Rostrade - bătaie de joc la adresa banului public - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Rostrade - bătaie de joc la adresa banului public

Rostrade - bătaie de joc la adresa banului public

Daniel Dumitriu

motru-1Abonată la lucrări fără licitaţie, la mai multe primării din judeţ, Romstrade SA Tg-Jiu, continuă bătaia de joc la adresa banului public. Chiar administraţiile locale girează, sau închid ochii la lucrările de mântuială, pe zeci de miliarde, ale firmei despre care presa a relatat în repetate rânduri că l-ar fi avut, la un moment dat, printre asociaţi şi pe Ion Călinoiu, preşedintele consiliului judeţean.

Administraţia PSD a municipiului Motru cunoaşte cel mai bine aceste practici ale Romstrade, întrucât societatea este “de-a casei”, primind în ultimii ani, fără licitaţie, tot ce a însemnat lucrări de asfaltare în zonă.

La jumătatea lunii iunie a anului trecut, Primăria Motru i-a atribuit SC Romstrade SA lucrările de modernizare a stăzii Mărului, valoarea acestora fiind de 1.123.210 RON (11, 2 miliarde de lei vechi). Societatea ar fi trebui să pună trei straturi de asfalt pe cei 450 de metri cât are strada, să amenajeze parcările, trotuarele şi intrările în blocuri, până pe data de 13 iunie a acestui an, numai că lucrurile n-au stat deloc aşa.

motru-2Cei de la Romstrade erau la data finalizării lucrărilor la primul strat de asfalt şi turnarea cimentului în jurul capacelor de canal indisponibilizând practic circulaţia pe stradă timp de un an de zile cu acordul tacit al autorităţilor locale. Greu de crezut că lucrările vor fi terminate curând având în vedere ritmul cu care acestea s-au desfăsurat până acum, spre disperarea locuitorilor din zonă care sunt nevoiţi să facă jaloane cu autoturismele printre capacele de canal, ridicate mult deasupra străzii, pentru ajunge acasă.

Viceprimarul Tudor Dobrică nu vede însă vreo problemă în desfăşurarea şi calitatea lucrărilor şi spune că mai sunt două săptămâni până la finalizarea acestora. “ Nu au fost încă recepţionate acele lucrări şi mai e suficient timp pentru ca firma sa remedieze în acele locuri”, a afirmat optimist Dobrică.

Cele două săptămâni la care se referea viceprimarul este timpul rămas până la expirarea termenului şi la actul adiţional încheiat ulterior la contractul iniţial. Aşadar nu a fost suficient faptul că Romstrade nu a avut competitor pentru acest contract, reprezentanţii primăriei au suplimentat ulterior lucrările şi implicit banii printr-un act adiţional, pentru “racorduri laterale”. Cu alte cuvinte, cei care au întocmit caietul de sarcini au uitat că strada ce se va moderniza trebuie să comunice cu străzile laterale şi atunci când şi-au amintit acest aspect au hotărât ca Romstrade să facă şi acele racorduri dar cu bani în plus, adică alte câteva sute de milioane de lei vechi.

Reprezentanţii primăriei sunt extrem de reticenţi şi suspicioşi când vine vorba despre acest act adiţional şi despre modernizarea trotuarelor, mai ales că pe acestea din urmă au fost năpădite de buruieni şi gunoaie în loc să fie asfaltate.

Alte şmenuri

Societatea Romstrade, catalogată de presă ca fiind “regina străzilor” din Motru pentru că la toate licitaţiile la care a participat nu a avut contracandidat primind lucrările prin încredinţare directă.

Romstrade a asfaltat, în Motru, în urmă cu doi ani, străzile Carol Davilla, Trandafirilor şi Stadionului, iar anul trecut firma a obţinut, în afară de contractul de modernizare al străzii Mărului, lucrările de modernizare a Străzii Minerului, în valoare de peste 710.000 lei, şi acesta suplimentat, prin acelaşi tertip, printr-un act adiţional cu încă 400.000 de lei, modernizarea drumului de acces Biserica Dealul Pomilor şi DS 107, în valoare totală de peste 550.000 RON.

La Primăria Turceni, unde firma actualului primar, Ion Iordache, Ydail Construct SRL deţine 39% din acţiunile Romstrade S.A, aceasta a primit, prin încredinţare directă, în mai anul trecut, lucrarile de reabilitare străzi cvartal blocuri centru, pentru care primăria a plătit 404.000 de lei, iar acum prin cimentul turnat a crescut iarba.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  04.08.2008. 15:11

Comentarii

sebi
17.12.2009. 07:39

Asa sunt astia. au si faima de cei mai mari TEPARII. nu fac plati la subantrepenorii decat atunci cand ajung in instanta, AU SUTE DE PROCESE CU SUBANTRPENORI. NESIMTIREA LOR E DE NEIMAGINAT . CAT DESPRE ACEST ARTICOL NU E VORBA DE INCREDINTARI DIRECTE SAU DE CONTRACTE DATE CU DEDICATIE , E VORBA DE PROASTA CALITATE A LUCRARILOR . TOTUSI FIRMELE DIN BUCURESTI LUCREAZA DE 100 DE ORI MAI FRUMOS CA ROMSTRADE (ADUNATI COPACENI)

adi
30.01.2009. 20:32

asa sunt toate firmele de constructii chiar mai rau .romstrade sunt ei mai tari din bucuresti

trecatorul
12.08.2008. 12:58

Pe strada Marului nu s-a intamplat nimic nici pana la aceasta data(12.08.2008).Doar "baldirul" de la Romstrade trece in fiecare dupa-amiaza pe acesta..strada intr-un jeep.....

trecatorul
10.08.2008. 23:05

Va rog sa reveniti peste 2 saptamani.........

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: