Baronii PSD - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Baronii PSD

Baronii PSD

Baronii PSDIniţiatori ai titulaturii de „baron” în politică, pe vremea când Nicolae Mischie era preşedintele consiliului judeţean, PSD Gorj şi-a păstrat obiceiul de-a avea în rândurile sale, şi chiar de a promova, indivizi cu averi considerabile şi afaceri pe măsură. Agoniseala unora dintre ei are la bază bani publici proveniţi din contracte dubioase încheiate cu instituţii ale statului, dar, în loc să primească o pedeapsă penală, primesc o candidatură la parlamentare că, deh, partidul are nevoie de banii lor.

Neli Matei
neli.matei @scandaldegorj.ro

Vâlceanu trăieşte cu un salariu sub mediu pe economie

Despre Eugen Vâlceanu există foarte puţine informaţii pozitive şi alea scrise de vreun prieten sau vreun individ interesat ca fostul subprefect de Gorj să prindă un loc de deputat în apropiatele alegeri. În rest toată lumea îl cunoaşte prin prisma afacerilor pe care firmele sale le fac cu complexurile energetice şi SNLO şi a sutelor de mii de lei care curg de ani de zile dinspre instituţiile amintite spre conturile lui Vâlceanu. Este arhicunoscut faptul că Eugen Vâlceanu este unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Gorj, însă declaraţia sa de avere, completată cu grijă pentru ca cei care încă nu ştiu să nu afle tocmai acum înainte de alegeri, înfăţişează un individ cu o avere alcătuită mai mult din proprietăţi pierdute de familie pe vremea comunismului şi reconstituite după ’89. Nicio vorbă despre domeniul lui Vâlceanu de la Runcu care, prin opulenţa afişată, lasă cu gura căscată orice privitor. Pentru a nu isca controverse aici a fost declarat sediul social al firmei fiului acestuia şi astfel candidatul a scăpat de sarcina incomodă de a specifica proprietatea în vreo declaraţie de avere. În schimb apar patru terenuri agricole reconstituite în comunele Fărcăşeşti şi Văgiuleşti şi în Rovinari şi două terenuri forestiere tot în cele două comune menţionate. În privinţa imobilelor, Vălceanu are o jumătate de casă în sat Roşia-Jiu, comuna Fărcăşeşti şi o jumătate de apartament în Târgu-Jiu.

casa-valceanuDeşi are trei garaje la Runcu, unde şi locuieşte de altfel, fiecare dintre ele fiind ocupat de câte o maşină de lux, printre care şi BMW-ul X5 cu care se plimbă el, în declaraţia de avere nu apare nici măcar un hârb de Dacie, semn că Vâlceanu şi-a trecut autmobilele în patrimoniul firmelor sale, fiindcă e mai convenabil şi din punct de vedere economic şi, în plus, nici nu e treaba votanţilor ce maşină foloseşte candidatul.

Despre bijuterii sau conturi bancare nici nu poate fi vorba, Vâlceanu fiind sărac lipit pământului din acest punct de vedere. Nici măcar datorii la bănci nu are ca orice ce muritor care trăieşte dintr-un salariu ca cel declarat de el: 2.000 de lei ca director general la SC Trefo SRL; 400 de lei ca administrator la SC Rominex Mining Engineering SA şi alte 400 de lei ca administrator la Remont SA, adică la ultimele două firme are un salariu chiar mai mic decât cel mediu pe economie. De la Trefo mai încasează şi divindente dar nu menţionează valoarea acestora în declaraţia de avere.

Iriza „supravieţuieşte” cu o leafă de
1100 de lei

Scarlat Iriza este un alt candidat din partea PSD pentru o funcţie de deputat care nu face caz de averea pe care o deţine, declaraţia sa în acest sens fiind destul de sărăcăcioasă. Are două terenuri, intravilan şi extravilan, un apartament şi o casă de locuit în Târgu-Jiu. Ca şi colegul său Vâlceanu nu deţine niciun autoturism, deşi jeep-ul de lux pe care-l are poate fi uşor de remarcat prin oraş, mai ales din cauza numărului de înmatriculare care are în componenţă „DEP”, amintire a vremurilor trecute când posesorul a fost deputat şi, speră Iriza, un semn al funcţiei sale viitoare. Familia Iriza trăieşte din salariu candidatului de consilier la un birou senatorial de 13.200 de lei anual şi o leafă de bugetar la centrul de plasament al soţiei acestuia de 32.400 de lei. Noroc cu un spaţiu pe care familia îl are închiriat unei firme din chiria căruia mai primeşte anual 42.000 de lei.

Cu toate astea Scarlat Iriza este şi asociat unic la o firmă şi asociat la alte trei şi toată lumea ştie că traieşte pe picior mare.

Deşi declaraţia de avere nu lasă de ghicit că aparţine unui om bogat, Scarlaz Iriza îşi permite să în campania electorală tot ceea ce consideră el că îi aduce voturi, chiar dacă acţiunile sale sunt destul de costisitoare. Recent el a împărţit în comuna Aninoasa CD-uri cu manele, una dintre melodii prezentându-l ca suporter al echipei de fotbal din localitate şi viitor deputat. De pe coperta CD-urilor se iţeşte figura încrezătoare a lui Scarlat Iriza.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  17.11.2008. 12:07

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: