Ping pong cu un bolnav de cancer - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Ping pong cu un bolnav de cancer

Ping pong cu un bolnav de cancer

Ping pong cu un bolnav de cancer
O târgujiancă ce trăieşte, de cinci ani fără jumătate din faţă, este pasată între autorităţile administrative şi cele sanitare, deoarece nimeni nu îşi asumă responsabilitatea respectării normelor elementare ale drepturilor omului. Femeia de 55 de ani, pe care cancerul a transformat-o într-un adevărat monstru, suportă dureri cumplite, zi de zi şi îşi duce zilele într-o sărăcie lucie, pentru că nu se găseşte un loc disponibil pentru a fi internată şi tratată corespunzător.


Dara Pumneanu


O femeie de 54 de ani, din Târgu Jiu, bolnavă de cancer, este nevoită să-şi suporte suferinţa fără prea multe medicamente şi într-o bojdeucă de la periferia oraşului, deoarece nu s-a găsit un loc, în care să fie internată. Autorităţile sanitare şi cele administratie îşi pasează reciproc responsabilitatea, între timp, femeia tratându-se cu banalul algocalmin. Georgeta Bobu suferă de cancer, boală care a mutilat-o pe viaţă. Maladia i-a “mâncat” partea superioară a capului şi a lăsat-o fără vedere. Târgujianca îndură dureri cumplite, în fiecare oră din zi şi din noapte, din cauza rănii deschise pe care boala i-a creat-o. Deşi cutia craniană s-a măcinat atât de mult, încât se pot observa zvâcnirire vaselor de sânge care pulsează în interior, Femeia este lucidă şi îşi povesteşte amarul, cu o voce stinsă.

Calvarul Georgetei a început în urmă cu cinci ani, iar femeia spune că totul i se trage de la un neg, pe care l-a rupt. De atunci, a mers la spitale din Târgu Jiu, Craiova şi Cluj, de unde a fost trimisă la capitală. Situaţia materială precară nu i-a permis să suporte costurile pentru transporturi repetate la spital şi a ajuns să zacă acasă. Într-o cameră fără prea multă căldură, sub o plapumă pe care o ţine deasupra capului, târgujianca îndură suferinţe care o fac să strige ca din gură de şarpe. “De trei ani nu mai văd. Am văzut cu un ochi, până acum doi ani, dar de Crăciun am rămas şi fără ochiul drept. Am avut un neg şi l-am scos cu acul. Mi s-a infectat şi n-am avut bani să mă duc la Bucureşti”, povesteşte femeia.

Îngrijită de fata surdo-mută

Târgujianca desfigurată de tumoră este ocolită de toată lumea. Casa cu două camere, în care trăieşte familia Bobu, a devenit un adevărat tabu, pentru rude şi vecinii. Oamenii nu au mai venit s-o vadă, de ani buni, de când imaginea femeii a început să capete trăsături înfricoşătoare. Nici copiii nu s-au mai interesat de soarta mamei lor. Singura care a rămas alături de Georgeta este fiica ei, surdo-mută. Handicapul fetei face, însă, ca strigătele de durere ale mamei să nu fie auzite, iar comunicarea dintre ele să se rezume la câteva medicamente de care fata ştie că cea care i-a dat viaţă are nevoie şi pe care i le dă. “Nu mă mai caută nimeni. Nici copiilor nu le mai pasă. Am doi băieţi plecaţi şi nu au mai venit să mă vadă şi pe mine. Dacă mi s-a mâncat tot, nici nu văd cine este, dacă vine cineva”, povesteşte, printre vaiete, Georgeta.

Vecinii spun că le este teamă să se apropie de locuinţa femeii şi recunosc faptul că încearcă să stea la distanţă chiar şi de membrii familiei acesteia:

“Eu nu am mai văzut-o de vreo 2-3 ani, de când putea să vadă. Oamenii din sat nu au curaj să se apropie. Care vin să mai aducă câte ceva vin până mai departe de casă. Ţi-e şi frică”, spune Maria, vecina care locuieşte la numai câteva zeci de metri de casa bolnavei. Soluţia: decesul altei persoane

Cadrele medicale spun că acesta este cel mai grav caz, pe care l-au întâlnit, însă se declară neputincioşi în faţa situaţiei: “Este primul caz din toată cariera mea, în care restul funcţiilor vitale suportă aşa ceva. Ea a stat foarte mult timp acasă, a crezut că ete o simplă bubă, . A stat ani de zile, a vezut cum creşte şi a mers destul de târziu la spital. Eu am tratat-o cât am putut. Singura posibilitate ar fi ca autorităţile ar putea să îi roage pe cei de la centrele de la Dobriţa şi Suseni, să o interneze”, a afirmat dr Găvănescu, de la Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean Gorj.

Autorităţile locale, spun însă, că cele două unităţi, de la Suseni şi Dobriţa, funcţionează la capacitate maximă, neexistând niciun loc disponibil pentru bolnava care trăieşte într-o sărăcie lucie. Aceştia spun că singura soluţie pentru internarea femeii într-un centru unde să fie ţinută într-un mediu steril este eliberarea unui loc, după moartea altui internat.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  13.01.2008. 23:25

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: