Banii vorbesc! - Editorial - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Editorial · Banii vorbesc!

Banii vorbesc!

claudiu_m

Claudiu Matei
claudiu.matei @ scandaldegorj.ro

În ziua de azi este la modă să faci bani, mulţi bani, ca om de afaceri ce a escrocat statul prin contracte avantajoase doar pentru tine, iar când ai suficient „mălai” să devii un politician de succes, moral în faţa alegătorilor şi sărac, sau aproape sărac în declaraţia de avere. PSD bineînţeles că nu face excepţie de la această regulă care a devenit o adevărată reţetă de succes. În primul rând pentru că doar afaceriştii plini de bani îşi permit să satisfacă nevoile partidului pentru a putea ridica pretenţii la o funcţie în Parlament, de exemplu. Nu mai sunt de mult la modă convingerile politice, ci doar legătura directă dintre importanţa partidului şi conturile celui care accede la el.

În faţa opiniei publice însă totul trebuie să fie ireproşabil, dincolo de bisericuţele din partid, cazierul candidatului, reputaţia, sau averea lui strânsă de pe urma unor afaceri nu tocmai ortodoxe. La Gorj, ca şi peste tot de altfel, figurile marcate ale PSD se pozează şi defilează alături de candidaţi pe care, sincer, nu şi i-ar dori în Parlament, dar, deh, interesul partidului înainte de toate. Sau alături de indivizi cu dosare penale pe rol la DNA, Surupăceanu, de exemplu, încercând să convingă electoratul că judeţul are nevoie de ei. Are nevoie de ei pentru ce? Să-şi continue afacerile oneroase sub scutul imunităţii? Da, pentru că prosperând parlamentarul, prosperă şi partidul, că doar n-o uita cine la cocoţat în funcţie.

Până a ajunge însă la tribuna Parlamentului e nevoie de o perioadă în care electoratul trebuie minţit şi ademenit prin orice mijloace: promisiuni deşarte exprimate în termeni pretenţioşi pe care nici măcar nu-i înţeleg, că doar au oameni angajaţi care au habar despre problemele oamenilor şi căile de rezolvare ale acestora şi care le scriu discursurile; concerte electorale menite să mai înmoaie inima împietrită de probleme a electorului amărât; pomeni electorale la care acelaşi amărât se aruncă bucuros pentru că viaţa l-a vitregit de o grămadă de lucruri şi, nu în ultimul rând, declaraţii de avere cât mai puţin completate. Eugen Vâlceanu trăieşte într-un palat aflat pe un teren de sute de metri pătraţi şi scoate în fiecare dimineaţă, pe poarta sa acţionată electric, un BMW X5, dar despre lucru ăsta nu se vorbeşte în declaraţia de avere. Scarlat Iriza nu este cu mult în urma lui Vâlceanu în privinţa averii, dar oficial de abia îşi câştigă existenţa. Mugurel Surupăceanu nu are nimic conform declaraţiei de avere dar a dat la cotidienele din Gorj câte 400 de milioane de lei vechi la fiecare pentru ai afişa mutra pe site-uri.

Mint şi candidaţii celorlalte partide, am scris despre asta, dar parcă un pic mai moderat decât ai PSD-ului. Acest lucru ar trebui să dea de gândit celor care merg la vot şi au tendinţa să aplice ştampila pe reprezentanţii celor trei trandafiri.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  17.11.2008. 12:48

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: