Morega: PSD va fi vinovatul de serviciu în acest guvern - Actualitate - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Actualitate · Morega: PSD va fi vinovatul de serviciu în acest guvern

Morega: PSD va fi vinovatul de serviciu în acest guvern

Morega: PSD va fi vinovatul de serviciu în acest guvernDeputatul Dan Ilie Morega a făcut, săptămâna trecută, mai multe declaraţii în media prin care le reproşa liderilor de la Bucureşti ai PNL că nu au consultat delegaţia permanentă a partidului cu privire la participarea sau neparticiparea la guvernare.

Morega vorbeşte, într-un interviu acordat „Scandal de Gorj”, despre intrarea sa în PNL, despre ascensiunea partidului, dar şi despre partenerii actualului guvern.

Mihai Popescu
mihai.popescu @scandaldegorj.ro

Domnule Morega, vă doreaţi atât de mult ca partidul să rămână la guvernare încât aţi reproşat public liderilor acestuia că au luat hotărâri nestatutare?

Eu, prin acele declaraţii, n-am dorit ca PNL să rămână la guvernare însă, era normal ca Delegaţia Permanentă să fi fost consultată în acest sens. Şi până acum, chiar dacă partidul a fost la guvernare, eu, personal, am fost în opoziţie. Bineînţeles una relativă pentru că n-am beneficiat de favorurile guvernării, n-am ocupat vreo funcţie înaltă cerşită pe la Bucureşti, pe la conducerea partidului.

Am considerat de cuviinţă ca acolo unde mă implic să am performanţe şi nu le puteam avea dacă ocupam oarece funcţii publice pe la capitală şi în acelaşi timp să mă ocup şi de organizaţia judeţeană a PNL.

Eu nu mă pot schimba de aceea am pus pe primul loc interesul partidului, ca acesta să crească în opţiunea electoratului, şi nu propriul interes. Când am venit la PNL, după alegerile locale din 2004, partidul obţinuse rezultate dezastruase, 9,2 %.

Dar mai cochetaseţi cu partidul şi înainte...

Iniţial, când a avut loc fuziunea PNL-Câmpeanu cu PNL, am avut promisiunea de la conducerea centrală că cine se poziţionează mai bine în sondaje, dintre cei doi preşedinţi, adică eu şi Gheorghe Grivei, acela va fi preşedintele organizaţiei judeţene a PNL. Lucrurile n-au stat deloc aşa deşi, eu am avut aproape 60 % credibilitate şi peste 85% notorietate, preşedinte a fost pus tot Grivei. M-am gândit că, la cum se situa la vremea aceea partidul şi care era situaţia în interiorul său, nu puteam scoate, la alegerile locale din 2004, mai mult de un consilier judeţean. Eu de două ori am ieşit consilier judeţean ca independent iar PNL-ul putea profita de notorietatea mea, dar nu s-a dorit acest lucru.

Am trecut la PRM şi am scos şapte consilieri judeţeni şi ne-am bătut la preşedenţia consiliului judeţean. Făcusem alianţă cu PD şi PNL, urmând ca eu să ocup funcţia de preşedinte al consiliului judeţean, iar domnii Manta şi Grivei să fie vicepreşedinţi. Din păcate am mers pe mâna domnului Manta în negocierile cu cei de la PNL, pentru a ne asigura loialitatea acestora însă, la votul din plen aceştia ne-au executat şi ne-au trădat în favoarea PSD.

Abia după aceea aţi devenit liberal cu acte...

La scurt timp am fost rugat să preiau PNL şi am făcut-o fiind sigur că pot obţine rezultate deşi, primisem ofertă din partea lui Corneliu Vadim Tudor de a candida, la alegerile parlamentare, unde doresc eu, pentru senator sau deputat, pe primul loc. M-am scuzat elegant că dacă nu avusesem capacitatea de a reuşi să pun preşedintele consiliului judeţean de la PRM, asumându-mi exclusiv acel eşec, nu avea rost să continui pentru că normal era să fiu sancţionat. Deşi, Vadim îmi mulţumise pentru rezultatele obţinute la „locale”, ulterior, după plecarea din PRM, m-a porcăit.

Am preluat PNL-ul când acolo erau mari probleme, cu cei patru, care au votat cu PSD, excluşi, cu pata pusă de cel care fusese interimar, Paul Petre Ţârdea, implicat în fraudele de la BCR şi am muncit, împreună cu cei 11 colegi şi prieteni cu care sunt şi acum în echipa de conducere. Nici la alegerile parlamentare din toamna lui 2004 nu m-am trecut pe nicio listă, de la Bucureşti fiind trimis Sorin Paveliu.

V-aţi asumat candidatura acestuia la Gorj?

În condiţiile unor rezultate slabe la alegerile locale, când la conducerea partidului era altcineva, Paveliu a fost impus, iar eu mi-am asumat doar munca. După ce a ieşit deputat, după cum bine ştiţi, Paveliu nu a făcut nimic pentru Gorj, mai mult a atacat în presă şi a denigrat organizaţia care l-a scos parlamentar.

Primul examen al dvs. la conducerea PNL Gorj a fost abia la „localele” din acest an?

După aproape 20de ani, PNL a obţinut la Gorj rezultate istorice: 17 %, iar eu, candidat fiind la funcţia de preşedinte al consiliului judeţean, 29 % şi, după cum se poate observa eu am fost locomotiva partidului, iar de la trei primari PNL câţi erau, am reuşit să scoatem 15 primari, trei dintre aceştia la oraşe,17 viceprimari şi consilieri de la 81 la 179 şi, nu în ultimul rând un post de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. Pentru aceste rezultate am fost felicitat în cadrul delegaţiei permanente de chiar preşedintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu.

Şi la recentele alegeri...

Cât priveşte alegerile din 30 noiembrie, speram să scoatem doi deputaţi, eu şi dl. Manta dar nu ştiu ce s-a întâmplat. Personal speram un procent mai mare.

A devenit organizaţia judeţeană o voce în interiorul PNL?

Referitor la declaraţiile mele privind consultarea delegaţiei permanente în problema intrării sau nu la guvernare, mulţi colegi din teritoriu îmi împărtăşesc opinia dar nu au curajul s-o spună. Organizaţia de la Gorj a devenit o voce în PNL. Era normal ca delegaţia permanentă să fie consultată, conform statutului partidului, pentru că nu două sau trei persoane hotărăsc soarta acestuia.

Nu e firesc ca Bogdan Olteanu să se erijeze în „ el lider maximo”, în condiţiile în care nu deţine funcţii în partid, şi să facă jocurile în cadrul PNL, lucru care îi deranjează foarte mult pe liderii judeţeni. Eu nu-i neg capacităţile profesionale şi politice ale lui Olteanu dar, în jurul lui Tăriceanu puteau fi negociatori de linia întâi cu o experienţă vastă.

O consultare a delegaţiei permanente nu era privită, ca în cazul PSD, că baronii locali vor la guvernare?

Atâta timp cât eu nu am avut niciun fruct al guvernării, niciun ciolan, nu se putea interpreta astfel.

Liderii de la centru au procedat exact ca la constituirea cabinetului „Tăriceanu II”, au impus miniştrii deşi, şi în acest caz trebuiau să aibă loc consultări. Eu imi voi respecta promisiunile electorale şi din opoziţie pentru că voi încerca să conlucrez cu ceilalţi parlamentari gorjeni. Dacă nu vor fi interesaţi de soarta gorjenilor voi spune presei despre eventualele preocupări ale lor care nu au legătură cu interesul celor mulţi.

Cum vedeţi noul guvern?

PSD va fi vinovatul de serviciu pentru Băsescu. Le vor da ministerele care nu vor face faţă problemelor sociale, Ministerul Muncii, Ministerul Educaţiei şi apoi va da vina pe ei. Pesediştii nu vor avea viaţă lungă la guvernare.

Liderii locali ai partidelor aflate la guvernare se vor înţelege, vor putea sta la aceeaşi masă?

La Gorj, liderilor PD-L şi PSD le urez (râzând) să se iubească bine!Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  15.12.2008. 23:46

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: