Arhivă Scandal de Gorj - Numarul 96 - 24 februarie - 2 martie 2006 - Arhivă - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Arhivă · Arhivă Scandal de Gorj - Numarul 96 - 24 februarie - 2 martie 2006

Arhivă Scandal de Gorj - Numarul 96 - 24 februarie - 2 martie 2006

Ponta + Daciana = LOVE

Legătura dintre Victor Ponta şi Daciana Sârbu este unul dintre subiectele care frământă în prezent presa centrală, dar e şi baza multor bârfe, de multe ori dovedite reale, în rândul colegilor de partid ai celor doi.

Deşi de-a lungul anilor au existat diverse speculaţii pe tema legăturii dintre ei, acum lucrurile încep să se lege. Victor Ponta a divorţat şi Daciana Sârbu a renunţat la a se mai căsători cu voleibalistul Alin Bobeanu, după ce au stat împreună cinci luni şi deja băteau clopotele de nuntă pentru această toamnă. Deşi cei doi preferă să nu mai facă nici un comentariu, după ce au repetat în nenumărate rânduri că nu sunt împreună, există totuşi cineva care nu crede în tăcerea lor şi îl consideră pe Ponta un bărbat care nu o merită pe Daciana.

Fostul ministru Ilie Sârbu, tatăl euro-parlamentarei , nu-l consideră potrivit pe Ponta pentru fiica sa, lucru pe care nu s-a putut abţine să nu-l dezvăluie, în remarci răutăcioase, în faţa colegilor de partid.

Pesediştii gorjeni sunt absolut convinşi că cei doi au o relaţie amoroasă, aşa cum au avut şi în trecut. Ei aşteaptă amuzaţi continuarea şi cu mare interes reacţia tatălui furios.

• Mihai Popescu

Huidu între PUNR-PP şi PC

“Şulfa politică”, după cum s-a autointitulat Dumitru Huidu, face de ceva timp pe şmecherul în politica locală.

Huidu îi joacă pe degete pe conservatorii gorjeni invocând fuziunea prin absorbţie a PUNR cu PC. Fostul parlamentar mofturos afirmă în media locală că nu se va aşeza la masă cu unii conservatori care n-au ce căuta în fruntea partidului. Dar totuşi, pe Huidu l-o fi întrebat cineva dacă mai este membru al PUNR, că parcă trecuse în barca lui Ciontu la Partidul Popular şi după cum se ştie înscrierea într-un partid echivalează cu demisia din celălalt.

Huidu e băiat dă cartier nu numai în politică, ci şi în afaceri. Dacă atunci când era parlamentar avea la toate maşinile care cărau marfă la magazinele sale, legitimaţii cu “Senatul României”, acum aceleaşi maşini, care aprovizionează buticurile “39” – botezate de Huidu “Senator” – poartă legitimaţii cu “Presa”, că doar politicianul este şi patron de ziar.

• Daniel Dumitriu

“Am fost şi sunt urmărit de securitate”

Dr. Dumitru Liţă, medic medicina muncii, este unul dintre primii gorjeni care şi-a ridicat dosarul întocmit de către fosta Securitate de la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Conţinutul dosarului n-a fost o mare surpriză pentru doctor, poate doar numele unor informatori care i-au fost aproape. Însă adevărata surpriză a venit în ceea ce priveşte perioada în care el a reprezentat o ţintă pentru serviciile secrete. Aceasta s-a întins şi după ’89, ultimele note informative aflate la dosar datând din 1991.

Ani de zile ţinta Securităţii

Familia Liţă a fost luată asiduu în “lucru” în luna mai 1979, după întoarcerea celor doi medici din Maroc, ţară în care au lucrat începând cu anul 1975. Interesul Securităţii faţă de Dumitru şi Beatrice Liţă a fost stârnit de cererea de azil politic pe care aceştia au depus-o la autorităţile marocane în luna octombrie 1978, conform unei note informative a Securitaţii. “Vinovaţi” de influenţarea celor doi români în decizia de a rămâne în Maroc au fost găsiţi un medic conaţional, stabilit în Canada, precum şi consilieri din biroul internaţional al muncii care le-au promis sprijin în situaţia în care cererea ar fi fost acceptată. Cum asupra acestora Securitatea nu avea nici o putere au acţionat prin toate mijloacele asupra familiei Liţă, la întoarcerea în ţară, în 1979, după ce ambasada română intervenise în a-i convinge să revină în ţară.

Din acel moment întreaga familie, chiar şi fiica elevă la liceu, a devenit o ţintă pentru zeci de cadre ale Securităţii. Nici un pas al celor trei nu era făcut fără ca vreun securist să nu ştie şi să nu raporteze la superiori. Au fost montate microfoane în casa “Simbiozei”, aşa cum era denumit cu nume de cod dr. Liţă, la serviciu şi chiar în clasa în care învăţa fiica, la actualul Colegiu “Tudor Vladimirescu”. Ea a intrat în atenţia securiştilor după ce şi-a exprimat, acasă, de mai multe ori părerea că ar trebui ca întreaga familie să se reîntoarcă în străinătate, dar şi din cauza corespondenţei cu prieteni care au rămas în Maroc.

Pe lângă faptul că era acuzat că vrea să emigreze, alături de familie, dr. Liţă era interesant pentru Securitate şi pentru că aducea critici la adresa conducerii PCR, a securiştilor şi a conducerii de stat. În plus, era suspectat că a fost racolat de servicii secrete străine cât timp fusese în Maroc.

La întoarcerea în ţară, dr. Liţă a fost “contactat de ofiţerul care îl prelucrare contrainformativ înainte de plecare”, după cum reiese din dosarul pe care medicul l-a luat de la C.N.S.A.S. Din acel moment nu şi-a mai petrecut nici măcar un minut singur, nici chiar acasă. Toată viaţa sa a fost scrisă pe mii de pagini aflate în arhiva Securităţii. N-au scăpat neverificaţi nici chiar partenerii de şah ai doctorului, sau orice coleg sau prieten de-al său cu care ieşea la un şpriţ. Celebru devenise, în rândul securiştilor, un vecin, persoană de încredere a doctorului. Telefonul acestuia era mereu sub ascultare, iar la un moment dat, ofiţerii luaseră în calcul posibilitatea de a face rost de cheia pe care dr. Liţă o lăsa la vecin când pleca din oraş, pentru a putea face o dublură. Informatori ai Securităţii deveniseră colegi ai doctorului, apropiaţi ai familiei şi oricine era dispus să scrie o declaraţie împotriva celor urmăriţi.

Cu toate că urmăritorii erau conştienţi că cel urmărit bănuieşte că-i are pe urme s-au limitat să consemneze doar: “Probabil are impresia că este urmărit aşa cum în perioada cât s-a aflat în Maroc, a avut momente când se temea că se află în atenţia organelor din această ţară”.

“Să fie lucrat în continuare…”

“Impresia” a fost o certitudine ani de-a rândul şi chiar după Revoluţia din ’89. La dosar apar note informative din anii 1990 şi 1991. În 1991 unul dintre cei care se ocupa de dr. Liţă, a făcut un raport cu propunere de scoatere de sub supraveghere, aprobat de şeful de birou din acea vreme, ofiţerul Titu Bondoc, dar locţiitorul şefului SRI Gorj a refuzat adnotând pe raport: “Nu se scoate din atenţie. Să fie lucrat în continuare…”, asta cu toate că iniţiatorul raportului spunea clar: “din informaţiile obţinute nu au rezultat aspecte deosebite, sau alte suspiciuni care ar face necesară menţinerea sa în continuare în baza de lucru”.

Ce l-a determinat pe ofiţer să menţină supravegherea dr. Liţă este greu de precizat, mai ales că nu se mai impunea filajul asupra sa, deoarece Securitatea devenise de domeniul trecutului.

Aşa că notele informative, deşi deveniseră anoste, au fost făcute în continuare. Surse ca “Gil”, de exemplu, îl informau pe cpt. Iulian Răscol că: “medicul Liţă, director al Direcţiei Sanitare Gorj, este bine pregătit profesional şi interesat în rezolvarea unor probleme de utilare a spitalelor cu aparatură” şi multe alte astfel de chestiuni banale.

Dr. Dumitru Liţă este aproape sigur că urmărirea sa a continuat şi după 1991 şi este posibil să continue în prezent.

• Adrian Iovan

Voinescu acoperă abuzurile lui Picu

Ocuparea postului de şef al Poliţiei Rutiere Gorj de către comisarul şef Ion Picu a fost dacă nu ilegală cel puţin imorală, ţinând cont de faptul că acesta are la activ un accident de circulaţie în urma căruia a decedat un om.

Abuzurile comisarului Picu de când ia soldă de miliţian, circulă la nivel de zvon, dar despre cele comise din postura de şef al Biroului Poliţiei de Ordine Publică a auzit chiar şi ministrul Vasile Blaga.

Vizitele, numite în limbaj specific “controale”, la posturile de poliţie comunale, s-au lăsat de multe ori cu sancţiuni din partea mai marelui Picu pentru subordonaţii săi din teritoriu, numai că anul trecut “şefu’” a călcat pe bec şi a ajuns la judecată.

“Te-am prins şi te voi sancţiona”

Comisarul şef Ion Picu, în calitate de şef al BPOP, însoţit de şoferul său agent şef adjunct Cristian Dănăşel, a descins în dimineaţa zilei de 1 martie, anul trecut, la Postul de Poliţie Borăscu, sub pretextul unui control privind respectarea programului de lucru.

Cum la program se afla doar şeful de post, Gheorghe Vâlceanu, comisarul a decis să-i facă o vizită ajutorului acestuia, agent Constantin Alionescu, care locuia într-o anexă a postului, întrucât acesta întârziase zece minute.

Au intrat în locuinţa lui Alionescu şi au început să cotrobăie speriind-o pe soţia poliţistului, care încă nu se trezise. Marea descoperire a lui Picu în locuinţa lui Alionescu au fost trei miei şi o căţeluşă.

Bineînţeles s-a trecut la rapoarte scrise, numai că Picu i-a rupt hârtiile lui Alionescu şi le-a aruncat în sobă, după care l-a pus să scrie din nou conform sugestiilor sale. Acelaşi lucru l-a făcut şi şeful de post, fără să comenteze.

Comisarul Picu a trecut şi la sancţiuni, agentul Alionescu fiind penalizat cu 10% din salariu pe o perioadă de trei luni pentru nesoluţionarea unui dosar cu autor necunoscut. Surse din interiorul IJP susţin că subofiţerul a semnat nota de constatare de frică, deoarece comisarul Picu devenise foarte nervos.

Voinescu şi aripa sa protectoare

După acest incident agentul Constantin Alioescu a depus o plângere împotriva comisarului Ion Picu pentru comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu şi abuz în serviciu.

La data de 1 aprilie 2005, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a dat o soluţie de neîncepere a urmăririi penale în acest caz, însă Alionescu a făcut plângere împotriva acestei soluţii, dar ea a fost menţinută şi de către procurorul şef al instituţiei.

Poliţistul s-a plâns, împotriva acestei soluţii, instanţei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dar n-a apucat să primească o soluţie pentru că IJP a intervenit pentru a-l salva pe Picu de la o eventuală trimitere în judecată.

Comisarul şef adjunct Ion Voinescu i-a convocat pe Picu şi Alionescu în biroul său pentru a media conflictul şi a sugerat agentului că ar fi bine să-şi retragă plângerea. Voinescu a fost destul de convingător, pentru că atât şeful de post, Vâlceanu şi-a retras declaraţia de la dosar, cât şi Alionescu plângerea.

Pentru a sărbători împăcarea aşa cum se cuvine, subofiţerul a fost cinstit la unul dintre restaurantele de la “Izvoarele” şi a avut onoarea să stea la masă cu însuşi comisarul şef Picu, comisarul Marian Brandibur, şeful poliţiei Turceni, cu agentul şef Dănăşel şi cu şeful Postului de Poliţie Plopşoru, care a şi plătit nota la finalul chermezei.

Sursele menţionate anterior afirmă că Alionescu a înaintat, înainte de împăcare, un raport ministrului Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, în care a descris toată tărăşenia cu Picu. La IJP s-a primit ordin să se facă un control cu privire la aspectele sesizate. Bineînţeles că verificările au fost făcute de acelaşi comisar şef adjunct Ion Voinescu, care a comunicat ministerului că nimic nu se confirmă, astfel scoţându-l pe Picu basma curată pentru a doua oară.

Mărul discordiei

În 2004, pe când era transferat de la un post de poliţie la altul, pe ruta Roşia de Amaradia-Stejari-Borăscu, agentul Constantin Alionescu a refuzat să întocmească un raport aşa cum îl dictase comisar şef Ion Picu.

Şeful BPOP a răbufnit şi l-a lovit pe ofiţer cu palma după cap. Incidentul s-a petrecut în biroul ofiţerului şi au asistat la el comisarul Nicolae Chilom şi inspectorul principal Radu Bondoc.

Surse din interiorul IJP spun că după câteva zile Picu l-a chemat pe Alionescu şi a cerut scuze pentru acel incident, motivând că era nervos. Comisarul aflase că subofiţerul îşi scosese certificat medico-legal şi urma să-l acţioneze în judecată pentru lovire. Alionescu a cedat în final presiunilor superiorilor şi a renunţat la plângere, însă Picu nu a uitat intenţia sa şi la câteva luni…”te-am prins”.

Sancţiunea disciplinară aplicată anul trecut a fost atacată în contencios administrativ de către Alionescu şi încă nu s-a dat o soluţie în acest caz. Pentru acelaşi dosar cu A.N. nesoluţionat şi şeful de post Vâlceanu a fost “sancţionat disciplinar” fiind mutat la Poliţia oraşului Turceni ca poliţist de proximitate, mai aproape de casă.

Agentul Constantin Alionescu a fost mutat de la Postul de Poliţie Borăscu la Poliţia Mătăsari. Acesta nu a dorit să-şi exprime un punct de vedere referitor la cele întâmplate cu fostul său şef: “ Nu vă interesează pe voi chestiile astea. Dacă vreţi ceva anume adresaţi-vă biroului de presă”, a spus sec Alionescu.

• Claudiu Matei

“Sunt gay! N-am nici o vină că m-am născut aşa!”

“Am doar 16 ani şi mi-am dat seama că e ceva în neregulă cu mine, că mă atrag persoanele de acelaşi sex. La început am încercat să mă feresc, îmi ziceam în gând că nu este adevărat, că este doar o iluzie de-a mea, dar până la urmă a fost clar: sunt GAY.”

Aşa îşi începe D.D., un adolescent din Târgu-Jiu, confesiunea pe care a trimis-o sub formă de mail la mai mulţi reprezentanţi mass-media din ţară, sperând că mediatizarea cazului său va determina opinia publică să-şi schimbe părerea despre homosexuali şi să-i accepte. În aceeaşi idee a fost de acord şi cu un interviu, pe care îl vom prezenta sub protecţia anonimatului, în primul rând pentru că tânărului îi este teamă să nu fie supus batjocorii colegilor şi cunoscuţilor, iar în al doilea rând pentru că, deocamdată, este încă minor.

Rep.: Sunt mulţi homosexuali în Târgu-Jiu?

D.D.: Da, sunt! De vârsta mea cunosc vreo şapte-opt, dar sunt şi mai mari, sunt unii care sunt împreună de câte doi-trei ani. Oricum în ţară sunt foarte mulţi. Aş vrea ca oameni să ne înţeleagă şi să ne accepte, dar se face discriminare peste tot. Ne spun “poponari”. Nu-mi place termenul ăsta, suntem “gay”.

Rep.: Când ai realizat că eşti gay? Ai un prieten?

D.D.: La 14 ani mi-am dat seama. Da, am un prieten, este din Cluj. Ne-am cunoscut pe net, suntem de 6 luni împreună.

Rep.: Merge relaţia la distanţă?

D.D.: Da, merge. Ne vedem în week-end-uri, în vacanţe, când se poate. Merg eu la Cluj, sau vine el la Târgu-Jiu.

Rep.: La Cluj se face aceeaşi discriminare?

D.D.: Da, este la fel în toată ţara. Am prieteni şi în alte oraşe şi ei păţesc la fel, trebuie să se ferească, nu se pot afişa împreună.

Rep.: Nu vă puteţi permite o atitudine afectuoasă, să zicem, în public…

D.D.: Nu, nu putem, cred că ne-am face de râs.

Rep.: Îl iubeşti pe prietenul tău?

D.D.: Da, foarte mult. Simt o atracţie specială faţă de el.

Rep.: Şi el? Cum ai descrie sentimentele lui faţă de tine?

D.D.: Puternice…

Rep.: Tu şi cei ca tine o să încercaţi să schimbaţi mentalitatea celorlalţi? Adică veţi avea o poziţie publică?

D.D.: Nu, nu cred că vom putea schimba ceva. Ar trebui să înţeleagă că nici noi n-am vrut să fim aşa, ne-am născut aşa.

Rep.: Părinţii tăi ştiu? Le vei spune despre faptul că eşti gay?

D.D.: Nu, nu ştiu. Nici fratele meu nu ştie. Dacă le-aş spune poate nici nu m-ar crede, sau chiar dacă m-ar crede, poate m-ar pune să iau legătura cu un psiholog. Nu ştiu, poate o să le spun când o să mai cresc. Deocamdată nu, n-am curaj.

Rep.: În viaţa ta s-a întâmplat ceva care a determinat orientarea ta sexuală?

D.D.: Nu, n-am avut nici un şoc, nici o traumă, n-au fost niciodată probleme în familie.

Rep.: Ai încercat şi o relaţie cu o fată?

D.D.: Da, dar n-a mers. Am fost două-trei luni împreună, nu făceam decât să ne plimbăm prin parc. Am încercat să o sărut, dar nu mi-a plăcut. Până la urmă s-a terminat.

Rep.: Faţă de prietenul tău ce reacţie ai avut când l-ai cunoscut?

D.D.: M-am simţit imediat atras de el. N-am avut repulsie când m-am apropiat de el. Mi-am dat seama că nu m-am înşelat când am realizat că sunt altfel decât marea majoritate.

Rep.: Există gay care ies cu o femeie de ochii lumii?

D.D.: Da, există. Cunosc un caz în care până la urmă fata a crezut că nu-l atrage pentru că are pe altcineva. La un moment dat el i-a spus că este homosexual. Ea a vrut, iniţial, să spună la toată lumea despre orientarea lui, dar până la urmă a renunţat.

Rep.: Cum te descurci la şcoală?

D.D.: Până în clasa a VIII-a am fost primul din clasă. Acum am mai scăzut, dar nu foarte mult. Unul dintre motive este că mi-e teamă să nu fiu descoperit de ceilalţi şi să mă judece.

Rep.: Ce vrei să faci după ce o să termini liceul?

D.D.: Vreau să dau la Academia de Poliţie, vreau să devin poliţist . Am planuri de viitor ca orice om, vreau să am o meserie, să am o familie, vreau să mă însor…

Rep.: Cu un bărbat, presupun.

D.D.: Nu, cu o femeie, de ochii lumii, pentru a-mi masca orientarea…

Rep.: Te-ai gândit la drama pe care o va trăi ea dacă îşi dă seama că s-a măritat cu un homosexual?

D.D.: Nu m-am gândit la asta…

Rep.: Te-ai gândit să faci şi copii cu femeia respectivă?

D.D.: Nu, sincer nu vreau copii. Dacă s-ar legaliza căsătoria între persoane de acelaşi sex, m-aş căsători cu un bărbat şi mi-aş dori să înfiem un copil. E normal să vreau o familie.

Rep.: Cum îţi vezi viitorul? O să lupţi pentru cauza ta?

D.D.: Nu ştiu, mi-e teamă, nu cred că am curajul necesar. Să vedem dacă lumea până la urmă îşi va schimba optica faţă de noi, dacă nu va trebui să mă ascund în continuare…

• A consemnat Mihai Popescu

Comunitarii şi taximetria

Maşinile Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu fac servicii de taximetrie, sau cel puţin aşa reiese dintr-un traseu al autoturismului GJ-15-CGP, făcut în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 1.20. Cei doi comunitari au coborât dintr-un bar de noapte şi au intrat în maşina instituţiei împreună cu un tânăr şi o tânără. L-au condus pe băiat până în zona Lido, după care şi-au continuat itinerarul spre ieşirea din oraş, fata rămânând în maşină. Cu o mică “sămânţă” de poliţişti în ei, cei doi oameni ai legii au realizat că o altă maşină se află mereu în spatele lor, motiv pentru care şi-au pus la încercare toate talentele ca să scape de urmăritori. Şi au reuşit luând-o pe o alee lăturalnică care în nici un caz nu ducea la sediul Poliţiei Comunitare, de care trecuseră de mult. Cert este că nici intenţia iniţială a celor doi poliţişti nu a fost să o conducă pe domnişoară la sediul lor. Pe ce anume se consumă benzina Poliţiei Comunitare, prin ce cotloane ale periferiei oraşului se uzează maşinile de serviciu, îi poate întreba pe cei în cauză directorul executiv al instituţiei Ion Tudor.

• Adrian Iovan

În faţa comisiei de disciplină,

Virtual692004 vrea să fie apărat de un avocat

Comisia de disciplină a Casei de Asigurări de Sănătate Gorj s-a întrunit joi pentru a lua în discuţie cazul lui Victor Hâncu, coordonator I.T. al instituţiei, acuzat de discuţii frivole, în timpul serviciului, cu diverse femei pe internet.

După apariţia în publicaţia noastră a unui material cu privire la aceste aspecte, Casa de Asigurări a luat decizia ca Hâncu să fie înlocuit din funcţie, iar toată povestea să fie discutată de către comisia de disciplină. Numai că luarea unei decizii a fost amânată până pe data de 2 martie, pentru că Victor Hâncu a cerut un termen de amânare pentru angajarea unui apărător, adică a unui avocat.

Speranţa Vână, directorul instituţiei spune că: “Are dreptul acesta conform legii şi a uzat de el. Acum el a fost schimbat din funcţie, se ocupă tot de probleme de informatică, pentru că nu avem voie să-i dăm alte atribuţiuni, dar a fost mutat din birou şi nu mai coordonează activitatea.”

Până se va lua o hotărâre şi se va stabili gradul de vinovăţie Casa Naţională de Asigurări este mereu informată cu privire la acest caz.

• Adrian Iovan

SRI a intrat pe firul escocului Botea

Ion Emil Botea, escrocul care a înşelat 17 persoane cu trei miliarde de lei vechi promiţându-le locuinţe moderne în cartierul rezidenţial “Sohodol”, se află de ceva vreme în vizorul Serviciului Român de Informaţii.

“Scandal de Gorj” a prezentat în exclusivitate, în urmă cu câteva săptămâni, megaescrocheria “Sohodol – vile de lux”, adică faptul că fostul preşedinte al Băncii Populare Române, Emil Botea, a vândut 17 parcele care nu-i aparţineau unor persoane din Târgu-Jiu, fiind la un pas de a pune stăpânire pe aproape două hectare de teren în nordul municipiului.

Dacă iniţial Botea a primit NUP din partea magistraţilor gorjeni, după apariţia materialului din publicaţia noastră el a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune de către procurorul Adrian Baican de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu.

SRI a intrat recent pe fir pentru a-şi completa datele privind seria de escrocherii ale lui Botea, care a demarat cu falimentarea BPR.

• Adrian Iovan

Directorii Finanţelor mână-n mână cu afaceriştii

Implicarea directorilor Direcţiei Finanţelor Publice în câştigarea licitaţiei privind închirierea spaţiului de la subsolul instituţiei de către SC Vini-Coalin SRL este mai mult decât evidentă.

După ce săptămâna trecută publicaţia noastră a sesizat faptul că societatea menţionată mai sus nu a depus la dosarul licitaţiei chitanţa care dovedea plata garanţiei de participare, era de aşteptat ca licitaţia să fie anulată. Acest lucru nu s-a întâmplat, deoarece socrul directorului executiv al DFP, Gheorghe Paraschivu, omul de afaceri Neamţu, împreună cu prietenul său Victor Niţă, administratorul Vini-Coalin SRL, plecaseră deja în Germania pentru a achiziţiona utilajele necesare funcţionării cantinei din subsolul Finanţelor.

Preşedintele comisiei de licitaţie, directorul executiv adjunct al DFP, Constantin Şarapatin, prieten la rândul lui cu cei doi afacerişti, Neamţu şi Niţă, n-a anulat licitaţia întrucât documentul care lipsea iniţial a apărut brusc la dosar.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  24.02.2006. 14:42

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: