Petrom - esenţa slabei calităţi - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Petrom - esenţa slabei calităţi

Petrom - esenţa slabei calităţi

Motorina Euro 5 de la câteva staţii Petrom din Gorj este de proastă calitate. Aceasta este concluzia certificatului de analiză efectuat de Romcontrol SA, firmă care activează în domeniul serviciilor de control al mărfurilor, la reclamaţia făcută de către unul dintre şoferii care a testat pe propria-i maşină „calitatea” motorinei Petrom. Situaţia în judeţ e una şi mai proastă, fiind descoperite staţii unde indicele de inflamare era cu 10 şi 12 puncte sub valoarea minim admisă.

Clientul nostru... fraierul nostru
Marţi, 20 0ctombrie s-a dovedit a fi cu ghinion pentru un şofer din Tg-Jiu care a avut proasta inspiraţie să-şi alimenteze autoturismul la staţia Petrom de pe Calea Bucureşti. La scurt timp după ce a plătit cei 45 de litri de Euro 5, şoferul a constatat că autoturismul său nu mai funcţionează corespunzător şi a mers la un atelier auto pentru verificări. Diagnosticul a fost unul incredibil: „motorina” conţinea o cantitate semnificativă de benzină. După ce aşa zisul combustibil a fost scos din rezervor şi înlocuit cu altul, motorul autoturismului a revenit la parametrii normali de funcţionare.

Devenit din client fidel păgubit al Petrom târgujianul a solicitat firmei Romcontol un contol care să vizeze calitatea combustibililor de la staţiile Petrom din judeţ.
După câteva zile, analiza probei de motorină Euro 5, prelevată sâmbătă, 24 octombrie, de la staţia Petrom nr.6, de pe Calea Bucureşti, a scos la iveală faptul că produsul nu se încadrează în standarde şi confirmă astfel suspiciunile exprimate de către clientul păgubit cu privire la calitatea motorinei.

Din certificatul de inspecţie de calitate al Romcontrol rezultă că pentru indicatorul „punct de inflamare” nu erau îndeplinite cerinţele minimale din standardul pentru Motorina Euro 5, adică 55 grade Celsius, ci cu două puncte sub limita impusă, deşi din rezervoarele Depozitului Tg-Jiu fusese livrată cu indicele de inflamare de 57, respectiv 60 grade Celsius. Cum a ajuns motorina să fie vândută cu o valoare a acestui indice de numai 53 grade Celsius numai responsabilii staţiei de pe Calea Bucureşti pot răspunde.
Potrivit specialistilor, cu cât punctul de inflamare al unui combustibil este mai mare, cu atât mai uşor se aprinde combustibilul respectiv, iar arderea va fi mai bună. „În aceste condiţii era normal ca motorul autoturismului celui care a alimentat din acea staţie Petrom să funcţioneze foarte prost, probabil datorită amestecului cu apă al combustibilului”, a fost singura explicaţie a acestora.


Combinaţii... dubioase
Explicaţiile ştiinţifice sunt combătute de ceeace se întâmplă în realitate, iar standardele de calitate sunt diminuate, de cele mai multe ori de cei care au în administrare staţiile peco, pentru câştiguri ilegale, victime fiind clienţii dar mai ales compania Petrom.
Unele surse, susţin sub protecţia anonimatului că, reţelele sunt destul de extinse, fiind implicaţi şi cei din depozitele de combustibili, unde se poate “lucra” la densitatea acestora, în special la benzină, pentru ca în depozite gestiunea se ţine în kilograme, iar în staţii în litri. Variaţiile densităţii în funcţie de temperatură crează un plus în gestiune a cărui contravaloare ilicită se scoate mai uşor de către administratorul staţiei dacă este deversat în rezervorul de motorină, datorită rulajului mai mare la acest produs. „Scăderea indicelui de inflamare nu se datorează amestecului cu alţi combustibili aşa că, excludem posibilitatea ca motorina să fi fost amestecată cu benzină”, a fost concluzia specialiştilor.


Dezastru la staţiile din judeţ
Dacă la Tg-Jiu doar două staţii ale Petrom au avut o valoare a indicelui de inflamare sub limita minimă, 53 de grade Celsius la staţia de pe Calea Bucureşti şi 52 la cea de pe strada Nicolae Titulescu (Zona Lido), iar alte două, cea de lângă depozitul Petrom şi cea de la Castel, la limita de 55 grade a indicelui, în restul judeţului situaţia e de-a dreptul dezastruoasă. Conform certificatului de inspecţie de calitate emis de Romcontrol, la staţiile Petrom din Tg-Cărbuneşti şi Bumbeşti-Jiu valoarea indicelui de inflamare este de 54 de grade Celsius, la Motru este de 52, la cele două staţii din Rovinari are valoarea de 55, respectiv 48, iar la Tismana şi Alimpeşti atinge recorduri din cele mai negre, 45, respectiv 43. Specialiştii Romcontrol aproape au refuzat să creadă că au descoperit valori cu 10 şi 12 puncte sub valoarea minim admisă a acestui indice, însă legislaţia în domeniu nu prevede sancţiuni sau amenzi decât în cazul unor controale ale organelor abilitate să ia astfel de măsuri.

Claudiu Matei
claudiu.matei@scandaldegorj.roRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  10.11.2009. 10:34

Comentarii

dr pavel
09.04.2010. 20:02

pt ingineru.intai a dat bani cu camata si dupa aceea a ajuns petrolist.

ingineru
12.11.2009. 23:06

ESTE MANA LU GARDU CARE ESTE COMERCIANT DIN TATA IN FIU. DE CAND ARE STATIILE A AJUNS SA DE-A BANI CU CAMATA...

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: