Războiul PSD-PD-L continuă - Actualitate - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Actualitate · Războiul PSD-PD-L continuă

Războiul PSD-PD-L continuă

PD-L Gorj rămâne în continuare stăpân al celor două complexurilor energetice din judeţ, dar şi al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, după ce ministrul economiei Adriean Videanu a refuzat să facă vreo schimbare în favoarea PSD în conducerile proaspăt numite ale celor trei mastodonţi economici.

După alte două săptămâni de negocieri epuizante în urma cărora nu s-au ales cu nimic, liderii PSD Gorj sunt din ce în ce mai iritaţi şi recurg la diverse ameninţări menite să le aducă sorţi de izbândă. De la deja banala ameninţare cu ruperea alianţei la Gorj, până la retragerea membrilor din consiliile de administraţie şi adunările generale ale acţionarilor pe care PSD-ul îi are la cele trei instituţii care reprezintă mărul discordiei, nimic nu i-a sensibilizat pe pedelişti. Ionel Manţog, directorul CE Turceni şi reprezentantul PD-L Gorj în negocieri, s-a rezumat la a declara cu privire la retragerea membrilor din CA şi AGA că: „ PSD-ul este major şi vaccinat”, deci responsabil de deciziile sale.

În toată această luptă furibundă pentru deţinerea controlului asupra celor mai importante puncte economice ale judeţului, Videanu a făcut o singură concesie: a anulat ordinul de numire a membrilor AGA şi CA, membrii în majoritate PD-L. În privinţa directorilor a rămas însă neclintit, lucru care a declanşat furia lui Victor Ponta care a declarat că alianţa PSD-PD-L la Gorj s-a defiinţat chiar dinainte de a fi înfiinţată.

PSD Gorj a luat atitudine publică faţă de situaţia creată printr-un comunicat de presă în care îl înferează pe Videanu pentru că a numit cei trei directori la Complexele Turceni şi Rovinari şi la SNLO fără să consulte organizaţia judeţeană. În plus, ministru n-a avut nevoie de profesioniştii pe care PSD susţine că-i are, ci a preferat în funcţiile de conducere ale agenţilor economici gorjeni personaje de la PD-L, personaje care, în opinia social-democraţilor au o calitate îndoielnică având în vedere că asupra lor au planat suspiciuni că şi-au satisfăcut interesele personale în funcţiile avute anterior.

Din aceste motive negocierile rămân blocate, iar ruperea alianţei la Gorj se pare că devine iminentă.

Problemele din alianţă fac deliciul opoziţiei, deputatul liberal Dan Ilie Morega declarând că : „La Gorj s-a dus o luptă de gherilă pentru împărţirea prăzii”. Deputatul nu este de acord cu ceea ce se întâmplă şi a criticat dur lupta dintre cele două partide.

Daniel Dumitriu

daniel.dumitriu@scandaldegorj.roRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  25.01.2009. 20:35

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: