Consilierii judeţeni şi-au arătat averile alegătorlior - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Consilierii judeţeni şi-au arătat averile alegătorlior

Consilierii judeţeni şi-au arătat averile alegătorlior

Mihai Popescu

IMGP7120Pricopsit sau nevoiaş. Cam aşa ar putea fi descrişi consilierii judeţeni, din punct de vedere al averilor. Apartamente, vile, case de vacanţă, terenuri, maşini, salarii, investiţii financiare ori datorii, cam toată averea, “la vedere”, a acestora a fost făcută publică, aşa cum îi obligă legea. Dacă unii dintre ei deţin averi de sute de mii de euro, alţii, conform declaraţiilor de avere, par că nici nu au după ce bea apă. Iată câteva declaraţii ale celor mai înstăriţi aleşi din fiecare partid.

Pesediştii proprietari de funcţii

IMGP7133Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, pesedistul Ion Călinoiu, pare că n-a acumulat nimic de la ultima actualizare a declaraţiei de avere. Aceleaşi două terenuri şi o casă în Tg-IMGP7138Jiu, un autoturism Opel Vectra din ’98 şi un credit la bancă de vreo 26 de mii de euro.Vicepreşedintele instituţiei, social-democratul Cornel Popescu are o avere mult mai mare în comparaţie cu colegul său. 11 parcele de teren, toate în Gorj care depăşesc 7 hectare, provenite din moşteniri, donaţii sau cumpărare, trei case, două în Tg-Jiu şi una în Stăneşti. Popescu are investiţii financiare la SIF Oltenia, Artego şi la alte două societăţi la care deţine acţiuni şi un depozit bancar. La capitolul autoturisme stă extrem de slab, o Dacia 1310. Unul dintre cei mai prosperi consilieri este omul de afaceri Puiu Diaconescu, aflat la al doilea mandat pe lista social-democraţilor. Acesta deţine peste un hectar de teren agricol, un sfert de hectar de pădure şi o casă de vacanţă în localitatea natală Crasna, un teren, o vilă şi spaţii comerciale care valorează peste 100.000 de euro în Tg-Jiu. Acesta deţine două firme în municipiu Banatim şi Hellas Import Export.

Fiecare cu bogaţii săi

IMGP7149Mulţi au fost interesaţi, de-a lungul timpului, să vadă ce bunuri a acumulat preşedintele liberal, Dan Ilie Morega. Acesta a ocupat mai multe funcţii de conducere, de la prefect sau subprefect al judeţului, la preşedinte al FPS, sau consilier guvernamental, iar averea sa a fost temă de discuţii pentru adversarii politici. Aşadar, Morega deţine două terenuri intravilane în judeţul vecin, Mehedinţi, la Baia de Aramă şi Orşova, primul cimpărat iar al doilea concesionat, pe care are construite o vilă, din care deţine ľ, respectiv o casă de vacanţă din care posedă jumătate. Morega este campionul investiţiilor financiare, la acest capitol fiind cel mai avut consilier judeţean. 30.000 de euro, 50.000 de dolari şi peste 16 miliarde de lei vechi sunt depozite bancare sau conturi curente din dobânda cărora a mai câştigat aproape 800 de milioane de lei vechi, acestea fiind doar o parte din investiţiile liberalului şef. Morega este acţonar majoritar la trei societăţi comerciale, Agenţia Economică Uniunea Europeană SA, Modrom Conf SRL şi Agerom Consulting şi posedă 15% din TropheIMGP7162n Impex SRL de la care a luat aproape 1,2 miliarde de lei vechi dividente. Preşedintele PNL Gorj încasează lunar între 50 şi 70 de milioane de lei vechi din calitatea de membru în CA sau AGA la CEZ Vânzare şi CE Turceni, respectiv CE Rovinari şi SNLO şi o sută de milioane de lei vechi pentru coordonarea Centrului de Studii al Universităţii Libere Internaţionale din Moldova. Anul acesta, Morega i-a donat fiicei sale un teren la Baia de Aramă şi o casă. Noul vicepreşedinte al CJ Gorj, liberalul Radu Angheloiu, are o avere bunicică, dar nu foarte impresionantă, în comparaţie cu cele ale altor colegi de-ai săi. Angheloiu deţine trei terenuri şi două apartamente în Tg-Jiu şi împrumuturi la bănci de peste 1 miliard de lei vechi. Investiţiile în automobile nu reprezintă o prioritate pentru Angheloiu, aşa că deţine o Lancia Delta din 1996. Oricum va avea limuzină de câteva zeci de mii de euro, la scară, de la CJ. Angheloiu a fost şef serviciu la Distrigaz până a ocupat funcţia publică de vicepreşedinte, iar soţia sa este directorul unui colegiu în Tg-Jiu.

Doar atât?

Fostul şef democrat-liberal, Ionel Manţog, nu pare a fi aşa bogat cum bârfeau adversarii săi în campania electorală. Acesta deţine un teren în Slivileşti, un apartament în Tg-Jiu şi celebra vila din Primăverii, de pe urma căreia s-a ales cu belele penale şi 300 de mp concesionaţi în staţiunea Rânca. La capitolul autoturisme, manţog stă binişor, cu un VW Polo şi un Renault Laguna.

Noul preşedinte al PD-L, Cosmin Popescu, pare a fi cel mai sărac din partid. Acesta nu deţine niciun teren sau spaţiu locativ în proprietate, doar 300mp în concesiune la Rânca. Acesta posedă însă două maşini de lux, un Audi şi un BMW şi acţiuni la două societăţi comerciale.

Liviu Andrei, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, deţine o casă şi un apartament în Tg-Jiu, două autoturisme, Ford şi Audi.

Andrei mai este şi conferenţiar la Universităţile Aurel Vlaicu de la Arad şi Constantin Brâncuşi din Tg-Jiu, la Agenţia de Şomaj este membru în Consiliul Consultativ, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială, membru într-o comisie, iar la Grupul Şcolar Ion Mincu, secretar mediator, toate aceste activităţi aducându-i un venit de aproape 60 de milioane pe lună.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  21.07.2008. 06:58

Comentarii

eu
28.07.2008. 08:47

supta,nesupta...com crasna arata bine!uitati-va la ograda altora.si supti si...vai de mama lor. ex sacelu

CRASNARU
21.07.2008. 19:07

ACESTI CIOCOI , NENOROCITI AU SUPT SI SUG SEVA JUDETULUI ! PUIU DIACONESCU - ZIS ,, PUIUL LUI TRITA '' ACEST BOLNAV PSIHIC A FURAT SI FURA TOT CE SE POATE DIN PRIMARIA CRASNA . COM. CRASNA NU-I CONDUSA DE PRIMARUL ,, OBEALA " RELU CI DE ZDREANTA DE TRITA CARE FACE LEGEA IN COMUNA . PACAT CRASNARILOR ! PACAT GORJENILOR !

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: