Poliţistul Amărăscu a vrut să închidă un non-stop - Actualitate - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Actualitate · Poliţistul Amărăscu a vrut să închidă un non-stop

Poliţistul Amărăscu a vrut să închidă un non-stop

Dovada clară că, dincolo de ochii şefilor, sub uniforma de poliţist se ascund destule „vedete de noapte” este comportamentul unor aşa zişi oameni ai legii cărora, la angajare, li s-a cerut doar înălţimea, fără să conteze prea mult ce vor purta sub caschetă.

Astfel de poliţişti fac parte din echipele de noapte care ar trebui să patruleze prin Tg-Jiu, numai că, unii dintre ei pierd timpul prin baruri sub diferite pretexte, poate mai „pică” şi câte o cafea „din partea casei”, sau pur şi simplu trag chiulul pe unde apucă, în timp ce hoţii „îşi fac treaba” nestingheriţi.

Daniel Dumitriu
daniel.dumitriu @scandaldegorj.ro

Agentul şef Ion Amărăscu, de la Biroul Ordine Publică din cadrul Poliţiei Tg-Jiu, este, în ciuda celor 0,1 tone pe care le are, o mică vedetă printre colegii săi. Cu câţiva ani în urmă, Amărăscu a fost implicat în celebrul caz „Marchiş” când un cetăţean de etnie rromă a omorât în bătaie, într-o discotecă din centrul oraşului, un jandarm aflat în timpul serviciului. Amărăscu făcea şi el parte din patrula în care se afla jandarmul, dar a fost făcut KO dintr-o lovitură de către scandalagiu. Lucru deloc de mirarea dacă şi pe atunci de abia îşi căra burţile ca şi acum.

La vremea respectivă poliţistul s-a bucurat de ceva mediatizare după care a picat din nou în anonimat până acum câteva luni când, într-un moment de inspiraţie, a refuzat să primească mită de la un poliţist beat ce îşi rezemase maşina într-un şanţ. Nici de data asta Amărăscu n-a avut parte de popularizarea pe care, probabil, şi-o dorea, şeful IJP Gorj, Constantin Nicolescu, rezumându-se doar la a-l felicita pe temerar.

Văzând că orice ar face rămâne acelaşi lucrător mărunt de poliţie, Ion Amărăscu s-a întors la lucrurile mărunte care, poate, l-au caracterizat toată viaţa, încercând să primească măcar o cafea moca de pe urma tablelor care-i atârnă pe umeri, aşa că noapte de noapte ia la picior barurile non stop din municipiu făcând pe omul legii.

În urmă cu câteva zile la urechile lui Amărăscu a ajuns informaţia că într-un bar s-a produs o mică sfadă între consumatori, iar patronii barului au chemat în ajutor poliţia comunitară, instituţie cu care localul are contract. Deşi procedura a fost corectă, Amărăscu s-a declarat total nemulţumit venind, într-o noapte, alături de colegul său de patrulă, să transmită acest lucru şi proprietarilor barului.

„Poliţia comunitară e incompetentă!”

Ca şi când poliţia îl angajase PR, acesta a început să reproşeze că a fost chemată poliţia comunitară care este „incompetentă”, iar singurii în măsură să intervină ar fi fost poliţiştii subordonaţi IJP, care ar fi trebuit să fie chemaţi prin 112 pentru a „face dosare penale şi a fotografia tot ce s-a deranjat prin bar”. Sosiţi la orele trei din noapte, Amărăscu şi colegul său au făcut morală aproape o oră, până când un reprezentant al localului s-a prins că trebuie să mulţumească cumva grija organului faţă de siguranţa barului şi i-a invitat la o cafea, invitaţie acceptată imediat. După ce şi-au băut cafeaua au plecat liniştiti pentru ca a doua seară să revină iarăşi. Poate cafeaua consumată dăduse dependenţă, sau poate dorinţa de a se înjosi pentru o ceaşcă de licoare caldă era prea mare. Cum cel care-l servise cu o seară înainte nu era prezent, aşa că poliţistul n-a fost invitat să consume nimic, pe Amărăscu l-au apucat istericalele cerând bărmăniţei, nici mai mult nici mai puţin, să închidă barul la ora 1.00, pentru că altfel o amendează. Mai mult, pe la 23,20, Amărăscu a scos din bar câţiva clienţi spunându-le că deja s-a închis. El era de serviciu în acea noapte în zona respectivă şi „voia să fie liniştit”, iar închiderea localului i-ar fi asigurat liniştea mult dorită. Totul a fost surprins de camerele de supraveghere ale localului, sistemul de alarmare fiind conectat la Poliţia Comunitară tocmai pentru ca acesta să poată interveni în timp util în cazul unor altercaţii. Cum barul avea autorizaţie de funcţionare non stop, până la urmă Amărăscu a fost nevoit să plece cu coada între picioare şi cu cafeau nebăută, dar nimeni nu garantează că nu se va întoarce iarăşi. Poate a treia oară va fi din nou cu noroc şi va mai bea una gratis. Oricum, până când va deveni Amărăscu poliţist în adevăratul sens al cuvântului, poate că se va închide şi la...non stop.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  22.10.2008. 07:56

Comentarii

Ma-ta !
25.03.2019. 02:17

Daca nu cunoasteti nu vorbiti aiurea , doar sa va aflati in comentarii !!! Oameni fara viitor 🤦‍♀️

Gorjeanul
20.02.2019. 19:44

M
ai nou fiul acestui politist pensionat de 4 ani , este un mare interlop si proxenet , terorizeaza europa !!! A avut grija taticul lui sa-l protejeze sa ajunga mare bombardier in europa si diferite tari ...

Anonim
25.08.2009. 00:36

Ar trebui sa cautati mai adanc unele aspecte referitoare la acest individ si familia acestuia,asta daca cumva are un fiu de 19 ani ca se pare ca terorizeza un cartier din Tg-Jiu.Asemenarile de nume sunt izbitoare si mai ales felul in care acest baiat se manifesta!

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: