Eugen Vâlceanu, de la roşu la portocaliu - Actualitate - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Actualitate · Eugen Vâlceanu, de la roşu la portocaliu

Eugen Vâlceanu, de la roşu la portocaliu

Unul dintre cei mai importanţi politicieni ai Partidului Social Democrat (PSD) Gorj, Eugen Vâlceanu, împreună cu fiul său, Dan Vâlceanu, preşedintele organizaţiei de tineret a social-democaraţilor, au decis ca împreună să părăsească această formaţiune politică după îndelungi nemulţumiri şi controverse, cei doi înscriindu-se în Partidul Democrat-Liberal (PD-L) Gorj.

Vâlceanu s-a plâns de lipsa de ajutor din partea PSD

Eugen Vâlceanu a activat în funcţia de subprefect al judeţului nostru între anii 2000 şi 2004, fiind om de afaceri în industria mineritului, totodată fiind şi preşedintele asociaţiei patronale UGIR 1903. Cei doi au fost doar membrii ai PSD şi au activat aici pe o perioadă de 15 ani. Fostul social-democrat mai declară că motivele pentru care a renunţat la PSD s-au acumulat într-o lungă perioadă de timp şi foştii săi colegi le-ar cunoaşte foarte bine. ”Când a fost la alegerile locale de anul trecut fiul meu a fost trecut în coada listei, deşi era preşedinte de organizaţie şi muncise pentru filială. Apoi, la parlamentare, a fost cum a fost că m-au lăsat singur pe colegiul pe care am candidat, iar după alegeri, când au fost discuţiile pentru postul de prefect, pentru mine nu a mai fost loc. Cred că am făcut tot ce am putut pentru acest partid. Am plecat însă nemulţumit şi de felul în care se iau deciziile în filială. Toate s-au acumulat în timp, iar acum s-a umplut paharul” declară cu indignare Eugen Vâlceanu, care a spus în continuare că “în anii trecuţi PSD Gorj era condus de o echipă, dar acum unii au pus mâna pe partid şi nu-i interesează decât să-i prostească încă odată pe colegi în perspectiva viitoarelor alegeri locale, să mai prindă ei atunci câte o candidatură. Partidul e acum pe o cărare greşită şi ei nu îşi dau seama de asta,,.  Vâlceanu a comentat şi înscrierea sa în rândurile democrat-liberalilor din judeţul nostru: “Vreau să fac politică în continuare şi ştiţi foarte bine că nu pentru bani pentru că eu în cei patru ani în care am fost subpefect mi-am donat lunar salariul pentru cei de la Casa de Copii. O să merg să îmi depun adeziunea la PD-L. Nu mă interesează funcţiile în partid, doresc doar să ajut organizaţia şi pe noii colegi”.

Între ciocan şi nicovală

Replica din parte social-democraţilor nu s-a lăsat prea mult aşteptată. Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, a spus că Vâlceanu a trecut la PDL pentru a-şi putea derula mai bine afacerile pe care le are în zona minieră. Aici, Călinoiu declară sus şi tare că, în caz contrar, Vâlceanu risca să piardă unele contracte importante în domeniul în care activează, aspect negat vehement de Vâlceanu care explică faptul că ,,cu Societatea Naţională a Lignitului nu mai am contracte din luna martie pentru că nu le-au mai prelungit, dată fiind criza de acum. Păi dacă era puteam face atunci un pas, dar nu are nicio legătură una cu alta. Sunt lucruri care pot fi verificate. Călinoiu vrea să nu asocieze partidul cu plecarea mea, dar la câte minciuni spune el parcă ar mai conta una”, afirmă Vâlceanu. Ionel Manţog, liderul de facto al PD-L Gorj,a afirmat că “prima măsură pe care am luat-o în bazinul Jilţ, ca director, a fost să înlocuim vulcanizările pe care ni le făceau terţii cu personalul propriu, iar domnul Vâlceanu a pierdut atunci o parte din contracte. Nu am idee să fi încheiat altele cu CE Turceni, dar, ca de obicei, fostul său coleg, domnul Călinoiu, în lipsă de argumente, împroaşcă cu noroi. Oamenii văd că PDL Gorj a parcurs o etapă de curăţire şi de consolidare, se îndreaptă spre noi, noi avem nevoie de oameni cu valoare şi nu putem fi decât mulţumiţi când ne întărim cu astfel de persoane”. În continuare, Eugen Vâlceanu a declarat că va lăsa să mai treacă o perioadă de timp pentru a chibzui mai bine dacă va face sau nu dezvăluiri despre anumite aspecte de culise din rândurile social-democraţilor din judeţul Gorj.

Alin Stroia
alin.stroia @scandaldegorj.roRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  14.08.2009. 10:52

Comentarii

Marcel
16.08.2009. 17:01

E de rahat tot ce se intimpla. Politrucii de la noi din Gorj sunt jenanti. Unii se supara pentru ca nu au mai prins ciolanul si se urca in alta barca numai pentru ca afacerile sunt transpartinice. Iar penalul Mantog ii primeste cu bratele deschise pe cei in care vedea inainte ciuma rosie, acum venind in PD-L ei sunt buni. Ce nu stie acest Valceanu, fiul lui si tot clanul lui Mantog este ca baselul' nu va mai iesi pesedinte indiferent cat tunde oile, canta Udrea din fluier sau da Boc cu coasa...
Atunci acest demers al lui de a intra intrun partid falimentar se va doveni unul prost. Oricum el si toti cei de teapa lui se urca din mers unde miroase a cascaval.
Rusine tuturor. PSD are la Gorj un Vanghelie in postura lui CarcumaruRidzi care a umplut orasul de fantini de rahat cheltuitoare de bani spre Mazare si un Calinoiu de 2 parale.

fara
16.08.2009. 11:50

Are dreptate Vilceanu,astia au pus mana pe partidul cu renume altadata si o sa aiba un partid de rahat pana la prezidentiale.Intrebati pe ex-pesedistii de la Turceni cum a regizat Calinoiu ajutat de vreo cinci-sase trepadusi PSD,sedinta de constituire a biroului organizatiei locale.Am avut cumnat prezent acolo cu o trupa din PNL ca sa dea bine sedinta si sa aiba cine vota.Foarte rusinos.Asemenea caractere vor mai ramine in PSD ,care se complac in situatii de genul acesta.Cat despre varianta "actualilor" de a spera la o noua candidatura in viitoarele alegeri...e departe mantuirea de pacatos!

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: