unde unul dintre patroni este nimeni altul decât pesedistul Scarlat Iriza.
Cele mai bune ştiri, cele mai bune emisiuni, etc., zice, la fel de convingătoare ca într-o campanie electorală rustică, vocea vicepreşedintelui de consiliu angajat de un patron de radio de manele, ajuns parlamentar, pentru a-i convinge auditoriu să nu schimbe postul.
Cu mulţi ani în urmă, când nu se înregimentase politic crescându-şi astfel radical şansele de a primi, la un moment dat, o funcţie importantă în administraţia publică, Cip a fost angajat la o televiziune şi a prestat mult timp „pe sport” având atunci toate motivele să i se audă vocea la radio şi TV.
Ba chiar era cel mai bun comentator sportiv local şi unul dintre cei mai buni jurnalişti pe acest domeniu. A fost o lungă perioadă voice-over la PSD şi era chiar ok. Acum mi se pare total deplasat să se mai întâmple acest lucru în afara momentelor în care vorbeşte despre proiectele în care s-a implicat pentru a ajuta acest judeţ şi despre lucrurile bune pe care le-a făcut pentru a-şi merita funcţia.
Cred că dacă acestea ar fi condiţiile ca Ciprian Florescu să se mai audă în eter ar exista riscul să-şi termine mandatul în anonimat, dar nu mi se pare normal ca un vicepreşedinte de consiliu judeţean să-şi ocupe timpul făcând spoturi publicitare. Înţeleg că partidul e o mare familie în care se fac favoruri şi în care se împarte totul frăteşte, inclusiv funcţiile publice, că aşa-s timpurile, dar totul ar trebui să aibă o limită.
Ce s-ar fi întâmplat dacă prostituţia era legală şi Iriza şi-ar fi deschis un bordel? Din camaraderie şi solidaritate politică Florescu ar fi făcut pe codoaşa chiar dacă în acelaşi timp ar fi reprezentat interesele Consiliului Judeţean Gorj?
Este anormal ca un politician, sau chiar şi doar vocea sa să garanteze pentru obictivitatea unui buletin de ştiri. E anormal şi pentru el şi pentru acei jurnalişti a căror imparţialitate e garantată de acel politician. Cum poate apărea în ecuaţie, dacă e vorba despre principii şi libertatea presei, un politician? Atunci, ori presa, ori politica sunt înţelese greşit.
Recomandă acest articol:
09.04.2013. 00:38
Comentarii
Acest articol n-are nici un comentariu.
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu