Laborator de somnologie la Dobriţa - Actualitate - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Actualitate · Laborator de somnologie la Dobriţa

Laborator de somnologie la Dobriţa

Silviu Pasoiu

82_Image_0002Laboratorul de somnologie din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Tudor Vladimirescu, din Runcu-Gorj, unic de acest fel în judeţ, desfăşoară activităţi de înregistrare poligraficăpentru diagnosticarea sindromului de apnee în somn, segment de patologie respiratorie care afectează 2-4% din populaţia adultă. Recent, în prezenţa preşedintelui Societăţii Române de Pneumologie, prof.dr. Florin Mihăltan, s-a dat startul oficial unei activităţi de cercetare care urmăreşte determinarea prevalenţei acestui sindrom în rândul populaţiei din Gorj. Se urmăreşte astfel alinierea Gorjului la judeţele unde se desfăşoară analize de acest fel şi determinarea persoanelor a căror calitate a vieţii este diminuată de prezenţa unor tulburări ale somnului.

Pentru o viaţă sănătoasă este necesar un somn sănătos. Aţipiţi la televizor imediat ce vă aşezaţi în fotoliu sau când aşteptaţi să intraţi la medic? Vă vine somn când sunteţi la volan sau mai grav, deja aţi adormit? Sforăiţi foarte puternic? Partenerul sau partenera a observat că vi se opreşte respiraţia în timpul somnului? Dacă răspundeţi afirmativ la cel puţin o întrebare puteţi suferi de o tulburare a respiraţiei în timpul somnului numită apnee. Consultaţi un medic pneumolog care vă poate pune diagnosticul şi care vă va oferi tratamentul corespunzător.

Apneea în somn reprezintă o scădere sau oprire a respiraţiei în timpul somnului care determină o diminuare a cantităţii de oxigen inspirate şi o slabă oxigenare a creierului, manifestată prin treziri repetate, somnul devenind astfel neodihnitor.

Bolnavii suspectaţi că prezintă acest sindrom au somnolenţa diurnă foarte accentuată, tulburări de atenţie şi concentrare, tulburări de memorie, tulburări de dinamică sexuală, cât şi o rată foarte crescută a accidentelor de circulaţie. Pe termen lung, desaturaţiile repetate ( scăderea concentraţiei de oxigen din sânge) dăunează grav organelor vitale.

Apneea în somn netratată duce la complicaţii ca tensiune arterială, afecţiuni cardiace sau atac cerebral şi chiar moarte subită. Există o strânsă asociere între sindromul de apnee în somn şi patologia cardiovasculară. Studii recente au arătat că există o asociere certă între severitatea sindromului de apnee în somn şi hipertensiunea arterială.

Există de asemenea asocieri între acest sindrom şi insuficienţa coronariană (angină pectorală, infarct de miocard), miocardul fiind expus la un aport insuficient de oxigen în cursul nopţii. Prezenţa bolii la pacienţii cu insuficienţă cardiacă poate conduce la agravarea afecţiunii. S-a observat de asemenea, riscul bolii la accidentele vasculare cerebrale, peste 60% dintre pacienţi asociind acest sindrom.

Toţi bolnavii asiguraţi pot beneficia de aparatura modernă din cadrul laboratorului în baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie, bolnavul trebuind să doarmă o noapte în acest laborator. Laboratorul este situat în cadrul compartimentului de explorări funcţionale al spitalului şi poate găzdui maxim un bolnav pe noapte, de aceea funcţionează pe bază de programări la tel – 0253.278.691 interior 135. Analiza este oferită gratuit de către spital şi face parte din serviciile medicale facultative ale Spitalului PNF T. Vladimirescu.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  01.07.2008. 00:00

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: