Operaţiunea „Conducta” - Actualitate - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Actualitate · Operaţiunea „Conducta”

Operaţiunea „Conducta”

Mihai Popescu
mihai.popescu @ scandaldegorj.ro


Campaniile electorale au un început standard în comuna Runcu, de vreo 17 ani încoace minţile electoratului fiind luate cu realizarea câte unei aducţiuni de apă care invariabil trece prin satul Bâlta. Până în prezent au fost băgate vreo patru conducte de apă, dintre care doar cea mai veche, introdusă pe timpul lui Ceauşescu, este cea funcţională. Deşi absurdă, obsesia autorităţilor cu ţevile de apă pare că dă rezultate de fiecare dată, dat fiind faptul că Runcu are acelaşi primar de la Revoluţie.

IMGP6656Cum alegerile locale bat din nou la uşă pământul a fost iarăşi răscolit prin faţa gospodăriilor din satul Bâlta, sub privirile disperate ale oamenilor care, din experienţă, ştiu că după introducerea conductei nu va tasa nimeni pământul şi va trebui să netezească de unii singuri maldărele de pământ rămase. Dacă vor avea apă mai multă decât acum, sau dacă va fi mai curată, nimeni nu-şi mai pune problema, oamenii luând strădania primăriei ca pe un simplu ritual electoral. Pentru că până şi cei care fac lucrările s-au săturat de aceeaşi poveste, mai schimbă din când în când câte o nuanţă. Recent pe una dintre uliţele satului Bâlta muncitorii s-au apucat să perceapă o taxă de 60 de lei pentru fiecare gospodărie care va beneficia de noua conductă care face parte din programul electoral din acest an. La auzul veştii autorităţile au reacţionat imediat obligând profitorii să înapoieze sumele încasate, nu de alta dar electorii devin sensibili când vine vorba să plătească serviciile primite.

Pentru conformitate, satul Dobriţa are şi el povestea lui legată de apă. Aici primăria a achiziţionat o staţie de epurare, cu şpaga aferentă de câteva mii de euro, după cum umblă vorba prin sat. Poate oamenii ar fi uitat şi de şpagă şi de cel care a primit-o dacă staţia s-ar fi dovedit a fi eficientă, însă, deşi montată, aceasta este inutilă deoarece conducta trece pe lângă ea, apa neintrând în interior pentru a fi filtrată, ceea ce înseamnă că scorobetele tot în vasele de băut ale oamenilor ajunge.

În timp ce autorităţile au demarat de ani buni operaţiunea „Conducta”, neavând timp pentru altceva, drumurile comunei sunt mai pline de gropi decât în vreme de război, iar unele nu sunt şi n-au fost niciodată nici măcar pietruite, dar asfaltate.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  20.02.2008. 23:44

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: