Construcţia ilegală a smardoiului Cioabă - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Construcţia ilegală a smardoiului Cioabă

Construcţia ilegală a smardoiului Cioabă

Ilegalităţi flagrante comise sub ochii autorităţilor: Construcţia ilegală a smardoiului Cioabă, pusă pe un teren luat cu japca

Construcþia ilegalã a smardoiului Cioabã, pusã pe un teren luat cu japcaDupă ce Petrom SA a vândut către SC Nazyra Company SRL terenul pe care era amplasată fosta staţie de carburanţi de peste podul Jiului, pe o parte din acesta a pus ochii Mihai Cioabă Toma, făcând presiuni asupra proprietarului pentru a-i vinde o bucată din pământ. Vecin cu terenul respectiv, Cioabă şi-a ridicat abuziv pe o parte din suprafaţă o construcţie pentru care nu deţine nicio autorizaţie. În ciuda faptului că o instanţă de judecată recunoaşte că cei o sută de metri pătraţi sunt ocupaţi abuziv de Cioabă, autorităţile l-au amendat cu “imensa ” sumă de 1000 de lei, iar acesta a reuşit performanţa să construiască în câteva zile o clădire fără nici un fel de documente legale. Ba mai mult, a trecut la ameninţări cu moartea atunci când a fost “deranjat” de proprietarul terenului sau de executorul judecătoresc.

Daniel Dumitriu
daniel.dumitriu @scandaldegorj.ro

Golănia cetăţeanului de etnie romă, Mihai Cioabă Toma, a început chiar din a doua zi după ce terenul a fost cumpărat de firma Nazyra. Peste o sută de metri pătraţi din teren au fost împrejmuiţi cu un gard din tablă în prelungirea proprietăţii lui Cioabă. În chiar ziua următoare, intrusul a şi turnat o fundaţie din beton pentru o clădire şi a montat pavele pentru o parcare. În ciuda intervenţiilor amiabile ale proprietarului de drept, Constantin Vîlceanu, patronul Nazyra, nu a fost cale de înţelegere, aşa că la faţa locului au fost chemaţi, pe rând, poliţiştii comunitari şi jandarmii. Organele statului au asistat neputincioase la acţiunile ilegale ale lui Mihai Cioabă mărginindu-se doar la a da sfaturi juridice, eventual pentru a interveni în cazul unei agresiuni fizice.

Vîlceanu a declanşat imediat un adevărat „război” birocratic sesisând toate instituţiile cu atribuţii în acest sens, însă absolut nici una dintre autorităţi nu a făcut vreun demers concret pentru recuperarea terenului şi îndepărtarea intrusului.

Totuşi, Serviciul de Urbanism din cadrul Primăriei Târgu Jiu i-a aplicat lui Cioabă o amendă de 1000 de lei şi a dispus sistarea construcţiei, desfiinţarea lucrărilor executate ilegal şi aducerea terenului la starea iniţială, însă la două săptămâni de la aplicarea sancţiunilor situaţia era mult mai gravă, în sensul că lucrările fuseseră aproape definitivate.

Mai presus de orice lege

Cioabă Toma a reuşit, cu ajutorul unui avocat, să fenteze chiar şi o ordonanţă preşedinţială, dată de Judecătoria Tg-Jiu, care a dispus sistarea lucrărilor pe terenul ocupat abuziv. Acesta a declarat recurs împotriva sentinţei şi a tras de timp cât a putut, cu motive puerile de genul că plângerea nu-l vizează pe el, ori că locuieşte la alt număr de pe strada Jiului, până când construcţia a fost ridicată până la planşeu.

Executorul judecătoresc, care a venit la faţa locului pentru a pune în executare hotărârea judecătorească, proprietarul şi angajaţii acestuia, au fost înjuraţi şi ameninţaţi de către Cioabă că în cazul în care se vor apropia de gard le va da cu sapa în cap, ulterior acesta trecând chiar la ameninţări cu moartea la adresa lui Vîlceanu. Acesta a primit zeci de telefoane în care Cioabă îl ameninţa că îi taie gâtul, ori că se duce la el acasă şi o să-l ia din pat.

Proprietarul terenului a depus deja plângeri penale împotriva lui Cioabă la poliţie şi Parchet pentru săvârşirea infracţiunilor de tulburare de posesie şi ameninţare.

În ciuda evidenţei că terenul este ocupat fără nici un fel de formă legală, Cioabă ciupind practic peste 100 de metri pătraţi pe care şi-a ridicat o clădire pentru care nu există autorizaţie de construire, autorităţile acţionează cu blândeţe tolerând atitudinea de stăpân pe bunile altuia ale lui Mihai Cioabă.

Vom reveniRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  29.07.2008. 08:23

Comentarii

tigan
30.07.2008. 23:31

Tiganu asta e cel care in urma cu cativa ani se smiorcaia ca i/a luat Coco Paun casa, acum e smardoi?

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: