Rămaseră supărate şi fete şi măritate - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Rămaseră supărate şi fete şi măritate

Rămaseră supărate şi fete şi măritate


Gorun s-a însurat pe şest

Adrian Iovan

Geaba mă sculai de noapte, / Că nu le iubii pe toate! / Rămaseră supărate şi fete şi măritate! / Iubitu’ mi-a pus capu’ / Şi nu mă-nvăţ ca dracu’, sunt câteva versuri din folclor perfect valabile în cazul veşnicului şi neîmplinitului amorez Adrian Gorun, vremelnic aflat pe scaunul de rector al Universităţii “Constantin Brâncuşi” din Tg-Jiu.

Fantele de Roşia Jiu se pare că şi-a găsit fericirea tocmai în inima Ardealului, la Cluj, alături de o damă cu vreo 20 de ani mai tânără. Surse din anturajul acestuia şuşotesc că Adi a spus “DA” în faţa ofiţerului de stare civilă, la două zile după ce şi-a aniversat împlinirea celor 56 de ani, iar cheful care a urmat după oficierea căsătoriei a fost unul extrem de restrâns, de la UCB fiind chemate doar slugile care-i fac pantofii şi-i ţin trena.

Gorun nu este la prima căsnicie, astfel a scăpat printre degete cei 200 de euro oferiţi de primărie tinerilor căsAdrian Gorunătoriţi, doar de vreo trei ştim şi noi, prima de conjunctură, de scurtă durată, atât cât a fost nevoie să nu facă pârnaie pentru viol şi să-şi recunoască fiul, perioadă care lipseşte din CV-ul său, iar celelalte două aproximativ egale ca şi durată. Pentru alte zvonuri sau căsătorii nu băgăm mâna în foc, cert este că, câteva dintre pipiţele care roiau în jurul său pe la Bucureşti sau Tg-Jiu s-au reorientat rapid către alţi masculi potenţi…financiar, altele mai implicate sentimental au rămas cu buza umflată,iar una, poreclită “centralista” pentru zecile de convorbiri pe care le purta cu Gorun, zilnic, a rămas supărată foc.

Ultimele şmenuri ale burlacului

Dar ce făcea diabolicul Adiţă cu doar câteva zile înainte de cununie? Nu vă aşteptaţi acum la vreun chef al burlacilor ci la ce se pricepe el cel mai bine – nişte execuţii ale unor incomozi din UCB.

Cu ajutorul slugoilor din Senat îi înlocuieşte scurt, fără vreo motivaţie, din comisiile pentru concursul de admitere din această vară pe prof.univ.dr.ing Ghimişi cu un preparator universitar (!), iar pe conf.univ.dr Boncea şi pe lect.univ.dr Nicolae Popeangă, cu cine vrea muşchiul lui.

Apoi, din trei mişcări de mână constituie două comisii pentru cercetarea abaterilor disciplinare ale prof.univ.dr. Dan Ilie Morega, respectiv ale conf.univ.dr. Gheorghe Caralicea Mărculescu.

În ce constau abaterile disciplinare în cazul celor doi – Morega a câştigat procesul pentru reîncadrarea în funcţia de profesor universitar intentat UCB după scandalul anulării titlului de doctor, al cărui artizan a fost Adrian Gorun, la vremea respectivă şi secretar general în MEC, iar în baza hotărârii judecătoreşti definitive, rectorul s-a văzut nevoit să emită o decizie de reîncadrare pentru Morega, despre care acesta nu a luat însă la cunoştinţă şi, în consecinţă, nu şi-a predat cursul studenţilor. Speculând acest fapt, Gorun a decis să-i desfacă din nou contractul de muncă pentru absenţele nemotivate ale lui Morega de la serviciu.

În cazul Caralicea lucrurile sunt aproape identice numai că la data desfacerii contractului de muncă acesta era internat în spital.

Acest lucru îi poate aduce lui Adrian Gorun, preşedintele Senatului UCB, în acest caz, încă o plângere penală pentru abuz în serviciu.

Trepăduşii lui Gorun au însă trecere în UCB astfel, veşnicul student Eduard Lădaru beneficiază, de pe urma faptului că-i ţine companie prin crâşme juniorului Gorun, de reducerea taxei de şcolarizare la jumătate, iar decanul de la Ştiinţe Economice, Constantin Căruntu, şi-a promovat Loredanele lector universitar.

Mai mult, Adrian Gorun şi-a adus pe propria moşie şi pe nepotul său, Hadrian, fiul fratelui său Gheorghe Gorun, pe care l-a instalat lector la Facultatea de Litere.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  30.06.2008. 23:35

Comentarii

popescu
19.07.2008. 11:31

Dragi cititori,

aici, dacă mai există persoane nelămurite, voi răspunde întrebării: de unde această schimbare la 180 grade, de cand la alegeri l-am susţinut pe Gorun, acum doar după un an şi jumătate îi sunt total împotrivă?

Elemente ale răspunsului cu privire la schimbarea de atitudine sunt menţionate în scrisoare, unde am comentat promisiunile neonorate privind sprijinul material pentru universitate. Acestea trebuiau să asigure, pe lângă susţinerea sediilor universitatii cu logistică şi personal, trecerea de la un mod după ureche de a face invatamant la unul profesional cu personal de specialitate angajat, cu mesaje date în timp, după un plan, cu canale de comunicare eficiente.
Eram şi mă simt şi acum legat de promisiunile făcute la alegerile interne de către A. Gorun, de a relansa universitatea, de a depune mandatul întreaga echipă dacă aceste lucruri nu se realizează. În mai-iunie 2007 ne-am convins definitiv că nu facem ce trebuie, că nu putem convinge pe Gorun să facem ce a promis şi că vom avea rezultatele care s-au şi obţinut. În aceste condiţii am demisionat şi am şi arătat public că se comit abuzuri, că se acţionează incorect şi că se vor înregistra numai eşecuri.
Odată ajuns rector, A. Gorun a uitat de promisiuni şi a căutat doar să-şi asigure o „faţă lustruită”, la nivelul sediului central cât să „ia ochii” celor care vin la sediu din mediul academic sau din afara lui. „Activitatea didactica” s-a realizat prin persoanele angajate pentru relaţii publice la minister, în raport cu care îşi poate impune opiniile. Nu s-a angajat nici o firmă profesionistă de prestigiu în domeniu, care să ne asigure relansarea sau măcar consiliere pertinentă în această direcţie.
Am încercat să îl facem să facă ce trebuie, l-am avertizat şi în particular şi în public asupra nepotismului promovat de el. Nu am reuşit să-l convingem şi a trebuit să plecăm. Inutil am sperat în oarecare onorabilitate privind promisiunea de demisie în caz de eşec. Nu s-a respectat.
Referitor la toate acestea, mi-am prezentat scuze public în şedinţe, precum şi într-o scrisoare explicativă şi mi le prezint şi acum tuturor membrilor universitatii.
În final deci, atitudinea şi acţiunile mele potrivnice actualei conduceri acefale nu au nimic cu relaţiile mele actuale proaste cu cei doi Goruni (Adrian si nepotul Hadrian), cu insultele proferate de ei sau nedreptăţile suferite (dacă şi când mă va interesa persoana mea voi găsi soluţii de rezolvare).

Ele se datorează faptului că aceste persoane acum in fruntea universitatii anulează orice şansă de ridicare a universitatii.

alynna
01.07.2008. 20:37

ca profesor domnul rector Adrian gorun poate fi considerat fara nici un fel de dubiu unul dintre cei mai buni,poate chiar cel mai bun...

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: