Paznicul de noapte Gorun vrea imunitate - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Paznicul de noapte Gorun vrea imunitate

Paznicul de noapte Gorun vrea imunitate

Pentru a-şi ascunde şmenurile penale
Paznicul de noapte Gorun vrea imunitate

Cine nu-i ştie biografia lui Adrian Gorun, candidatul portocaliu la un mandat de deputat, ar putea crede că acesta s-a născut director. De fapt, Gorun minte prin omisiune electoratul cu privire la cei mai negri ani din activitatea sa profesională şi chiar din viaţă când, în urma unei relaţii sexuale penale pe care a avut-o cu o elevă, aceasta a născut un copil „din flori”. De altfel, Adrian Gorun a fost un continuu amorez, până la cei 56 de ani fiind căsătorit de trei ori, ultima oară chiar în această primăvară.

Cât a fost inspector general şcolar, dar şi acum, ca rector, Gorun a fost cel mai mare duşman al banilor publici, spaima bugetelor instituţiilor pe care, vremelnic, le-a condus.

Acum, acest tocător „de miliarde” se vrea parlamentar pentru a mai stoarce ceva bani din buzunarul omului de rând, plătitor de taxe şi impozite, că doar tot din bugetul public îşi va lua încă un salariu, o maşină, diurnă şi bani de cazare şi nici că-i va mai călca piciorul prin mocirla satelor amărâte ale judeţului dacă va ajunge la asfaltul din capitală.


 

Adrian Iovan
adrian.iovan @scandaldegorj.ro

Adrian, copilul din flori

Adrian Gorun se prezintă electoratului ca fiind „cel mai curat, cel mai uscat”, uitând de o perioadă tulbure din cariera sa profesională pe care o invocă, deseori, ca fiind de excepţie, în materialele de campanie. Lui Gorun pare să-i fie ruşine cu trecutul său controversat în materie de femei şi profesie, lăsând impresia că s-a născut intelectual, de-a dreptul director de şcoală.

Primul său serviciu a avut, ce-i drept, legătură cu şcoala, Gorun angajându-se, pe la 20 de ani, ca paznic de noapte la Liceul „Tudor Vladimirescu” şi a prestat acolo vreo nouă luni, după care s-a transferat, ca pedagog, la Şcoala Profesională de Construcţii din Tg-Jiu.

Doi ani mai târziu, adică în septembrie 1974, Gorun îşi pierde serviciul, desfăcându-i-se contractul de muncă din cauza unui scandal cu iz penal. Era vorba despre o relaţie sexuală pe care „pedagogul” Gorun o avusese cu una din elevele şcolii în urma căreia aceasta a rămas însărcinată. În mai 1975, eleva, la doar 17 ani şi 9 luni, a devenit mamă, iar Gorun nu a avut de ales şi a trebuit s-o ia de soţie, altfel risca să înfunde puşcăria pentru comiterea infracţiunii de întreţinere de relaţii sexuale cu o minoră. Unele surse spun că iniţial eleva şi părinţii săi l-ar fi reclamat pe Gorun pentru viol însă, ulterior, ar fi căzut la înţelegere cu acesta în privinţa plângerii penale, condiţia fiind aceea de a se căsători cu minora. Pe certificatul de naştere al copilului apare la numele tatălui Adrian Gorun, iar la cel al mamei Violeta Gorun. Chiar dacă fiul său îi poartă numele, Gorun a renunţat la căsătoria de conjunctură, imediat ce a scăpat de problemele penale, şi nu l-a mai interesat soarta acestuia. După mai bine de un an, în care s-a zbătut să scape de problemele penale şi de cea care-i devenise soţie, Gorun s-a angajat, din nou, de data aceasta ca şi controlor de bilete la IJGCL, doar pentru şase luni când s-a transferat la Intreprinderea Minieră Rovinari ca muncitor necalificat.

Despre această perioadă candidatul portocaliu nu aminteşte nimic în pliantele sale de prezentare, dorind să apară imaculat în faţa alegătorilor.

Profesor în şmenuri

Pe când avea vreo 24 de ani a avut câteva tentative de a deveni profesor suplinitor însă, din cauza episodului sexual cu eleva cu reuşeşte să pătrundă în sistem decât ăn alt judeţ. Primul său contact cu catedra l-a avut la Liceul Industrial Filiaşi, dar şi aici pentru o scurtă perioadă de timp pentru că este dat afară pentru abateri grave, aşa că a revenit în Gorj, la un liceu din Motru, 12 ani nereuşind să depăşească statutul de suplinitor. Abia din momentul când a fost numit director la o şcoală din Tg-Jiu, Gorun îşi începe, scriptic, pentru electorat, cariera.

S-a remarcat, în funcţia de inspector general şcolar ca un tocător de bani publici, o notă de constatare a inspectorilor Ministerului Educaţiei din acea vreme stă drept mărturie. Aspecte cum că a încasat de două ori banii pe concediu, sau că şi-a acordat lunar prime nejustificat sunt nimicuri pe lângă tunurile date de el şi camarila sa cât a fost în fruntea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Un exemplu edificator că lui Gorun nu-i pasă de banii publici este acela că a cumpărat cretă şi hârtie creponată de peste 1,2 miliarde de lei, la acea vreme.

UCB îl finanţează pe Gorun

subordonare_ucbCa rector al Universităţii „Constantin Brâncuşi” Gorun continuă şmenurile, împreună cu slugile din subordine, în acelaşi mod ca pe vremea când era inspector general. A cheltuit 300 de miliarde de lei vechi pe aşa zise investiţii inutile instituţiei de învăţământ. Cel puţin două imobile achiziţionate pe multe miliarde sunt şi acum în reabilitări, iar despre cursori în acele locaţii nici nu poate fi vorba deşi, unul dintre acestea a fost inaugurat cu mare fast în ultima zi a lunii octombrie. Bineînţeles că Gorun s-a preocupat şi de fondurile necesare pentru campania sa, doar interlopul Constantin Căruntu, decanul de la Facultatea de Ştiinţe Economice, îi promisese că o să-i susţină financiar candidatura. Şi a făcut-o, dar tot din banii UCB.

Fost adversar al rectorului, Constantin Căruntu, despre care Gorun spunea, în urmă cu un an, că indivizi ca el nu au ce căuta în universitate şi ar trebui să-şi vadă mai bine de activităţile comerciale, devenit între timp aliatul acestuia, a declarat, în anumite cercuri, că-i va susţine financiar campania electorală.

În urmă cu două luni de zile firma Impex Lumy Nico, în care Căruntu are oarece interese, a primit de la UCB „reabilitarea amfiteatrelor B 110 şi B 111” dar şi „instalaţiile termice interioare imobil str. Victoriei nr. 24” la un preţ de 1,8 miliarde de lei vechi, în condiţiile în care cele două laboratoare fuseseră reparate capital, anul trecut, alături de altele, valoarea lucrărilor fiind de aproximativ 7 miliarde de lei vechi. Această lucrare este doar un exemplu dintre multele despre care presa a scris de nenumărate ori fără însă ca protagoniştii afacerilor cu iz de şmen să fie traşi la răspundere în vreun fel.

Alte sume colosale au fost direcţionate către firma lui Dan Gavrilescu, liderul tinerilor din PD-L Gorj, dar şi secretar executiv al organizaţiei centrale. Acesta este mai puţin cunoscut în calitate de om de afaceri, dar este deja notoriu datorită tunului de cinci milioane de euro la care a participat, la Complexul Energetic Turceni, în calitate de director comercial. Nici până acum dosarul penal în care este cercetat pentru acest tun n-a fost definitivat, aşa că Gavrilescu îşi vede liniştit de treabă ajungând să presteze în bătătura lui Gorun, candidatul portocaliu pe Colegiul 1 la un post de deputat şi astfel banii universităţii ajung exact în conturile partidului care vrea să-i ofere rectorului, cu destule bube în cap şi în CV, imunitatea parlamentară atât de necesară.

SC Damitrade SRL Târgu-Jiu, firma lui Dan Gavrilescu, care este, de altfel, şi finul lui Ionel Manţog, a câştigat, în urmă cu doar două zile, lucrările pentru „reabilitare poartă, împrejmuire Complex Debarcader” şi „reabilitarea platformei şi căilor de acces în incinta complexului”. Valoarea acestora ajunge la 217.350 de lei, iar banii vor fi împărţiţi cu firma de casă a UCB, cu care Damitrade a făcut asociaţie, Impex Lumy Nico SRL.

Strămutat de lux

La începutul acestui an, Gorun nu trecuse încă vila de pe strada Dumbrava, din Tg-Jiu, în declaraţia de avere, la adresa respectivă figurând doar un teren de 1130 mp, primit moştenire de la părinţi, pentru că gospodăria familiei sale a fost afectată de lucrările din minerit în urmă cu mai bine de 30 de ani. În urmă cu cinci luni, vila a apărut în declaraţia de avere a rectorului-candidat pentru că lucrările la aceasta se apropiau deja de final.

Familia Gorun fusese deja recompensată pentru faptul că mineritul îi afectase oarece proprietăţi, dar după zeci de ani, când Adrian a ajuns om important la „oraş”, a simţit pentru a doua oară recunoştinţa statului.

Mai multe case din satul Roşia Jiu, comuna Fărcăşeşti, au fost demolate la sfârşitul anilor ’70, odată cu extinderea frontului de lucru al EMC Roşia-Pinoasa. Printre cei afectaţi s-a aflat şi familia Gorun care a primit, în schimbul a ceea ce fusese stricat, 2000 mp de teren în acelaşi sat, pe moşia boierului Ruptureanu, materiale de construcţii pentru a-şi ridica o nouă casă şi 30 de mii de lei. Mai mult decât atât, rubedeniile rectorului UCB au putut să-şi folosească în continuare restul de teren neafectat de lucrările miniere. Deşi afacerea părea încheiată de ani de zile într-un mod echitabil pentru cei din neamul Gorun, în urmă cu patru ani recompensarea acestuia s-a repetat.

În 2004, EMC Roşia a întocmit un referat de necesitate, aprobat de Consiliul de Administraţie, în urma căruia unitatea a cumpărat două loturi de teren în Tg-Jiu. Unul dintre acestea i-a revenit tatălui lui Gorun, care l-a donat fiilor săi Adrian şi Gheorghe.

Aşadar, după 30 de ani de la primele despăgubiri primite în urma demolării locuinţei, familia Gorun mai primeşte un cadou din partea SNLO de aproximativ 30.000 euro, valoarea actuală a terenului pe piaţa imobiliară a Tg-Jiului. Graţie mărinimiei SNLO şi donaţiei făcute de tată, acum Adrian Gorun este fericitul proprietar al unei vile ridicate fulgerător, în doar câteva luni, cu doar 1,4 miliarde, conform propriei declaraţii

Acum, Gorun împarte icoane alegătorilor sperând ca măcar divinitatea să-i ierte „păcatele”, în cazul în care nu va căpăta imunitate că, altfel, legea va fi neiertătoare.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  28.11.2008. 10:23

Comentarii

Gore
07.12.2008. 14:59

Cine este acest Gorun? Un om foarte rau, care dorea moartea lui Morega. Trebuie sa fii cretin sa spui la televizor ca Morega, gata, moare, pentru ca va castiga el, Gorun, alegerile. Oamenilor nici nu le venea sa creada cine a ajuns sa le ceara votul... In fond, un descreierat, al carui loc este dupa gratii, nu in fruntea UCB, pe care a spurcat-o si a jefuit-o impreuna cu o gasca de lacomi, pe care el Gorun i-a ales in Senat si nu Senatul l-a ales pe el rector. Gorun a fost invins chiar si de agramatul Petrescu, incultul profitor... GORUN A MURIT... POLITIC! LA ADIO, BAAA...!

anon
02.12.2008. 22:07

acesta este rusinea Gorjului

anon
02.12.2008. 22:05

aveti mare dreptate.Toti care-l sustin in UCb sunt mai josnici decat acest Gorun, cei care au avut bun simt si demnitate de s-au impotrivit acum sunt huiduiti in UCB sau mai rau au fost dati afara
Dragi ziaristi scrieti si despre concedierile din UCB, sunt cateva,dar fara justificare
poate sa imparta mii de icoane tot in iad va ajunge si el si aliatii lui pt tot raul facut Aceste persoane nu mertita nici macar un simplu BUNA ZIUA.Oare nimeni nu v-a face nimic?

Viorel
02.12.2008. 15:21

Hehe Adrian Gorun a ramas corigent iar. Nu a prins cascavalul mult dorit desi a tras din greu pentru imunitate. Vai, vai suparare mare. Si cand te gandesti ca UCB a fost mobilizat pentru micul dictator. Partea frumoasa este ca ei chiar doreau sa scape de gorum chiar daca asta insemna intrarea in parlament. Alegatorii au fost de data asta mult mai isteti si nu s-au lasat pacaliti de acest "paznic de noapte". Partea urata este ca el ramne la carma UCB dar sa speram ca nu pentru multa vreme. DNA vegheaza...

COSTY
29.11.2008. 12:02

Domnilor jurnalisti inca nu cunoasteti intreaga existenta si activitate cu adevărat infractională a acestui individ, expert in coruptie si tot ceea ce nu ar trebui să caracterizeze pe nici o persoană care se afla sau aspira sa fie platit din bani publici. Este unul din cei mai murdari oameni care au aspirat si aspira la functii publice in statul român pentru că dacă ar trebui să-şi facă o afacere personală ar muri de foame. Mare ruşine pentru toţi cei care-l susţin.

vasile
28.11.2008. 18:31

Foarte bun si documentat acest articol. Acesta este ''marele rector Gorun''.
O rusine sa fie acest om la conducere.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: