Ipohondrul Andrei, aproape demis - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Ipohondrul Andrei, aproape demis

Ipohondrul Andrei, aproape demis

andrei-2Uitat în funcţia de inspector şcolar general de către liberalii aflaţi la putere, deşi colegii săi portocalii au fost scoşi în şuturi de la guvernare, Liviu Andrei a rămas ultima redută în faţa schimbării făcând absolut orice pentru a nu scade pe scara ierarhică, chiar dacă asta a însemnat abuz în serviciu, fals şi uz de fals în propria carte de muncă şi în actele instituţiei pe care încă o conduce. Presat de schimbarea din funcţie, Andrei s-a dedat la falsuri ordinare şi atât de evidente încât îl vor trimite direct în faţa unui complet de judecată.

Neli Matei

Pişicherul Andrei

Momentul care l-a determinat pe Liviu Andrei să cadă în „păcat” a avut loc în decembrie 2007 când Ministerul Educaţiei Cercetării şi Tineretului (MECT) a emis un ordin de eliberare din funcţie a lui Andrei, ordin care a venit ca urmare a evaluării activităţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj şi implicit a capacităţii manageriale a „generalului”, în urma căruia inspectorul general a primit calificativul „nesatisfăcător”. Vestea l-a îmbolnăvit subit pe Andrei care, făcând pe bolnavul închipuit, a stat în concediu medical aproximativ două luni, timp în care s-a apucat să-şi pună la punct treburile în aşa fel încât să nu aibă nimic de pierdut la inevitabila lui plecare din fruntea inpectoratului. Conform ordinului emis de MECT, după demitere, Andrei urma să se întoarcă la catedra de educaţie fizică pe care o deţinuse iniţial la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” (CNTV), însă munca în învăţământul preuniversitar, ca simplu profesoraş, nu l-a mai încântat pe Andrei, aşa că a falsificat nişte acte din care să reiese că, de fapt, catedra sa rezervată este la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, unde era conferenţiar universitar.

Uitând de ulcerul duodenal, hepatita şi glicemia mărită, de care se plângea prin ziare, Andrei s-a apucat de escrocherii, din păcate pentru el, mult prea evidente.

Falsuri prost făcute

Cum ordinul ministerului nu putuse fi pus în aplicare pentru că «generalul» intrase în concediu medical, Andrei şi-a exercitat în continuare prerogativele şi i-a fost foarte uşor să se autoelibereze, la cerere, din funcţia de profesor titular la CNTV, printr-o decizie datată 27 decembrie 2007, începând cu 1 octombrie 2007(!), iar cererea în baza căreia se făcea eliberarea figurând ca fiind din 30 octombrie 2007. Pentru a fi mai credibil falsul pe care îl pusese la cale, inspectorul general şi-a operat şi în cartea de muncă unde figurează ca eliberat din funcţia de profesor titular de la CNTV la data de 1 octombrie 2007 şi încadrat cu aceeaşi dată la universitatea din Arad.

Liviu Andrei n-a fost însă în stare să-şi acopere toate urmele, aşa că în «Situaţia catedrelor vacante sau rezervate pentru anul şcolar 2008-2009» a CNTV, catedra de educaţie fizică figura, în martie 2008, ca fiind rezervată pentru Andrei. În luna aprilie a.c., deşi inspectorul general revenise în funcţie după ce se judecase cu MECT şi îi trecuseră şi bolile, situaţia oficială cu norma sa didactică de bază încă nu fusese lămurită. Acest lucru a fost precizat de către un referent al inspectoratului şcolar într-o declaraţie dată pe 23 aprilie a.c., la ora 12,30. Referentul spunea în declaraţie că Liviu Andrei n-a depuns încă la inspectorat o adeverinţă din care să reiese opţiunea sa pentru a se putea stabili unde va fi retribuit cu normă de bază şi unde la cumul. Misterul s-a lămurit într-un sfert de oră când, pe fax, a venit, tocmai la ţanc, o adeverinţă din partea Universităţii „Aurel Vlaicu” Arad în care se spunea că: „Dl. conf. univ. dr. Andrei Vasile Liviu este angajatul nostru, încadrat cu contract individual de muncă în funcţia de conferenţiar universitar începând cu data de 01.10.2007”.

În mod involuntar universitatea i-a făcut mai mult rău decât şi-ar fi dorit vreodată, confirmând, pe lângă data falsă a încadrării, şi faptul că Andrei figurează acolo ca fiind încadrat cu contract individual de muncă, în condiţiile în care cartea de muncă a inspectorului general nu trebuia să părăsească inspectoratul şcolar, având în vedere că în această instituţie îşi desfăşoară norma de bază.

Chiar directorul CNTV, Elena Goga, a recunoscut, într-o declaraţie, că a primit toate aceste documente mult mai târziu şi de aceea nu a făcut modificările de rigoare. Goga este o apropiată a familiei Andrei, unele surse declarând că, deseori musafirii „generalului”, au confundat-o cu bona. De altfel, Goga a încercat să îndrepte situaţia, în 25 martie a.c, revenind, chipurile, cu o adresă la ISJ în care spune că s-a produs o eroare cu privire la rezervarea catedrei de educaţie fizică de la CNTV, dând vina pe sistemul informatic.

Unele surse afirmă că mai multe documente cu abuzurile inspectorului general ar fi ajuns deja pe masa noului ministru al MECT, iar Andrei aşteapă deja cu înfrigurare un nou calificativ pentru recenta evaluare a activităţii sale.

Concurs cu doi câştigători

În urmă cu câteva luni, mai exact în luna aprilie a.c., inspectoratul şcolar a organizat concurs pentru ocuparea postului de director al Grupului Şcolar Bâlteni, concurs la care s-au înscris doi candidaţi: Constantin Deaconescu şi Smărăndiţa Copaci. Femeia nu s-a mai prezentat, invocând motive medicale şi, deşi era, chipurile, bolnavă, chiar în ziua concursului a solicitat replanificarea acestuia într-o altă zi. Rămas singur în cursă, Deaconescu a câştigat postul dar, peste câteva zile, a aflat cu stupoare că şi contracandidata sa reuşise aceeaşi performanţă, după ce inspectoratul reorganizase concursul, de data asta numai pentru Smărăndiţa Copaci. Cu doi candidaţi câştigatori ai aceluiaşi post, printr-un concurs organizat pentru fiecare în parte, ISJ a rămas să desluşească treaba în instanţă, Constantin Deaconescu fiind decis să-şi caute dreptatea în faţa completului de judecată, după ce reclamase ilegalitatea făcută la inspectorat, iar acesta a preferat să nu cerceteze aspectele sesizate, că doar capii săi voiau neapărat ca Smărăndiţa Copaci să fie directoare la Bâlteni.

Ca să dea un iz de legalitate boroboaţei făcute, adjunctul Mitescu a explicat în mod ridicol situaţia: „Nu există prevederi în metodologia de organizare şi desfăşurare a concursului care să stipuleze faptul că dacă pentru un post pentru care, candidează mai mulţi candidaţi, ar fi obligatoriu ca aceştia să susţină examenul în fiecare zi”.

Această explicaţie hilară n-a ţinut în faţa instanţei de judecată, Constantin Deaconescu rămânând pe funcţie după ce Tribunalul Gorj a anulat, pe 6 octombrie, concursul câştigat de către Smărăndiţa Copaci şi l-a validat pe cel în urma căruia reclamantul fusese declarat „promovat”.

În urma acestei poveşti se poate face o presupunere logică: femeia a luat modelul „problemelor medicale” de la conducerea ISJ, care de multe ori şi-a rezolvat belelele apelând la metehne aranjate cu medici cooperanţi. Numai că, la fel ca şi în cazul lui Andrei şi Mitescu, corăbiile s-au înecat înainte de desăvârşirea operei.

În concediu medical la lucru

Inspectorul general Liviu Andrei ştie foarte bine cum stă treaba cu concediile medicale, doar şi acum, alături de Mitescu, s-a îmbolnăvit din nou din cauza faptului că-i paşte demiterea survenită ca şi concluzie a unei activităţi defectuoase în fruntea inspectoratului.

La începutul anului, Andrei a mai trecut printr-o experienţă similară şi s-a îmbolnăvit brusc atât de grav încât figura ca şi internat în spital la secţia medicală 3. Dar plecând în grabă de la conducerea inspectoratului a uitat să-şi lase om de încredere la cârma acestuia, aşa că, deşi figura ca fiind în concediu medical de pe data de 3 ianuarie, în prima lui zi de bolnav la pat, emite o decizie prin care îl împuterniceşte pe Mitescu să preia conducerea operativă a inspectoratului. Ceea ce demonstrează clar că Andrei nu era bolnav decât de grija de a-şi păstra postul şi controlul asupra instituţiei. Într-o eventuală anchetă, alături de Liviu Andrei, ar trebui traşi la răspundere şi medicii care l-au ajutat de fiecare dată să devină suferind închipuit.

Pe când el figura în acte ca şi internat, presa consemna apariţia lui, ba la şedinţele consiliului judeţean, ba la acţiunile PD-L, unde îndeplinea funcţia de preşedinte executiv, ba la vreun chef unde dănţuia de-i săreau boalele.


Începutul sfârşitului

Nici nu s-a uscat bine cerneala cu care s-a scris „nesatisfăcător” în raportul comisiei de evaluare a MECT, în urma analizei activităţii ISJ Gorj de la finele lunii trecute, că altă hârtie a venit să-i strice planurile „generalului” Andrei. Când acesta se pregătea, din nou, să conteste rezultatele evaluării şi mai apoi să declanşeze acţiuni în instanţă împotriva acestora, o sentinţă definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel Craiova l-a scutit pe, de acum, fostul „boss” al învâţământului gorjean de osteneală. Mai exact, magistraţii au hotărât respingerea cererii lui Andrei prin care solicita anularea ordinului MECT din 20 decembrie 2007, prin care fusese eliberat din funcţie în urma altui calificativ „nesatisfăcător”. Aşadar, ordinul emis anul trecut fiind acum în vigoare, Liviu Andrei se poate considera deja fost inspector general.

Dar, Andrei şi Mitescu nu trebuie să plece din fruntea inspectoratului pe uşa din faţă pentru că, de „coada” lor atârnă multe matrapazlâcuri din trecut.
Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  22.10.2008. 07:47

Comentarii

Pariuri Sportive
24.10.2008. 15:47

Intra pe www.pariorul-sportiv.com daca vrei sa fi un parior bun atat la pariuri sportive cat si la poker,daca vrei sa afli ce e managementul banilor, daca esti in dilema pe ce sa pariezi iti oferim propunerile zilei si multe altele... nu ezita intra si nu vei regreta!!

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: